Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam! Na jednym z videotutoriali widziałem, że przedstawiający miał w 3ds maxie ustawioną taką opcję:

- mozna zaznaczyć daną krawędź i wcisnąć ring, wszystkie krawędzie w rzędzie się zaznaczą. następnie przeszedł do zakładki polygon i automatycznie zaznaczyły się te polygony które krawędzie były zaznaczone wcześniej.

u mnie jest tak:

- zaznaczam krawędzie w obszarze 1. następnie zaznaczam poygony w obszarze 2. następnie zaznaczam krawędzie w obszarze 3. wracam do polygonów a one cały czas zaznaczone są w obszarze 2.

Chcaiałbym zmienić opcje tak jak opisałem w pierwszym przykładzie. Z góry dzięki za pomoc.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 904
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jak dobrze kumam to to byl plugin wiec albo sobie sciagniesz (kupisz) plugin albo pozegnaj sie z tym:)

pozdro

Napisano
  • Autor

ok, dzięki nielot, a niewiesz jaki to mógłby być plugin, bo to trochę jak szukanie igły w stogu siana;-)) dzięki

Napisano

hmm, jeżeli dobrze zrozumiałem Twój problem to rozwiazaniem jest przechodzenie między krawędziami a polygonami z wciśniętym klawieszm "ctrl" ewentualnie w quad menu masz coś takiego jak covnert to polygons (albo faces, nie pamiętam dokładnie)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

nielot007 -> też tam szukałem, ściągam z 3d-palace, ale nic nie było

vorek -> pomysł z ctrl był trafny, taki rezultat chciałem osiągnąć,

nielot, vorek, marcin bardzo Wam dziękuję za pomoc pomogliście mi w rozwiązaniu problemu, pozdrawiam