hkropinski Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 Witam! Na jednym z videotutoriali widziałem, że przedstawiający miał w 3ds maxie ustawioną taką opcję: - mozna zaznaczyć daną krawędź i wcisnąć ring, wszystkie krawędzie w rzędzie się zaznaczą. następnie przeszedł do zakładki polygon i automatycznie zaznaczyły się te polygony które krawędzie były zaznaczone wcześniej. u mnie jest tak: - zaznaczam krawędzie w obszarze 1. następnie zaznaczam poygony w obszarze 2. następnie zaznaczam krawędzie w obszarze 3. wracam do polygonów a one cały czas zaznaczone są w obszarze 2. Chcaiałbym zmienić opcje tak jak opisałem w pierwszym przykładzie. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 jak dobrze kumam to to byl plugin wiec albo sobie sciagniesz (kupisz) plugin albo pozegnaj sie z tym:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 25 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2005 ok, dzięki nielot, a niewiesz jaki to mógłby być plugin, bo to trochę jak szukanie igły w stogu siana;-)) dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 a nie bylo nazwy na stronie z ktorej sciagales video tutka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 hmm, jeżeli dobrze zrozumiałem Twój problem to rozwiazaniem jest przechodzenie między krawędziami a polygonami z wciśniętym klawieszm "ctrl" ewentualnie w quad menu masz coś takiego jak covnert to polygons (albo faces, nie pamiętam dokładnie) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 polyboost ... http://www.polyboost.com/ tam sobie sciagnij video z reszta fajny plugin ... czasem uzywam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 25 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2005 nielot007 -> też tam szukałem, ściągam z 3d-palace, ale nic nie było vorek -> pomysł z ctrl był trafny, taki rezultat chciałem osiągnąć, nielot, vorek, marcin bardzo Wam dziękuję za pomoc pomogliście mi w rozwiązaniu problemu, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi