Tomek Kosiorek Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 no wlasnie-szukalem ale widac slabo bo nie znalazlem a sam nie moge dojsc w ktorym pliku i gjak to sie wpisuje-dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 w win xp - w pliku boot.ini w linijce gdzie jest /fastdetect dodaj tak zeby bylo /fastdetect /3GB zrob backupa tylko ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 [boot loader] timeout=3 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional 3GB" /fastdetect /3GB multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect bezpiecznie jest sobie zostawić jeszcze możliwość odpalenia kompa bez 3gb :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 nie jestem obiegany w tych sprawach - przyśpieszy prace np 3dsmaxa jak dam mu 10gb z hdd a mam tylko 512ddr ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 jak chcesz dać page file 10gb jeżeli jest ograniczenie do 4096mb dla jednej patrycji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 no właśnie pisze żę se nie znam ;) ale rozumiem że na 4096 to coś przyśpiepszy tylko ile procentowo ? są jakieś przeliczniki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 nie przyspieszy (tak mi się wydaje) tylko max przestanie się zawieszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 jak chcesz dać page file 10gb jeżeli jest ograniczenie do 4096mb dla jednej patrycji? to ograniczenie to chyba tylko dla FAT32? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 ntfs przy ustawieniu "sztywnych" wartości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 16 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2005 no i musze odswiezyc watek-nie zrobilem tego wczesniej i zabralem sie za to teraz-no i problem: mam xp pr sp2 i nie moge znalezc boot.ini na C...:/, zrobilem show hidden files,; czy zatem jest mozliwosc stworzenia takiego pliku, jakigos wygenerowania czy mam jakas lipe?xpk orginalny....ale to chyba nieistone:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 show hidden files+system files ustaw tu jest przykład pliku domyślnego [boot loader] timeout=5 default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(1)partitions(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 co mi dało to wpisanie 3GB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 16 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2005 dziekuje-powinienem sie lepiej przyjzec;) pozdrawiam i dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 co mi dało to wpisanie 3GB? dzięki temu renderując vrayem, max zamknie się samoczynnie dopiero po przekroczeniu 3gb a nie 2gb pamięci wirtualnej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 dziekuje :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 hm nie wiem czym to jest spowodowane chyba nic nie spieprzylem w boot.ini ale przy kazdym ponownym uruchomieniu systemu, resetuje ustawienia grafiki na defaultowe (rozdz, kolory, hz) odkad mam te 3gb co to moze byc? ps. jak usune 3gb to wraca do normy ale nie chce tego usuwac :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi