kordi Napisano 30 Sierpień 2005 Napisano 30 Sierpień 2005 witam. mam prosbe. czy mogli bysnie mi powiedziać jak zrobić taki gruby recznik frote albo gruby chodniczek do lazienki lub wykladzine? widzialem w paru renderach taki rzeczy ale niemam pojecia jak uzystak tak trojwymiarowy efekt. jak robie bump map to niby imituje to wykladzine ale bardzo kiepsciutko. poz tym jak sie patry pod skosem to wyglada jak rozmyty rysunek a nie recznik lub wykladzina z glebokimi dziurami. ratujcie jak to zrobic? chyba ze ktos moze mi podeslac taki gotowy material do vray 3dmax. pozdrawiam kordi
JunioR Napisano 30 Sierpień 2005 Napisano 30 Sierpień 2005 VRayDisplaysmentMod- bardzo fajna funkcja (modyfikator) do takich zeczy.
kordi Napisano 1 Wrzesień 2005 Autor Napisano 1 Wrzesień 2005 dzieki bardzo. bardzo fajna opcja. to samo chyba mozna zrobic i w opcjach materialu w vray? pozdrawiam kordi
Bacry Napisano 2 Wrzesień 2005 Napisano 2 Wrzesień 2005 nie włączaj diplaca a materiale tylko jako modyfikator.
kordi Napisano 5 Wrzesień 2005 Autor Napisano 5 Wrzesień 2005 niebardzo mi cos wychodzi. niewiem co ktore parametry w modyfikatorze oznaczaja. i niwiewiem jak ustawiec tak zeby wyszedl zlozony recznik na polce? macie moze linka do jakiegos tutka albo opisu parametrow tego modyfikatora? z gory dzieki za pomoc pozdrawiam korzi
DraB Napisano 6 Wrzesień 2005 Napisano 6 Wrzesień 2005 http://tirad.com/vraytutorials.htm - tutaj jest cos o DIsplacie + cos wiecej ;)
kordi Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Napisano 6 Wrzesień 2005 dzieki bardzo za pomoc. w takim razie powalcze z tutkami :) pozdrawiam kordi
Shogun 3D Napisano 6 Wrzesień 2005 Napisano 6 Wrzesień 2005 Hmmm... Hindus ostatnio zrobił scenkę z chodniczkiem, zajrzyj do finished works 3D, on tam o tym pisze.
JunioR Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 http://max3d.pl/tutoriale/kurs173/index.php moze co ci jeszcze pomoże.
Rekomendowane odpowiedzi