Napisano 31 Lipiec 200519 l czesc, 聽 czy paypal dziala z ta karta? :) http://www.pkobp.pl/index.php/id=karty/id_product=000000000000100/layout=ogol/zone=-1/section=stud 聽 tam pisze, ze niby dziala z takimi kartami jak maja logo Visa i MasterCard ale jak mam podac CardType to mam do wyboru tylko: Visa, MasterCard, Discovery i AmericanExpress. jak mam tam "zatwierdzic" moja karte? jak wybieram visa i wpisuje nr karty to cos nie pasi. :/ 聽 Czy ktos probowal z taka karta jak ja mam?? 聽 dzieki za pomoc!!
Napisano 31 Lipiec 200519 l visa electron to karta p艂atnicza a nie kredytowa i nie ma nic wsp贸lnego z vis膮.
Napisano 31 Lipiec 200519 l mBank oferuje tak膮 ciekaw膮 kart臋 http://mbank.com.pl/oferta/karty/ekarta.html wirtualna karta p艂atnicza, kt贸r膮 mo偶esz dokonywa膰 transakcji przez net. 聽 Wyrobienie takiej karty to koszt 25z艂.
Napisano 31 Lipiec 200519 l visa electron to karta p艂atnicza a nie kredytowa i nie ma nic wsp贸lnego z vis膮. 聽 ...przyczym mo偶na w niekt贸rych sytuacjach p艂aci膰 spokojnie ve, ale to ju偶 tylko od banku zale偶y. Ja mam vise electron w lukasie do tego mo偶na miec token, IMO bardzo wygodny sposob na wszelakie przelewy nie ruszajac sie z miejsca...
Napisano 31 Lipiec 200519 l Plastique -> ale to nie jest to samo. 呕eby skorzysta膰 z PayPala musisz poda膰 numer karty kredytowej i jej czas dezaktualizacji. Ew inne zwi膮zane z ni膮 kody. Za pomoc膮 tokena robisz przelewy z domu bez konieczno艣ci chodzenia do banku i podawania danych odbiorcy pieni臋dzy.
Napisano 31 Lipiec 200519 l Leru -> Tak o tokenie wiem, dobrze sie sprawdza :) . Mia艂em na my艣li to 偶e karta p艂atnicza i kredytowa nie r贸偶ni sie absolutnie niczym, w sensie budowy, tzn. konkretniej 偶e naprzyk艂ad visa electron mo偶e pe艂ni膰 role zar贸wno karty p艂atniczej jak i kredytowej [nie jesdnocze艣nie of coz :], w zale偶no艣ci od tego czy dany bank ma tak膮 us艂uge i od tego czego chce klient. Niejasno艣ci mog膮 wynikac z faktu 偶e wi臋kszo艣ci kart vista electron w Polsce to karty debetowe i tyle.
Napisano 1 Sierpie艅 200519 l Dok艂adnie tak, jak pisa艂 Leru. ja mam konto w Mbanku i mam tak膮 kart臋. Dzia艂a w PayPal bez zarzutu.
Napisano 1 Sierpie艅 200519 l Autor a czy w PKO (bo tam mam konto) (tam na gorze jest link do karty jaka mam) jest cos takiego jak eKarta w mBanku? 聽 nie znam sie na tym wiec pomozcie :) 聽 thx
Napisano 1 Sierpie艅 200519 l Polecam http://www.allpay.pl ja mialem transfer ze stanow na inteligo i wszystko gra.
Napisano 1 Sierpie艅 200519 l Plastique -> owszem r贸偶ni膮 si臋 i to znacznie: http://www.mbank.com.pl/oferta/karty/roznice.html
Napisano 1 Sierpie艅 200519 l Leru -> ta rozpiska tylko potwierdza to co m贸wi艂em wcze艣niej :) czyli to 偶e ve mo偶e by膰 zar贸wno kart膮 debetow膮/p艂atnicz膮 jak i kredytow膮. Zreszt膮 z tego co tam napisano mbank daje t膮 i t膮 mo偶liwo艣膰 z tym ze dla kredytowej wersji visy electron zablokowali opcje p艂acenia przez internet. Jeszcze raz powt贸rze 偶eby mnie dobrze zrozumiano; visa electron to typ karty, tej samej visie mo偶e zosta膰 przypisana przez matczyny bank funkcja karty zar贸wno debetowej jaki i kredytowej, tak偶e to co napisa艂 Serif nie doko艅ca jest prawd膮...
Napisano 1 Sierpie艅 200519 l w sumie bez sensu. Przecie偶 jakby nie patrze膰 to si臋 bankom nie kalkukuje ni w z膮b :| A Ty Plastique mo偶esz p艂aci膰 swoj膮 kart膮 p艂atnicz膮 przez net ? 聽 Traitor -> dzi臋ki serdeczne :)
Napisano 1 Sierpie艅 200519 l to co napisa艂 Serif nie doko艅ca jest prawd膮 聽 prawd膮 jest ze electron daj膮 ka偶demu a na vis臋 trzeba miec sta艂e dochody i regularne wp艂aty. prawd膮 te偶 jest 偶e podr贸偶owanie po europie z sam膮 karta visa electron delikatnie m贸wi膮c nie jest rozwa偶ne o czym si臋 sam przekona艂em :). w wielu miejscach electron nie jest akceptowany a w szwajcarii nawet pe艂na prawdziwa visa.
Napisano 1 Sierpie艅 200519 l Leru, to zale偶y co przez to rozumiesz... moge dokonywac przelew贸w na konta bankowe [wszystkie] nie ruszajac sie z chaty, ale do tego potrzebuje zatelefonowa膰 albo wklepa膰 kod z ww tokena :) inne opcje w stylu virtualcoiny czy tym podobne konta internetowe raczej mi niepodchodz膮. Co do lukasbanku to tak; mam online pare opcji; historia konta, aktualne saldo, awizowanie wp艂at i inne duperele. Mam tez tak膮 kate : To jest visa electon lukasowa i rzeczywiscie w zadnym wypadku nie przystosowana jest do robienia transkacji przez net, bo ta akurat to karta p艂atnicza w przeciwienstwie do naprzyklad takiej visy electron: Kt贸ra jest juz karta kredytow膮, nie wnikam juz w jej specyfikacje , ale zapewne jest mo偶liwo艣膰 u偶ywania jej w systemach takich jak paypal. :) 聽 ot: nie wie kto艣 przypadkiem jaki jest g贸rny limit przelewu z konta paypal na inne paypalowe albo zwyk艂e bankowe z zagranicy... ? 聽 [edit] Serif -> w艂asnie dla tego napisa艂em 偶e niedoko艅ca :) , wiadomo powrzechnie ze ve sa z nizszej polki, jednak nie jechal bym calkowicie po calym 'gatunku' visy electron, to jakie ma ona wlasciwosci zalezy tylko i wylacznie od banku ktory ja wypuscil. Jasne ze do ve razczej nie dostaniemy jakiegos spuer ubezpieczenia na zdrowie, albo tanszych wejsciowek na koncert. Poprostu karta dla mas, no wkoncu nie kazdy moze pozwolic sobie na platynow膮 amercan express :D 聽
Napisano 1 Sierpie艅 200519 l No ale dalej trzeba mie膰 tokena 偶eby robi膰 przelewy, wi臋c karta ta nie liczy si臋 w rozmowie ;) I nie p艂acisz kart膮 ale robisz przelew przez www, a to jest znaczna r贸偶nica.
Napisano 28 Czerwiec 200619 l witam !! troche odkopa艂em stary temat ale c贸偶 聽 Mam mianowicie pytanko zwi膮zane z Paypal'em 聽 Czy wie kto艣 mo偶e czy w Polsce istnieje mo偶liwo艣膰 przyjmowania pieni臋dzy za po艣rednictwem Paypalu, bo chcia艂bym sprzedawa膰 co艣 przez ameryka艅ski serwis i jako srodek p艂atno艣ci mog臋 wybra膰 Paypal i nie wiem czy w naszym kraju jest to mo偶liwe. 聽 prosz臋 o odp. z g贸ry dzi臋ki !!
Napisano 28 Czerwiec 200619 l Members in Anguilla, Cyprus, Czech Republic, Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Malta, Poland, the Slovak Republic, Slovenia, and South Africa can not use PayPal to receive payments, only to send payments. 聽 Cytat z help'a na paypalu - jednym s艂owem, mo偶emy tylko wysy艂a膰. Mo偶liwe, 偶e za jaki艣-tam czas poszerz膮 mo偶liwo艣ci. :)
Napisano 29 Czerwiec 200619 l Na razie jest ma艂y problem, bo o ile wiem polskie durne prawo zabrania etatowej pracy zdalnej dla pracodawc贸w za granic膮, oraz w naszym w艂asnum kraju. PayPal zapewne to uwzgledni艂. To jest chore, zwazywszy, jak wiele zachodnich firm ma biuro w NY, ksi臋gowego w Tokio, logistyka w Toronto. doradce inwestycyjnego w Londynie, pracownikow rozsianych po calym bo偶ym 艣wiecie (choc i tak g艂贸wnie w Indiach), a szef tylko dynda si臋 na hamaczku z panienk膮 na Hawajach i liczy $...
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto