dj_Smok Napisano 30 Sierpień 2005 Napisano 30 Sierpień 2005 jak w temacie i jakby ktoś mógłby mi ktos wyjaśnić jaka jest róznica między face'ami a polygonami... sorki ale troche niedoinformowany jestem :/
Vorek Napisano 30 Sierpień 2005 Napisano 30 Sierpień 2005 face składa się zawsze z trzech wierzchołków, polygon z 4 i wyżej :) Żeby policzyć ilść faców zaznacz model i wciśnij "7" Pozdrawiam
dj_Smok Napisano 30 Sierpień 2005 Autor Napisano 30 Sierpień 2005 no nacisnąłem .... pokazało mi że model ma 838 natomiast mój kolega któremu przesłałem go mówi że ma 1800 face'ów i kto ma racje ja czy on :| bo teraz nie wiem... a to w sumie bardzo ważne...
MF Napisano 30 Sierpień 2005 Napisano 30 Sierpień 2005 "7" ma mala wade, bo nie wyswietla liczby face dla grupy obiektow. Alternatywa jest polygon counter, ktorego mozesz znalezc w zakladce Utilities (w command panelu po prawej) -> more... -> polygon counter... ps. Wersja maxa 6 i nizej po wcisnieciu "7" wyswietla polygony nie trianglesy (face)... Pozdrawiam
dj_Smok Napisano 30 Sierpień 2005 Autor Napisano 30 Sierpień 2005 aha faktycznie okazało sie że jest tam dużo więcej face'ów.. to za duzo... jakie są łatwe sposoby na to aby zmniejszyć ilośc faceów z obiektu...?? ( w moim przypadku jest to most...
MF Napisano 30 Sierpień 2005 Napisano 30 Sierpień 2005 Pokaz siatke obiektu to podpowiemy na ktorych elementach mozna duzo zaoszczedzic... Pozdrawiam
hkropinski Napisano 30 Sierpień 2005 Napisano 30 Sierpień 2005 no, tu dużo się nie pousuwa, ale np. możesz zlikwidować te wszystki trójkąty co są na moście ( czy co to jest... ), pozdr
Rekomendowane odpowiedzi