Napisano 23 Sierpień 200519 l A co mi tam... Przynajmniej mnie zjedziecie :P (po raz kolejny :D).. Postanowiłem wreszcie zmienić layout mojego portfolia, bo poprzedni był do bani.. Osiągnąłem prawie taki efekt jaki mnie interesował :) Ale IMO nie jest najgorzej :D Wiem, że niektóre momenty mało czytelne, no i troszkę utraciła całość na kompresji JPG.. Zapraszam: http://chris3d.prv.pl/ Proszę o baaardzo konstruktywną krytykę.. Pozdro!
Napisano 23 Sierpień 200519 l No napewnoe lepiej niż było :) Moje rady: Tło powinno być kolorystycznie zbliżone do stronki a wokól głównej tabelki ze stronką możesz np. zrobić białą ramkę (chociaż bez też mogło by dobrze wyglądać Menu jest absolutnie nie czytelne, może by tak białe ? Ten fotomontaż na topie, jakiś taki bez pomysłu, powrzucane obiekty Nie przepadam za wyrównywaniem do środka, zwłaszcza w takich działach jak "o mnie" Nie wygląda to najlepiej "There's not really a lot to say here..." - antyreklama ???? No i te reklamy, dobre portfolio nie może imeć takich "ozdobników" :) Starałem się najkonstruktywniej jak mogę :) Pozdrawiam
Napisano 23 Sierpień 200519 l No ogolnie bardzo ql :) ale... -mi pod firefoxem cznionka w dzialach interferuje na tym tle -lepiej by to wygladalo jakby cala ramka byla na middle ustawiona -aha no i tlo jakies koniecznie z bialym wyglada jak nieskonczona pozatym ok prosto i rzeczowo :)
Napisano 23 Sierpień 200519 l Autor A więc... Tło powinno być kolorystycznie zbliżone do stronki a wokól głównej tabelki ze stronką możesz np. zrobić białą ramkę (chociaż bez też mogło by dobrze wyglądać - A no faktycznie z tym białym nie wygląda najlepiej.. Pobawie się niedługo :) Menu jest absolutnie nie czytelne, może by tak białe ? - Masz na myśli białe tło w menu, czy białą czcionkę? Ewentualnie czcionką mogę się pobawić, bo ogólnej konstrukcji już nie ruszam :) Ten fotomontaż na topie, jakiś taki bez pomysłu, powrzucane obiekty - Nie miałem pomysłu co innego tam dać :) A tak jest przynajmniej jakiś podglądzik prac :P Nie przepadam za wyrównywaniem do środka, zwłaszcza w takich działach jak "o mnie" Nie wygląda to najlepiej - No nie wiem... Ja za to jestem fanem centra :D... Zobacze jak wygląda z wyrównaniem do lewej.. "There's not really a lot to say here..." - antyreklama ???? - Poprostu nie chciało mi się rozpisywać ze względu na moje lenistwo i braki w angielskim :) No bo faktycznie co będę się rozpisywał o sobie? :P Portfolia nie kręcą panienek :D No i te reklamy, dobre portfolio nie może imeć takich "ozdobników" :) - To już nie ode mnie zależy - reklamy są automatycznie generowane przez PRV.PL... Starałem się najkonstruktywniej jak mogę :) - Wyszło Ci super! :D ------------------------------------------------------------------- -mi pod firefoxem cznionka w dzialach interferuje na tym tle - No nie tylko na firefoxie.. Hmm.. Aż tak bardzo to przeszkadza? Może biała czcionka by tu wyglądała lepiej... -lepiej by to wygladalo jakby cala ramka byla na middle ustawiona - A wytłumacz dokładniej o co chodzi, bom niekumaty :) -aha no i tlo jakies koniecznie z bialym wyglada jak nieskonczona - Czytaj moją pierwszą odpowiedź Vorkowi :) pozatym ok prosto i rzeczowo :) - A no dziękuje bardzo :) ------------------------------------------------------------------- Takiej krytyki właśnie potrzebuje :) I wanna more! LOL :D Pozdro!
Napisano 23 Sierpień 200519 l - Masz na myśli białe tło w menu, czy białą czcionkę? Mam namyśli czarną czcionkę z białym konturem, normalnie jest to dobry zabieg ale nie przy tej wielkości czcionki, antilaias i kompresja sprawiły że nie da się tego czytać, może spróbuj bez anti-aliasu. - Poprostu nie chciało mi się rozpisywać ze względu na moje lenistwo i braki w angielskim :) No bo faktycznie co będę się rozpisywał o sobie? :P Portfolia nie kręcą panienek :D Czasami klient lubi wiedzieć z kima ma doczynienia, niech to będzie taki Twoje cv (ew. możesz zrobić wersję do pobrania) A jeżeli nie chcesz to przynajmniej wywal ten text o którym wspomniałęm, to brzmi jak: "Jestem zupełnie nieinteresującym człowiekiem i tak w zasadzie nie zawracaj sobie mną głowy" :) Pozdrawiam
Napisano 23 Sierpień 200519 l middle w sensie ze to co teraz masz wsadzasz w tabelke i wyrownojesz do srodka w pionie [vertykalnie]. W tym momencie stronka jest top, czyli jakby przyczepiona do góry przeglądarki, niewiem jak to w innych rodzialkach wyglada ale u mnie troche smiesznie tzn. duzy bialy asymetryczny pasek niczego na dole. Moze to sprawa gustu ale jednak sugerowałbym to wysrodkowanie. pozdrowka :)
Napisano 23 Sierpień 200519 l Ewentualnie, można by dać margines na górze, żeby stronka tak nie przylegalą do górnej krawędzi przeglądarki Pozdrawiam
Napisano 23 Sierpień 200519 l Autor Heh, a to podczepienie u góry zrobilem celowo :P Pomysle jeszcze o tym... BTW. Poprawiłem już stronkę pod względem graficznym.. Teraz powinno być lepiej. Teraz jeszcze tylko zmiana treści wg. "widzi mi się" Vorka :D pozdro!
Napisano 23 Sierpień 200519 l No już jest lepiej :) Odrzu przyjemniej się ogląda. Cały kolorek stronki podpasował bym jednak pod odcień tła (tylko jaśniejszy) ale to tylko moje kolejne widzi-mi-się :D Pozdrawiam
Napisano 23 Sierpień 200519 l Autor Już poprawiłem "About me" :D Vorek -> Hmm... No niewiem teraz.. Nie chce mi się już :D Może jak znajde wolną chwilke, trochę ambicji i samozaparcia... :P Pozdro!
Napisano 24 Sierpień 200519 l Zrob wersje 3.0, ale tym razem skromniejsza. ;) Troche mniej wstawek i bardziej klasyczna typografia. Tyle ode mnie. :D pozdrawiam
Napisano 24 Sierpień 200519 l Autor Ktoś coś powiedział, czy to tylko msze w kościele żydowskim wygłaszają? :D LOL :) Dzięki za szczerość RAbin :) Specjalnie dla Ciebie wersja 3.0.. Prosto, stylowo i z gustem. http://ru178.internetdsl.tpnet.pl/~chris/port.gif Sorki, ale nie mogłem się powstrzymać :D Tak serio - Może faktycznie troszke przebajrowane, ale mi się takie podoba.. Każdy ma swój gust, normalne :) Pozdro!
Napisano 24 Sierpień 200519 l Jak mam byc szczery, to... teraz jest lepiej. :P Ty mi tu nie podskakuj rocznik 89... pfff. :D hehe A tak na serio to... PAX! Nie wiem jak jest pokoj po zydowsku, ale i tak bym nie mogl tego tu napisac. :P pozdrawiam
Napisano 24 Sierpień 200519 l oo, ta nowa wersja jest piękna, prosta ale czytelna i estetyczna forma, ciekawie dobrana kolorystyka i niepowtarzalny styl :D Ok koniec żartów :D Pozdrawiam