Napisano 30 Sierpień 200519 l jak w temacie i jakby ktoś mógłby mi ktos wyjaśnić jaka jest róznica między face'ami a polygonami... sorki ale troche niedoinformowany jestem :/
Napisano 30 Sierpień 200519 l face składa się zawsze z trzech wierzchołków, polygon z 4 i wyżej :) Żeby policzyć ilść faców zaznacz model i wciśnij "7" Pozdrawiam
Napisano 30 Sierpień 200519 l Autor no nacisnąłem .... pokazało mi że model ma 838 natomiast mój kolega któremu przesłałem go mówi że ma 1800 face'ów i kto ma racje ja czy on :| bo teraz nie wiem... a to w sumie bardzo ważne...
Napisano 30 Sierpień 200519 l "7" ma mala wade, bo nie wyswietla liczby face dla grupy obiektow. Alternatywa jest polygon counter, ktorego mozesz znalezc w zakladce Utilities (w command panelu po prawej) -> more... -> polygon counter... ps. Wersja maxa 6 i nizej po wcisnieciu "7" wyswietla polygony nie trianglesy (face)... Pozdrawiam
Napisano 30 Sierpień 200519 l Autor aha faktycznie okazało sie że jest tam dużo więcej face'ów.. to za duzo... jakie są łatwe sposoby na to aby zmniejszyć ilośc faceów z obiektu...?? ( w moim przypadku jest to most...
Napisano 30 Sierpień 200519 l Pokaz siatke obiektu to podpowiemy na ktorych elementach mozna duzo zaoszczedzic... Pozdrawiam
Napisano 30 Sierpień 200519 l no, tu dużo się nie pousuwa, ale np. możesz zlikwidować te wszystki trójkąty co są na moście ( czy co to jest... ), pozdr