Napisano 30 Sierpień 200519 l witam. mam prosbe. czy mogli bysnie mi powiedziać jak zrobić taki gruby recznik frote albo gruby chodniczek do lazienki lub wykladzine? widzialem w paru renderach taki rzeczy ale niemam pojecia jak uzystak tak trojwymiarowy efekt. jak robie bump map to niby imituje to wykladzine ale bardzo kiepsciutko. poz tym jak sie patry pod skosem to wyglada jak rozmyty rysunek a nie recznik lub wykladzina z glebokimi dziurami. ratujcie jak to zrobic? chyba ze ktos moze mi podeslac taki gotowy material do vray 3dmax. pozdrawiam kordi
Napisano 30 Sierpień 200519 l VRayDisplaysmentMod- bardzo fajna funkcja (modyfikator) do takich zeczy.
Napisano 1 Wrzesień 200519 l Autor dzieki bardzo. bardzo fajna opcja. to samo chyba mozna zrobic i w opcjach materialu w vray? pozdrawiam kordi
Napisano 5 Wrzesień 200519 l Autor niebardzo mi cos wychodzi. niewiem co ktore parametry w modyfikatorze oznaczaja. i niwiewiem jak ustawiec tak zeby wyszedl zlozony recznik na polce? macie moze linka do jakiegos tutka albo opisu parametrow tego modyfikatora? z gory dzieki za pomoc pozdrawiam korzi
Napisano 6 Wrzesień 200519 l http://tirad.com/vraytutorials.htm - tutaj jest cos o DIsplacie + cos wiecej ;)
Napisano 6 Wrzesień 200519 l Autor dzieki bardzo za pomoc. w takim razie powalcze z tutkami :) pozdrawiam kordi
Napisano 6 Wrzesień 200519 l Hmmm... Hindus ostatnio zrobił scenkę z chodniczkiem, zajrzyj do finished works 3D, on tam o tym pisze.