TrojkaT Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 mam w material editor kilka roznych materialow i chce je zapisac wszystkie jako plik .mat zeby w przyszlosci juz nie robic tego samego materialu jak to mam zrobic
kozioo Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 Po pierwsze używaj kropek - jak to opanujesz zajmij sie przecinkami. co do problemu - zaznaczasz materiał menu Material->put to library
TrojkaT Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Napisano 23 Sierpień 2005 hm ja chce 6 slotow w ktorych sa materialy i dac je do pliku .mat.
kozioo Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 Material->change material/map type->browse from:material library->save as tworzysz nową biblioteke, potem ją czyscisz i do niej dodajesz swoje materiały. mozna tez tak: Material->change material/map type->browse from:scene (albo material editor)->save as Wtedy dostaniesz plik .mat ze wszystkimi materiałami w scenie/edytorze materiałow.
hkropinski Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 a możesz też otworzyć bibliotekę i przeciągnąć materiał do niej i zapisać
Rekomendowane odpowiedzi