urban Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 jest to bardzo szczegułowy czogłg ale jeśli on osłon nie będzie miał to on chyba nie będzie miał celów bojowych bo wystarczy gość z pistolem i zabije takiego czołgistę który będzie jechał nim ogólnie mówiąc praca jest przepiękna ale daj jakieś osłony dla tego biednego czołgisty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2005 hehe, a może czołgista będzie niezniszczalny?... jakiś pancerz albo coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 tak też można zwracam honor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 zrob go na jaja:D:D z pedalami itp. bedzie ciekawiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 tak, wiem, ze to jest dobry, ale nie zrobie tak, ponieważ kieruję się wg własnego pomysłu i mam zaplanowane jek wszystko ma wyglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 wow! ile szczegulow!!! nogi kierowcy beda wystawac z tej "kabiny"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 dzieki, nogi będą osłonięte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 praca jest przepiękna chyba z najbardzie szczegułowych prac niemogę się doczekać efektu końcowago. Jestem ciekaw jakie tekstury dasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2005 za niedługo dam update, myślę, że się spodoba, jeszcze kilka dni na czołg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2005 witam! daję update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 no coz powiedziec:) slicznie Ci to idzie, oby tak dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 W sumie wiesz co... ja na tym bym zakończył modelowanie-oczywiście Mirror gąsienicy i już masz maszynę bojową - jakieś ciekawe tło - znaczy 2 plan i ładne textury i bedzie git :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2005 właściwie to już kończę modelować, jeszcze ostatnie detale i koniec;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 "jeszcze ostatnie detale"- zkad Ty na to siły bierzesz?? jaka sceneria? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2005 .......................jeszcze nie wiem!!!!!!!!!!!!>............................... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jp Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 Jak to jest czołg, to może by tak gdzieś kwałek pancerza? Wyglada to trochę jak ze starych LEGO Technics... Jeśli to ładnie zainscenizujesz, bedzie fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 dla mnie ta praca jest świetna poprostu przepiękna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 heh same gasienice moga robic za bron :D dodaj na nie jakies kolce i wola ;] maszyna do zabijania na bliska i daleka odleglosc ;] ps. czy kierowca bedzie osloniety jakims polem silowym albo cos ? bo snajper szybko by wykonczyl go :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 witam, modelik cudny, a jak z ochrona pasazera? mysle ze jakies skrawki pancerza moglby by tu wpasowac sie jakos, ew moze pogrubic lub dodac cos w rodzaju klatki bezpieczestwa jak maja rajdowcy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 wesoledi- widze, ze bardzo dbasz o bezpieczenstwo pana Załogi:D wrzuc renderek poskladanego czolgu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 co komu po poteznej maszynie skoro kierowca padnie po 5 sekundach :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 11 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2005 heh same gasienice moga robic za bron dodaj na nie jakies kolce i wola ;] tak, myślałem o tym, ale założę na nie takie dwa łańcuchy i będą szły przez całą gąsienicę;-)) a co do snajpera i słabej ochrony prowadzącego, to myślę, aby dorobić zamiast człowieka specjalnego robota do tego czołgu. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 ładnie Ci to idzie. Osobiście obstawiałbym mimo wszystko za jakimś człekiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 12 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2005 echhh... ja człeka nie umiem... w tym kłopot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 nie wiem, jak masz koncept, ale jak zrobiłbyś pancerz dokoła kabiny, tak żeby było widać tylko fragment np. głowę czy cóś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jp Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 Bierz się za szofera i otoczenie. Samym dizajnem gąsienicówki się nie wykręcisz... Zacząłbym od otoczenia jesli ci organiczne rzezy, jak np. mnie nie wychodzą. Naprzód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 hkropinski widze, ze tak jak ja glowisz sie jak zrobic tu pilota :P ale pewno sobie poradzisz. ciekaw ejstem niezmiernie w jakiej scenerii umiescisz ten czolg... ps. jak teksturowanie? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 13 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2005 teksturowanie jakoś idzie ale dopiero zaczynam, zrobiłem sobie wczoraj dzień przerwy. Używam total textures i stron internetowych. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 sorry ze pytam ale jak to sie porusza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 14 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2005 na gąsienicach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jp Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 hindus/ hkropinski, Gratuluję dialogu. Dodłączyć obrazek i do Kabaretu. Sukces pewny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 bardzo fajny koncept.. choc mam pytanko.. jak wczesniej pisales - "wlasciwiek koncze modelowanie", a gdzie by bylo cos co napedza te gasienice.. jakis silniczek konkretny ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2005 hehe, widzę, że odkopałeś mój wątek.... pojazd ma dwa silniki można je zobaczyć tu: http://www.republika.pl/hkropinski1/silnik3.jpg ale w tym wątku też jest to zdjęcie. ps. na razie praca stoi ale zabiorę się za nią powakacjach;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 hkropinski - skoro nieumiesz zrobic pilota/kierowce to moze najlatwiej by bylo zrobic bipeda i ladnie go ubrac :D - maska + jakis stroj, ew dodac detale ;] zawsze jest to jakies rozwiazanie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 Kurcze ty chłopie ponoć masz dobry komp a czas renderu !! wtf ?? :| mój model całego czołgu co ma 250000 poly z dość dobrym światłem sie renderował 5 min i to na słabym kompie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2005 to włącz sobie skylighta z cast shadows i vraya. wtedy wyrenderuj i napisz czas;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jp Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 Hkropinski, ja czekam na otoczenie i mapowanko... A zapuszczac zaawanasowane renderery przy previews'ach to marnowanie czasu. No. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 eeee tam, Przebajerowane, te gąsienice nadal beznadziejnie wyglądają jak szufladki jakieś. I te wszechobecne śróby. śruby sux. a tym bardziej na gąsienicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 Cruzher: badz troszke tolerancyjny.. :D srubkow jest dobra ilosc.. przynajmniej nic sie nie rozleci.. ale mam jedno pytanko w modelu te rurki po obu stronach sa zawieszone na jakichs drutach.. od gory te druciki sa polaczone .. malo sprawny bylby ten mechanizm w rzeczywistosci.. chyba ze czegos tu jeszcze nie rozumiem.. :P ps. fajny ten silnik.. tylko gdzie tu jakichs turbin czy tlokow moglbym sie doszukac.. :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaveBorck Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 dziwna stylistyka, jakaś taka kanciasta i nieproporcjonala (małe zaczepy do wielkich ogniw), troche mi nie podchodzi. No a czasy renderingu to rzeczywiście porażka, toż to możnaby pół modelu zrobić w tym momencie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi