Raziel Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Yo, po kolejnej przerwie postanowilem wrocic do maxa znow :) tym razem chce sie sqpic na szczegolach i dlatego zanim zaczne cos samemu robic przestudiuje tone tutkow, tu jest pierwsza pracka z jakiegos tutka, troche sam dodalem, ale jeszcze i tak czegos brakuje, prosze o jakies propozycje :) btw. Mam takie pytanie: jak zrobic zeby niebo w oddali zlewalo sie z ziemia, tzn zeby nie bylo widac czarnego tla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudihnio Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 Na pierwszy rzut oka prezentuje się nawet fajnie... ale: ;] 1. tekstura trawki nie za bardzo 2. płotek bardzo prosty, ale odpowiednia tektura powinna pomóc 3. okna za bardzo odbijają otoczenie. 4. Te płytki przed wejściem chyba dostały BUMP'a w złą stronę ;] 5. przydałaby się jakaś czarna mgła żeby polepszyć klimacik ;] Powodzenia w dalszej pracy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 wszystkie tekstury do wymiany, no dach może zostać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kemil Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 Bo dachu ne widac. Textura domu jest dobra ale te cegły, Czerwone by były ładniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sof_pl Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 Hehe, domek nawet spoko, ale te płytki faktycznie... W sumie ładną glebę by można było zaliczyć przed własnym domem :)). Aha, jeszcze jedno - daj coś fajnego na środku posesji (tam, gdzie jest pusty plac) - może jakąś fontanne, czy oczko wodne, nie wiem... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 trawe to na mus zmien bo wyglada jakby tam wogole nie padało, taka suuusza ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 Jak dla mnie to słabo :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 słabe tekstury i oświetlenie, czekam na szczegóły, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raziel Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2005 updejt, troszke sie plotek zwalil i z boku malo oswietlenia, dodalem jakis mur zeby mozna bylo zrobic te gwiazdziste niebo. Jeszcze jest duzo do poprawienia i dodania... dla mnie to i tak wielkie osiagniecie, osiagnelem cel, ktorym byl osiagniecie choc troche realizmu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 ja sie tam nie znam ale o co chodzi z tymi pacholkami zoltymi..a czemu przed drzwiami jest pochylnia dla niepelnosprawnych rozumiem weszlismy do uni nowe wymagania ale moze zainwestuj w schody?.. garaz mnie tez zaciekawil bo niby jest podjazd ale przed drzwiami jest prog i ja bym sie tam bal wjechac moim ferrari:) i przydalo by sie jeszcze jakies dojscie do drzwi bo tak po wjezdzie to glupio (ponoz zle sie idzie w szpilkach) i zastanawia mnie jescze komin chyba ciut za wysoko wystaje ale moze to zludzenie..i koniecznie klamki w tych wypasionych drzwiach wejsciowych:) ale w sumie fajny klimat jak z dr.Queen :) mołej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 Czemu w wodzie odbija sie błekitne niebo? Jeszcze słoneczka brakuje. Przerób dziurę na szambo na rzeczkę, albo zlikwiduj mostek. Przydałaby sie trawa, bo ten mech na ziemi zarósł juz wszystko. Nawet juz ścieżek nie widać. Drzwi do garażu ni przypiął ni przyłatał - albo zrób normalne, albo postaw tabliczkę "Tu mieszka Spiderman". Słupki - uważam - do wywałki. No, chyba że to miały być latarenki ogrodowe, ale w takim razie je zapal, bo to już odpowiednia pora. Na podjeździe do garażu namaluj pas startowy, skoro już dałeś sygnalizację swietlną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raziel Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2005 znow pare rzeczy dodalem/usunalem... teraz garaz zmienil sie w szope :P trawa zarosla w obrebie domu a na zewnatrz skoszona :P Gdy chcialem zrobic drozke jedene co mogle zrobic to boxa z noisem, texturka i na bokach kamienie, bo nie wiem jak zrobic zeby byl efekt wmieszania sie texturki blota w ta trawe zeby to wygladalo realistycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 uzyj textury composite. w jeden slot daj trawę, w drugi błoto z mapą opticly. jakiś dirt i już masz ładne błoto na trawie. ps. dałbym więcej trawy scatterem bo teraz jest jakoś pusto ( za mało trawy ) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakrotto13 Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 i ja troche wygnij oraz skos ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raziel Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2005 ok dam wiecej trawy, wygne, wydluze itd. sprobuje to z dirtem i poprawie jeszcze pare rzeczy, wrzuce efekt pozniej. Moze jakies sugestie jak zapelnic wolna przestrzen za domem i w obrebie, tylko nie drzewa czy krzaki. Dzieki za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudihnio Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 to posadź jakies kwiatki. Zrób kilka sciezek, jakas latarnie mala... laweczke... jak w parku ;] Taki maly ogrodek... Albo kapuste posadz... ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi