Napisano 10 Sierpień 200519 l juz nie wytrzymalem - prosze o pomoc !! mam 2 vertexy i nie moge ich polaczyc za pomoca target weld ?? jak je mam polaczyzc skoro mi target nie dziala ;) ???
Napisano 10 Sierpień 200519 l pokaz screena ... moze 2 polygony mają rozne flipy ... czasem trzeba zrobic "Flip" dla drugiego polygona zeby polaczyc ich vertexy
Napisano 10 Sierpień 200519 l Czasami widzimy tylko jednego vertexa a tak naprawde jest ich tam wiecej, wiec najpierw sproboj zwyklego welda, a dopiero potem targetem. Sa jeszcze inne mozliwosci. Vertexy moze sie nie lacza linia, ale mysle, ze to by ci sie nie zdarzylo. ;) Albo jest to standardowy problem z brakiem usonietych powierzchni miedzy verexami, ale to tez raczej by cis ie nie zdarzylo. :) No coz, screen powinien wyjasnic wszystko. EDIT: No to jest druga mozliwosc jaka wymienilem. Polacz cut'em te vertexy... i potem weld... pozdrawiam
Napisano 10 Sierpień 200519 l lol ... na takiej rozdzielczosci pracujesz w windowsie ? ;] tam nic nie widac ... daj wiekszy ten screen
Napisano 10 Sierpień 200519 l Autor hehehe przesadzilem z rozdzielczoscia :) sorki za duza zmniejszylem
Napisano 10 Sierpień 200519 l Autor holera nawet cutem sie nie da polaczyc mam wlansie takie problemy,albo jestw tym samym punkcie 3 vertexy zalaczone i nie moge zweldowaac ich
Napisano 10 Sierpień 200519 l Z tego co widzę wystarczy, że usuniesz poligona. Chodzi o tego, który na tym screenie jest najmniejszy :] EDIT: Oj, chyba jednak źle widziałem... Postaraj się o większego screena.
Napisano 10 Sierpień 200519 l Target weld z tego co pamiętam działa na wertexach odległych od siebie wzdłóż krawędzi.. Nie połaczysz wertexów które nie mają nic wspólnego ze sobą, oprócz tego, żę tworzą poligon.
Napisano 14 Sierpień 200519 l Autor ok to moj kolejny problem pokazuje zdjecia co mam zroic z tymi znieksztalceniami jak mam sie ich pozbyc :) dzieki wielkie
Napisano 17 Sierpień 200519 l Autor nastepny problem jak mam to zrobic zeby nie bylo widac ze jest krzywo
Napisano 17 Sierpień 200519 l vertexy ci chłopie zostały a usunąłeś edge między nimi - tak sie nie robi.
Napisano 30 Sierpień 200519 l Autor mam 2 osobne boksy po 3,4 segmenty daje attach zeby byly jako jeden obiekt i teraz chce vertexy tych dwoch boksow polaczyc ze soba daje weld i nic nie dziala co robie zle ??o czym zapomnialem ?nie mam teraz maxa przy sobie to zdjecia nie moge dac
Napisano 30 Sierpień 200519 l zapomniałeś usunąć ścianek między nimi :D a w zględem ostatniego obrazka to naturalne tak działa meshsmoth :D