YacieK Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 Całośc robi wrażenie. Bardzo dobra robota. Mam tylko dwie uwagi. Kolor nałożony na pancerz jest ciut za piaskowy. Farba jaką pokrywano czołgi ( Wehrmacht Olive) był trochę innej tonacji. http://img364.imageshack.us/my.php?image=wehrmahtolivedunkelgelb4rf.jpg Gąsiennice są za jaskrawe.Srebrny byłby do przyjęcia tylko na grzebienich - reszta powinna raczej miec barwę ciemną, taki collage środków konserwujacych, kurzu, błota, rdzy itd... http://img364.imageshack.us/my.php?image=tiger1201sm8fi.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 nie za duży ten tygrys w porównaniu do reszty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 20 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2005 Witam Klicek - Dzięki Leru - Mam nadzieję że się wyrobię Yaciek - Co do malowania to właśnie takiego koloru użyłem jako podkład tylko że po nałożeniu kilku warstw brudu i rdzy gdzieś się ten kolor rozproszył ale mam nadzieję że model przez to nie traci zbytnio na jakości. Co do gąsienicy to już jest zmieniona. Bacry - możliwe że jest kapkę za duży nadtym będę oczywiście pracował. A teraz mała aktualizacja, co myślicie chodzi głównie o gąsienice. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YacieK Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 Teraz gąsiennice są jak najbardziej ok :] Co do koloru kamuflażu. Jeżeli wstawisz model w otoczenie z okresu wojny jest jak najbardziej wtedy na miejscu.Przecież w toku eksploatacji kolory zmieniały się, ( błoto, słońce , kurz, rdza ). Ew szczegóły , malowanie, czy nałożonego zimmeritu oraz godła jednostek są dostępne w NET-cie. Polecam Panzerwaffe... Generalnie model świetny, dośc wiernie odwzorowujący Tygrysa. Dodałbym jeszcze kilka elementów takich jak - liny zamontowane na zaczepach kadłuba, dodatkowe ogniwa gąsiennic jakie załogi mocowały z przodu kadłuba i na bokach wieży jako zapas i zarazem dodatkowa osłona przeciw pociskom podkalibrowym i kumulacyjnym. Narzędzia, łopata, kilof , łom itd itd . Podniosłoby to moim zdaniem realizm modelu. Wykonałeś już kawał porządnej roboty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2005 Witam Dzięki Yaciek za bardzo konstruktywną krytykę, nie już czasu niestety na dobudowywanie sceny, Tygrys będzie stał w muzeum w Poznaniu. Zostaje tylko kwestia odpowiedniego wpasowania go w otoczenie. Oto kolejna próba złapania proporcji i perspektywy, jak zwykle czekam na sugestie co poprawić i co zmienić Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 Jeszcze bym go ciut zmniejszyl, i dopasowal kolorki do reszty, a tak do spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 26 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2005 Witam Dzięki DraB za Uwagi, kolorki oczywiścię będą trochę zmieniane ale to już w PSie, co do proporcji to myślę że jest chyba dobrze. Mała aktualizacja zmieniłem kąt padania światła myślę że jest lepiej. http://republika.pl/matchias/muzeum16.jpg Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 Matchias -> w Twojej pracy bardzo duża część to tło. Postaraj się choć o jakieś otoczenie 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sneila Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Bardzo ładnie wkomponowane w zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 29 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Witam Sneila - Dzięki Leru - No niestety muszę cię rozczarować tak już zostanie nie mam czasu na dobudowywanie sceny w 3D, pozatym w samym założeniu praza miała być takim montażem, poprawię jeszcze kolory żeby wszystko miało ręce i nogi i na tym koniec prac nad tygrysem, przynajmniej na potrzeby Bitwy. Pozdrawiam I mała aktualizacja: http://img205.imageshack.us/img205/3108/muzeum0320jh.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 JAk bym mi nikt nie powiedzial ze to jest 3D to bym sei chwile zastanawial czy to Zdjecie czy Grafa ;] FAjowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 1 Październik 2005 Autor Share Napisano 1 Październik 2005 Witam Oto Obraz do Nominacji Pozdrawiam i powodzenia życzę współforumowiczom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azakiel Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 Naprawdę zgrabnie ci to wyszło :) dla niewprawionego oka będzie to zwykła fotka. Mały bug kompozycyjny - podniósłbym troszke lufę tego tygrysa bo "dotyka" lufy z tyłu i troszkę to razi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 6 Październik 2005 Autor Share Napisano 6 Październik 2005 Skoro nie ma użytkownika "Mitchias" to chyba chodzi o mnie :) Super, no to postaram się jeszcze potetrać trochę w pracy, poprawić to na co zwrócił uwagę Azakiel, nobo co więcej. Zdaję sobie sprawę że praca nie jest specjalnie wybitna ale właśnie taka miała być, zależało mi głównie na realizmie, chociaż teraz gdy patrzę na niektóre nominowane prace stwierdzam że mogłem póść trochę inną drogą. Pozdrawiam i powodzenia w finale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 13 Październik 2005 Autor Share Napisano 13 Październik 2005 Witam Oto finał pracy nad tygrysem. Dzięki wszystkim za komentarze i uwagi powodzenia w niedzielnym finale Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi