Napisano 25 Sierpień 200519 l Witam! Na jednym z videotutoriali widziałem, że przedstawiający miał w 3ds maxie ustawioną taką opcję: - mozna zaznaczyć daną krawędź i wcisnąć ring, wszystkie krawędzie w rzędzie się zaznaczą. następnie przeszedł do zakładki polygon i automatycznie zaznaczyły się te polygony które krawędzie były zaznaczone wcześniej. u mnie jest tak: - zaznaczam krawędzie w obszarze 1. następnie zaznaczam poygony w obszarze 2. następnie zaznaczam krawędzie w obszarze 3. wracam do polygonów a one cały czas zaznaczone są w obszarze 2. Chcaiałbym zmienić opcje tak jak opisałem w pierwszym przykładzie. Z góry dzięki za pomoc.
Napisano 25 Sierpień 200519 l jak dobrze kumam to to byl plugin wiec albo sobie sciagniesz (kupisz) plugin albo pozegnaj sie z tym:) pozdro
Napisano 25 Sierpień 200519 l Autor ok, dzięki nielot, a niewiesz jaki to mógłby być plugin, bo to trochę jak szukanie igły w stogu siana;-)) dzięki
Napisano 25 Sierpień 200519 l hmm, jeżeli dobrze zrozumiałem Twój problem to rozwiazaniem jest przechodzenie między krawędziami a polygonami z wciśniętym klawieszm "ctrl" ewentualnie w quad menu masz coś takiego jak covnert to polygons (albo faces, nie pamiętam dokładnie) Pozdrawiam
Napisano 25 Sierpień 200519 l polyboost ... http://www.polyboost.com/ tam sobie sciagnij video z reszta fajny plugin ... czasem uzywam
Napisano 25 Sierpień 200519 l Autor nielot007 -> też tam szukałem, ściągam z 3d-palace, ale nic nie było vorek -> pomysł z ctrl był trafny, taki rezultat chciałem osiągnąć, nielot, vorek, marcin bardzo Wam dziękuję za pomoc pomogliście mi w rozwiązaniu problemu, pozdrawiam