Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

head11520hq.jpg

Witam. W ramach mojego codziennego treningu dzisiaj znowu przyszła kolej na mapy normalnych. Tak więc chwyciłem za ZBrush'a i porzeźbiłem sobie troche. Po godzinie model był gotowy ... ale robota się dopiero tak na prawde tym zaczeła ... :o...:D

ZBrush2, 3dsMax7, Photoshop

Mam nadzieje, że się spodoba jak i również, że nie będzie problemu z rozróżnieniem który jest lowpoly ;) (965 tri).

A oto efekty

Tak wyglądał mesh już maxie:

head11578ri.jpg

i zbliżenie:

head11568tq.jpg

Siatka lp wygląda tak:

otterlowreswireframe5vs.jpg

A tu już różne wariacje oświetlenia i parametrów shader'a dla modelu hipoly jak i low poly żeby możnabyło porównać efekty:

head1154wg.jpg

head1lp13od.jpg

head1lp22md.jpg

head11538ac.jpg

head115118sj.jpg

head11583ta.jpg

Licze na konstruktywne komentarze. Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ten potwór jest doprawdy obrzydliwie piękny! No normalnie "normalne" wyszły świetnie

Dobra robota

Napisano

A co to jest mapa normalnych ?? (LOL) Dla mnie gitara. Normal zajefajny. jedyne co mi nie pasuje to dobor kolorow dla monstera. Chybaze to ma byc jakas wersja zlego dziadka klozetowego ;)

Napisano

wyglada supcio .. troche mnie dziwi ten zanik szczegolow pod okiem (jest taki jakby wygladzony) i patrzac z tylu szyja tak trochu dziwnie hmm otexturowana ? ;]

poza tym good job ;]

pozdro

Napisano

bardzo symaptycznie to wygląda, równiez jestem na tak, czepiac sie nie będę bo nie mam czego, podoba mi się ityle, tak z innej beczki tez trochę próbuję zbrusha ale wymiękam przy nim ; )

Napisano
  • Autor

Dzięki panowie za docenienie pracy, za jakiś czas jeszcze coś podeśle.

...ale hola hola ... czyżby ktoś jednak miał jakieś obiekcje? ;) :D

Por@szek => rozejżyj się, świat jest piękny i kolorowy więc dlaczego mam niby nie korzystać z jego błogosławieństwa? ;)

A z tym dziadkiem to żeś wyjechał ...

Kakrotto13 => oj, takie prezenty to się właśnie dostaje jak poczas rozkładania UV'ałek przeoczy się jakiegoś vertexa :o. Jak dobrze że to z tym przypadku kwestia tylko ponownego wciśnięsia :] ... nice :>

A to taka eksperymentalna jest ta tekstura, więc różnie i wychodziła w różnych miejscach. W sumie cały model to jeden wielki poligon doświadczalny, a i tak wyszło 100 razy lepiej niż śmiałem nawet przypuszczać zabierając się do niego.

Giorgione => Jak ogólnie wiadomo świetnie (czyt.: genialnie) rysujesz - jestem pewien, że gdybyś dotknął ZBrusha to by nam tu na forum szczęki opadały ... Jeżeli jeszcze go nie używałeś to nie zwlekaj z nadrobieniem tej zaległośći. Chciałbym kiedyś zobaczyć jakiś masterpiece ZBrusha w wykonaniu krajowego grafika.

Pozdrawiam!

Napisano

bardzo fajne shadery....nie wogóle cała pracka jest fajowa - wygląda jak taki alien jakiś co z śluzu dopiero co wyszedł - bomba - dajcie mu rekome :)

Napisano
  • Autor

Hey

Dawno mnie tu nie było oj dawno :/

Korzystajac z tego wątka wrzucam model już inny i puki co w wersji hp z b.wstępnymi (czyt. poglądowymi) teksturami. Jak będe miał troche czasu kiedys to postaram się go dokończyć.

delfhires13bg.jpg

delftesttexture18om.jpg

hindus => :) heh 1rekomendacja na jakiś czas mi kompletnie wystarczy ;D, ale dzięki.

Napisano

Nooo Pain zaczynasz wymiatac ZB. :]. Jak znajde chwilke to tez sie za ZB wezme. Narazie jednak na horyzoncie nie widze ziarnka czasu ...