Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

no co偶 usun膮艂em przypadkowo w膮tek i zamieszczam update bez 艣rubek kt贸ry moim zdaniem jest oble艣ny

robot9.jpg

• Odpowiedzi 86
  • Wy艣wietle艅 7,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wg mnie teraz to wygl膮da o niebo lepiej, skasowa艂e艣 w膮tek wi臋c jako drug膮 miniaturk臋 m贸g艂by艣 da膰 stare zdj臋cie dla por贸wnania, jeszcze tylko dobre tekstury i one powinny za艂atwi膰 spraw臋

Napisano

he he. witam ponownie kolege.

no tera duzo lepiej. ale on zostanie taki chudy, bez pancerza??

edit: ciekawe czy Leru napisze to co zawsze...:D

Napisano
  • Autor

daje udate z ostatecznym torsem i daje z ramionami kt贸re s膮 jeszcze robione i LUDZIE POWIEDZCIE MI CO MAM POPRAWI膯!!!!!!!!!!!!!!!!

robot10.jpg

Napisano

nogi za ma艂e wzgl臋dem tu艂owia i te stopy... jak aladyn - takie ostro zako艅czone;-)) zawi艅 je troch臋 i sprawa przes膮dzona - aladyn. ten glow chyba jest niepotrzebny, a jak ma by膰 to ni偶ej, pozdrawiam

Napisano
  • Autor

glow jest potrzebny to b臋dzie wida膰 w efektach ko艅cowych pracy

Napisano

jest lepiej, ale raczki beda za grube w stosunku do nog.

mozesz go zrobic w pozycji zgarbionej...

i jego sylwetka jest taka kwadratowa:D

Napisano

nie skaluj calych nog tylko dolna czesc od kolana w dol.

choc jest teraz lepiej.

dawai renderki bez glowa, dodasz go pod koniec

Napisano

a nie mo偶esz jakos zmieni膰 mechanizmu r膮k np. na taki zza plec贸w? bo teraz ten robot nie mo偶e wogule zgina膰 r膮k wg osi x patrz膮c od przodu...

Napisano

nog chyba z reszta tez...

stawy pasowalo by zmienic.

ot: czy my tylko widzimy ten topic?:D

Napisano
  • Autor

jeszcze zamie偶am mu da膰 co艣 na kszta艂t placaka odrzutowego ten robot b臋dzie g艂贸wnie lata艂 ( akcja b臋dzie si臋 dzia艂a na jakim艣 ksi臋偶ycu a ten robot w trakcie lotu b臋dzie sztrzela艂 do jakiego艣 dzia艂a u g贸ry b臋d膮 jakie艣 asteroidy no i tak to b臋dzie wygl膮da膰.)

hkropinski--> nie mog臋 umie艣ci膰 tego mechanizmu(wiem rzeby to tepiej wygl膮da艂o ale ju偶 daj臋 na plecach ten mechanizm latania)

dareg--> stawy n贸g zmieni臋 bo moim zdaniem teraz s膮 za ma艂e w por贸naniu do n贸g i chyba tylko wy widzcie ten w膮tek.

Napisano
  • Autor

daje update Wiem 偶e stopy sa do ... ale to w nast臋pnym renderze poprawi臋. b艂agam ludzie odpowiedzcie!!!!!!!!!!!!!!!

robot12.jpg

Napisano

wed艂ug mnie ma zama艂膮 noge od kolana w d贸艂 troche d艂u偶sza powinna byc oraz jak to by艂o napisane w porzednim temacie ma kwadratowe kable

Napisano

po co mu lapki skoro nic nimi nie zlapie, natura wymyslila cos takiego jak kciuk.

on ma byc czleko ksztaltny? (trudne slowo)

Napisano

Wida膰 popraw臋:) i to znaczn膮 (na lepsze).Ale dlaczego tak si臋 uczepi艂e艣 tych kolc贸w na robocie;)?Wzmocnij troch臋 nogi. Zmie艅 te偶 stopy na takie bardziej przypominaj膮ce te w robotach.

Napisano
  • Autor

mam du偶y problem (poprawi艂臋m ju偶 palce i nogi doda艂em szyj臋 i nowe stopy) ale nie mam poj臋cie jak膮 da膰 g艂ow臋 b艂agam pom贸偶cie mi

Napisano

i jeszcze poogl膮daj screeny z gry Transformers, Robocopa, Terminatora, Gwiezdnych Wojen, W艂adcy Pier艣cieni, Pokemon贸w, zobacz na 3d total sf, ale to tylko dla zarysu g艂owy bo inaczej z艂amiesz regulamin

Napisano
  • Autor

update bro艅 jest jeszcze w robocie oce艅cie g艂owe i powiedzcie co doda膰 jak zwykle odwo艂uj臋 si臋 do tytu艂u: odpowiadajcie!! Dzi臋k

robot13.jpg

Napisano

silnik odrzutowy na plecach powinien by膰 bardziej rzeczowy. od razu po spijrzeniu powinno si臋 wiedzie膰 偶e to silnik, bo narazie to wygl膮da nijako. he艂m ma艂o szczeg贸艂owy, stopom nie potrzebny otw贸r mi臋dzy palcami ( wygl膮da jak jaki艣 rapor ),

spluwa do przegl膮du... jest ma艂o szczeg贸艂owa, wielki korpus ( ? ) wogule to jest za du偶e, lufy maj膮 zbyt du偶y rozstaw, troch臋 niewymiarowo, takiego robocika to ta spluwa chyba by przewr贸ci艂a, no chyba, 偶e jak napisa艂e艣 robot ma lata膰 w kosmosie... pozdrawiam

Napisano

ale tak sobie patrz臋 i mysl臋 - sam napisa艂e艣, 偶e robot ma lata膰 w kosmosie. jak b臋dzie lata艂 w kosmosie to b臋dzie uzywa艂 spluwy ma艂ego kalibru? takiej jak ma na klatce piersiowej? troch臋 dziwnie bo nie wiem czy kule z takiego czego艣 dolec膮 do przeciwnika...

Napisano
  • Autor

wiesz te spluwy ma艂ego kalibru raczej s膮 mniejszych przeciwnik贸w a ta du偶a s艂u偶y do rozwalania dzia艂 a te pistolety to s艂u偶膮 mu wtenczas gdy wdzieta si臋 na statek i zabija ludzi. (jak pocztasz troch臋 ksi膮zek science ficion to b臋dziesz wiedzia艂 偶e takie rzeczy maj膮 miejsce)

Napisano

hehe, chyba tylko w twoim wymy艣lonym 艣wiecie... nie ma miejsca takie zdarzenie. jak jest wielka laserowa spluwa to ma艂e te偶 s膮 laserowe, nie inaczej. jak ju偶 masz 艣wiat gdzie s膮 leserowe spluwy to pistolety tak偶e s膮 laserowe...

Napisano

ja nadal twierdze ze stopy i rece sa ZDECYDOWANIE za male. giwarea wyglada przy nich komicznie

Napisano

juz sie nie czepiam do ksztaltu, bo moze miec jaki chce.

w koncu bedzie latal w prozni jak domniemam,

ale na tych nozkach lepiej niech na statek nie wchodzi bo sie polamie:)

tak wiec po co mu te nogi...

Napisano

dareg -> nogi wcale nie s膮 praktyczne i teoretycznie niepotrzebne, ale czy widzia艂e艣 kiedy艣 robota bez n贸g? ;-))

Napisano

Co艣 delikatne ma n贸偶ki ten robot. Mo偶e przynajmniej stopy wi臋ksze? Te kolce sa odjechane, prawie jak od D. Mroza. Dzia艂asz na granicy kiczu, ale to mi sie podoba. Powodzenia.

Pzdr

Napisano

hkropinski -> widzialem bez nog:) np w RTCW, na rekach chodzil:)

wiem ze walne glupstwo(:D) ale jakby mial stateczniki to by sie bardziej z lataniem kojarzyl. ofkoz w prozni sa niepotrzebne...

Napisano
  • Autor

dareg--> zapewniam cie ze nogi to on b臋dzie mia艂

zmieniam nieco koncept ten tobot b臋dzie lata艂 na maszynie jeszcze dzi艣 si臋 za ni膮 zabieram

Napisano
  • Autor
pojazd.jpgdaje ma艂ego update na kt贸rym wida膰 zopiero zarys jak b臋dzie wyglada膰 ten pojazd
Napisano
  • Autor

nap臋d b臋dzie z ty艂u rakiety b臋d膮 s艂u偶y艂y za bro艅

Napisano
  • Autor

daje update i pokazuje wam pojazd od przodu i od ty艂u(przyd pozstawiam go艂y bo i zinnymi szczu艂ami wygl膮da fatalnie tam gie s膮 wg艂臋bienia z przodu dam p艂omienie lec膮ce z silnika sama dysza jest umieszczona z ty艂u

pojazd2.jpg

pojazd1.jpg

Napisano
  • Autor

co偶 mam na to du偶o czasu w ko艅scu si臋 dowiem nie s膮dze 偶e ty wszystko wiedzi艂e艣 jak by艂e艣 pocz膮tkuj膮cym zawsze moge si臋 zpyta膰 na forum ale tym si臋 zajm臋 kiedy bed臋 teksturowa艂

Napisano

a czemu tak na mnie naskakujesz? zapyta艂em tylko jakigo modyfikatora b膮d藕 opcji u偶yjesz aby zrobic p艂omienie, czy to co napisa艂em jest z艂e b膮d藕 nie taktowne???

Napisano
  • Autor

nie chce naskakiwa膰 na nikogo ale jestem pocz膮tkujacym p艂omienie obie krutce jak si臋 dowiem p艂omieniami si臋 zajm臋 na ko艅cu bo narazie my艣l臋 jak teksturowa膰 robota i pojazd

Napisano
  • Autor

daje wt臋pnego updata z robotem w poje藕dzie

robot15.jpg

Napisano

imho, jesli pojazd i robot beda tak samo szczegolowi, to sie zleja w kupe malutkich czesci

Napisano
  • Autor

je艣li chodzi o modlowanie to ju偶 sko艅czy艂em robota i pojazd (pojazd zostawiam taki bo inaczej by g艂upio wygl膮da艂)

Napisano

pojazd jest za ma艂o szczeg贸艂owy, a robot ma za du偶o niepotrzebnych cz臋艣ci, i wg mnie nogi powinny wystawa膰 z kokpitu, zobaczymy co z teksturami, w ko艅cu one one mog膮 za艂膮twi膰 wszystko

Napisano
  • Autor

po pierwsze to pojazd jest ma艂o szczegu艂owy bo jak pami臋tam to tego typu pojazdy nie by艂y diabelnie szczegu艂owe.

po drugie nogi mu nie mog膮 wystawa膰 z kokpitu bo po obu stronach b臋d膮 p艂omienie sam te偶 my艣la艂em o tym 偶e kto艣 mi co艣 takiego napisze wi臋c tam gdzie ma nogi zrobi艂em wg艂臋bienia

po trzecie nie wiem o co chodzi z tymi nie potrzebnymi cz臋sciami postaram si臋 obja艣ni膰 te cz臋艣ci kt贸re s膮 wg ciebie nie potrzebne.

No a je艣li chodzi telstury to w艂a艣nie licz臋 na nie. Wed艂ug mnie taki pojazd powinien by膰 jak najbardzie arodynamiczny czyli dodadkowe szczegu艂y na pojedzie psu艂y by efekt

Napisano

chodzi o to, 偶e kupa cz臋艣ci jest niepotrzebna i musisz wko艅cu wiedzie膰 co dobrze by wygl膮da艂o a co psuje wygl膮d. nic si臋 nie stanie je偶eli jedno miejsce na robocie b臋dzie bez pseudoszczeg贸艂贸w, sorry ale to wygl膮da troch臋 艣miesznie jak robot jest ca艂y poro艣ni臋ty w jakie艣 cz臋艣ci a pojazd jest nagi... masz racj臋 takie pojazdy nie s膮 diabelnie szczeg贸艂owe, ale ni s膮 go艂e, co do tekstur mo偶e by膰 w niekt贸rych miejscach ci臋偶ko, jest troch臋 tr贸jk膮t贸w, pozmienia艂bym jeszcze wi臋kszo艣膰 rur bo s膮 kwadratowe, ale sam piszesz: jeste艣 pocz膮tkuj膮cy wi臋c praca mo偶e by膰. popraw to co pisz臋 wy偶ej i b臋dzie ca艂kiem dobrze.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci