Napisano 25 Czerwiec 200321 l Na wstepie powiem ze dopiero zaczynam zabawe z photoszopem, badzcie wiec wyrozumiali. ;) Moj problem polega na tym, ze 2d sie nigdzie nie uczylem, wiec robie pewnie mase glupich bledow oczywistych dla znawcow 2d :/ Ale to nic :] , licze na wasza pomoc i konstruktywna krytyke. Szkic przedstawia chwile smierci wojownika... Technika: Pencil Tool (z Potoszopa) Czas: ok 1h 30min (dlugo.. ale jak na poczatkujacego, mnie zadowala) Materialy referencyjne: wyobraznia ;) Pozdrawiam.
Napisano 25 Czerwiec 200321 l cholera świetne...podoba mi się...klimat jest...kolor krwi jakoś nie pasuje do reszty...ale mi się podoba...jako akcent :) bardzo fajne...ale :P poprawił bym szczegółowość pracy...sam samuraj...mało szczegółowy, i na 1 rzut oka wygląda cholernie grubo...ale po głebszym wpatrzeniu widze kolano...widzisz mało go widać...i troche to myli widza :D a co do Miecza...nigdy nie widziałem tak prostej katany...:) ale ogólnie...pomysł, wykonanie...klimat zasługuje na uwage...świetna praca...toche poprawek i może być cudna :D pozdro...
Napisano 25 Czerwiec 200321 l Mi tez sie podoba...:) tylko ta krew sie za bardzo rzuca w oczy......ale ogolnie ok!! POZDRO :]:]
Napisano 25 Czerwiec 200321 l Autor Dzieki za opinie. Troche zmienilem sama poze samuraja... poniewaz dzieki prostym testom fizycznym (w pokoju na dywanie) stwierdzilem ze poprzednia poza byla dosc niemozliwa ;) Pozdrawiam.
Napisano 25 Czerwiec 200321 l o wiele lepiej...oczywiście że ta poza była by możliwa...ale trzeba było by zmienić topic z \"dying\" na coś bardziej nie smacznego :P...świetna praca...widze że miecza żeś poprawił git :) mógłbyś dodać jeszcze element grozy...znaczy się...pokazać jego oczy (złe, rozwścieczone) w cieniu...mocnym cieniu...ale to as you wish :D pozdro...
Napisano 26 Czerwiec 200321 l Zgadzam sie z Phantomem - pracka odlotowa - chociaż według mnie to popraw tylko lekko tego samuraja - wyostrz go bo tło wygląda wspaniale. Giorgione
Napisano 26 Czerwiec 200321 l Imo mogla by byc troche wieksza roznica pomiedzy powietrzem a ta oswietlona polanka. Drugi jest do przodu, z tym ze jak koledzy mowia, przydalo by sie jeszcze podostrzyc, podmalowac samego samuraia. No i ta czerwien... srednio tam lezy, sprobuj ja moze albo dociagnac jako wyrazna plame, albo zrobic czarno biala. A ogolnie bardzo klimatyczne wrazenie robi.
Napisano 27 Czerwiec 200321 l mogłbyś zrobić jeszcze pare drzew w głebi...tam gdzie jest biało...wtedy dodatkowo zyskałbys na klimacie...samym ułożeniem światła na głowe samuraja :) pozdro...
Napisano 28 Czerwiec 200321 l Hi, Oooo, bardzo ciekawe :), a co do uwag to zgadzam się z przedmówcami.