Napisano 18 Sierpień 200519 l Hi Stronka do oceny jak w temacie www.pasierbska.com . Przyznam ze sie troche z nia namordowalem, a efekt jeszcze pozostawia troche do zyczenia... Wsumie to dokonca skonczona nie jest zamierzam pare rzeczy zmienic i tym samym prosilbym o wskazowki i komenty szanownych forumowiczow :) Wiem ze z kolorystyka cos jest nie halo... ale to swoja droga :) http://img160.imageshack.us/img160/765/layout014kc.jpg http://img287.imageshack.us/img287/8422/layout029hk.jpg http://www.pasierbska.com/start.htm
Napisano 18 Sierpień 200519 l Baaardzo ładna wizualnie pierwsza strona. Szkoda ze inne trochę odstają. Nawigacja taka sobie podobnie jak layout, ale fonty są koszmarne :)
Napisano 18 Sierpień 200519 l Autor no tak z fontami to tak... ale jest wymog ze musza byc ozdobiaste tytuly... wlasnie sie zastanawiam co by tu, w sumie niemam czasu zeby jeszcze samemu fonty robic, tymbardziej ze to za free. ehh poszukam cos u larabiego do naglowkow a tytuly zostawie jak sa :) dzieki Sans za posta :) pozdrawiam
Napisano 20 Sierpień 200519 l Autor Ale lol oprócz Serifa nikt mnie nie zjechał :/ :( a ja juz mniej wiecej fonty poprawiłem...
Napisano 20 Sierpień 200519 l jeśli to są 2 wersje to pierwsza o niebo lepsza ;) fajnie wyszło tylko z tymi fontami to troszke racji - ps. kto to jest ?
Napisano 20 Sierpień 200519 l Autor yyy nie to jest jedna stronka pod linkami sa dwa jej pierwsze chaptery, a osoba widoczna na stronie to Karolina Pasierbska taka miła dziewczyna co zaiste pięknie śpiewa sopranem :D hindus fenkju za posta :) fonty poprawione prawie juz ale screenow narazie nowych nierobie bo jeszcze musze troche tam pozmieniac [edycja] aha i jeszcze dodam ze na strone sa 'tajemne schowki' hehe ale ciii, to tez musze popoprawiac ;)
Napisano 20 Sierpień 200519 l Co tu ściemniać, potęgą tej strony są fotki ;) A prosty design, miła kompozycja i (miejmy nadzieję :) ) poprawione fonty zwieńczą całość towrząc przyjemną dla oka i ciekawą wizualnie stronkę. Moja uwaga tylko taka: na drugim jpg'u text jest za bardzo zamknięty w tych ornamentach, polecam dać mu więcej światła. I pytanko: czy stronka będzie się "ruszać". Chodzi mi o takie małe umilające życie animki w tle i delikatnie animowane menu, bardzo by mi to pasowało :) Pozdrawiam
Napisano 20 Sierpień 200519 l Autor Tak ten tekst w drugim rozdziale poprawie na pewno, co do ruchu to mysle ze juz sie troche tam dzieje ale i tak chce to bardziej usprawic... menu animowane bedzie napewno ale wlasnie jakos niemialem koncepcji na takowe ... ogolnie jeszcze troche roboty :) Bardzo dziekuje Vorek za posta pozdrawiam :)
Napisano 20 Sierpień 200519 l Mi sie nie podobają te stateczki ... wydaje mi się, że są troche pikselowate ... i ten odlatujący opis ... no cóż ... nie przypadło mi to do gustu, ale reszta nawet przyjemna ;)
Napisano 21 Sierpień 200519 l Autor Tak stateczki to moj olbrzymi błąd w postaci skalowanego mc, to jest do poprawy. Jesli ogolnie o stylistykę chodzi to dla mnie tez nie jest zaciekawa, przyczym mi niekoniecznie musi sie podobac a wlascicielce strony wrecz przeciwnie. Stateczki i tym podobne wywijasy, ogolnie klimat jaki panuje na stronce to rezultat mojego podejscia do sprawy; tzn. tak jak zawsze próboje wczuć sie w atmosfere zapodawaną od 'zleceniodawcy' [w tym wypadku to slowo srednio pasuje :) ] zazwyczaj sie sprawdza ta metoda, tym razem niebylo inaczej, temu komu miala sie podobac ta sronka to sie podoba :) a sprawy typowo techniczne jak fonty czy zalosne, skalowane mc to wszystko zawsze mozna naprawic... mam nadzieje :) Serdecznie pozdrawiam Huter dziękuje za posta :)
Napisano 21 Sierpień 200519 l no cóż, pierwsze wrażenie doskonałe, ale potem zaczynają się pchać w oczy pewne niedoróbki. 1 - statki i ich wstrętne krawędzie 2 - tło obracające się w video jest conajmniej kiepskie 3 - brakuje mi wszędzie przycisków wróć 4 - w galerii można się pogubić bo nie mówi który aktualnie obrazek jest oglądany (chociaż bolda na link ...) 5 - stateczki w Bio za szybko wibrują, wkurzają, powinny leniwie się kołysać ;] jak to poprawisz to będzie bardzo ładnie.
Napisano 21 Sierpień 200519 l Autor Super :) Salvator dziękuje za cenne wskazówki, napewno sie przydadzą pozdrawiam serdecznie
Napisano 21 Sierpień 200519 l Plastique napisał: Ale lol oprócz Serifa nikt mnie nie zjechał :/ :( a ja juz mniej wiecej fonty poprawiłem... Nie było moją intencją zjechanie :). Bardzo ładnie to wygląda. Fonty też nie są brzydkie, ale te które zastosowałeś nie nadają się chyba do flasha bo kiepsko się w nim antialiasują (fajne słowo). Sprawdź może przyciski robione jako bitmapy w photoshopie tym samym fontem ale odpowiednio dobranym aliasingiem będą bardziej czytelne. A w bio chyba najlepszym rozwiązaniem byłby zwykły arial ~10px bez aliasingu.
Napisano 22 Wrzesień 200519 l wow podoba mi sie .. tylko zacina sie niemilosiernie jak nawiguje w menu :( trocha dziwna nawigacja .. boza tym gitara ;)
Napisano 22 Wrzesień 200519 l dodam tylko że w dziale video, kwiecista ramka w zestawieniu z czarnym tłem niezbyt mi leży. nawet bez czarnego tła te kwiaty zupełnie nie leżą. szybciej coś w sepię i metal taki jak na pierwszym screenie. że tak zapytam: dlaczego nie trzymasz jednej kompozycji? np: tej z pierwszej strony (chodzi mi o kolorystykę)? Edit: w dziale photo są zdjęcia Karoliny.w takim razie niepotrzebna wydaje mi się jej osoba po lewej stronie. już szybciej bym ją widział w dziale kontakt. :) Pozdrawiam
Napisano 23 Wrzesień 200519 l To teraz ja pojade :P 1) mam nadzieje ze loader bedzie ladniejszy. U mnie ledwo co widac ze cos tam na pasku sie rusza 2) animacja stateczkow - po najezdzie na nie przeskakuja do kilku klatek wczesniej chyba, nie wiem czy da sie to poprawic czy nie, ale mnie to denerwuje 3) w bio, stateczek NEWS moglby miec troche odstepu, imo ciezko go trafic 4) w bio, po najechaniu na naszyjnik jest glow, ale po zjechaniu z niego strona chamsko wraca do ciemniejszego, moze przydalby sie jakis fade, zeby tak ostro nie skakalo 5) w bio, ten es,flores jakos podczas animacji kawalkami znika i sie pojawia 6) w music: chmurki od news i video najezdzaja na tekst, moze by je troche na dol dac? 7) w photo nogi jej obcieles! daj tam chociaz czarna blende :) 8) w kontakt jest jakis blad z animacja z tylu poniewaz po prawej i lewej czasami czarny prostokat wyskakuje doslownie na chwilke 9) jeszcze do bio: moze zrob zeby sie cos wczytywalo na poczatek zamiast brzydkiego napisu wybierz dzial? To tyle, za wszystkie grzechy zaluje, obiecuje poprawe i wiecej nie bede najezdzac :) Powodzenia
Napisano 23 Wrzesień 200519 l Autor heh dzięki chłopaki za komenty, poprawie to jeszcze w miare mozliwości :) tweety-> hyymm takie wsumie załozenie mialem zeby kolorystyka i troche styl zmienialy sie wdzialach niewyszlo to dokladnie tak jak chcialem, ale przeslanie jest proste ze jak ktos wchodzi do photo to tak bardziej swojsko mialo byc ;) reasumujac sproboje jeszcze poprawic :) illy-> cała masa cennych bugów :D dzięki wielkie napewno to stopniowo bede poprawial, narazie 0 wolnego czasu ale sie postaram... Teraz sie przymiezam do kolejnej flaszowej produkcji, bedzie to stronka znowu dla muzyków, jedank tymrazem troche ostrzej bedzie ;) jakby co to dam pod wasze zacne osądy... jeszcze raz wielkie dzięki za zainteresowanie panowie pozdrawiam serdecznie :)