PAINbringer Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 Witam. W ramach mojego codziennego treningu dzisiaj znowu przyszła kolej na mapy normalnych. Tak więc chwyciłem za ZBrush'a i porzeźbiłem sobie troche. Po godzinie model był gotowy ... ale robota się dopiero tak na prawde tym zaczeła ... :o...:D ZBrush2, 3dsMax7, Photoshop Mam nadzieje, że się spodoba jak i również, że nie będzie problemu z rozróżnieniem który jest lowpoly ;) (965 tri). A oto efekty Tak wyglądał mesh już maxie: i zbliżenie: Siatka lp wygląda tak: A tu już różne wariacje oświetlenia i parametrów shader'a dla modelu hipoly jak i low poly żeby możnabyło porównać efekty: Licze na konstruktywne komentarze. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 fajno jest :) ps. konstruktywniej nie potrafie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 30 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2005 hehe dzięki i za to :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christian Noir Stein Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 Świetne - Doom 3 normalnie :) Tekstura mi się bardzo podoba, design też nienajgorszy. Renderki klimatyczne. Jestem na TAK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 31 Sierpień 2005 Share Napisano 31 Sierpień 2005 nom dokładnie - kawał dobrej roboty i normal mapki piekne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaveBorck Napisano 31 Sierpień 2005 Share Napisano 31 Sierpień 2005 Ten potwór jest doprawdy obrzydliwie piękny! No normalnie "normalne" wyszły świetnie Dobra robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 31 Sierpień 2005 Share Napisano 31 Sierpień 2005 Piekna robota mi sie tez podoba 10 pkt. dla ciebie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 A co to jest mapa normalnych ?? (LOL) Dla mnie gitara. Normal zajefajny. jedyne co mi nie pasuje to dobor kolorow dla monstera. Chybaze to ma byc jakas wersja zlego dziadka klozetowego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakrotto13 Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 wyglada supcio .. troche mnie dziwi ten zanik szczegolow pod okiem (jest taki jakby wygladzony) i patrzac z tylu szyja tak trochu dziwnie hmm otexturowana ? ;] poza tym good job ;] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 bardzo symaptycznie to wygląda, równiez jestem na tak, czepiac sie nie będę bo nie mam czego, podoba mi się ityle, tak z innej beczki tez trochę próbuję zbrusha ale wymiękam przy nim ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 2 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2005 Dzięki panowie za docenienie pracy, za jakiś czas jeszcze coś podeśle. ...ale hola hola ... czyżby ktoś jednak miał jakieś obiekcje? ;) :D Por@szek => rozejżyj się, świat jest piękny i kolorowy więc dlaczego mam niby nie korzystać z jego błogosławieństwa? ;) A z tym dziadkiem to żeś wyjechał ... Kakrotto13 => oj, takie prezenty to się właśnie dostaje jak poczas rozkładania UV'ałek przeoczy się jakiegoś vertexa :o. Jak dobrze że to z tym przypadku kwestia tylko ponownego wciśnięsia :] ... nice :> A to taka eksperymentalna jest ta tekstura, więc różnie i wychodziła w różnych miejscach. W sumie cały model to jeden wielki poligon doświadczalny, a i tak wyszło 100 razy lepiej niż śmiałem nawet przypuszczać zabierając się do niego. Giorgione => Jak ogólnie wiadomo świetnie (czyt.: genialnie) rysujesz - jestem pewien, że gdybyś dotknął ZBrusha to by nam tu na forum szczęki opadały ... Jeżeli jeszcze go nie używałeś to nie zwlekaj z nadrobieniem tej zaległośći. Chciałbym kiedyś zobaczyć jakiś masterpiece ZBrusha w wykonaniu krajowego grafika. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 bardzo fajne shadery....nie wogóle cała pracka jest fajowa - wygląda jak taki alien jakiś co z śluzu dopiero co wyszedł - bomba - dajcie mu rekome :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 30 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Hey Dawno mnie tu nie było oj dawno :/ Korzystajac z tego wątka wrzucam model już inny i puki co w wersji hp z b.wstępnymi (czyt. poglądowymi) teksturami. Jak będe miał troche czasu kiedys to postaram się go dokończyć. hindus => :) heh 1rekomendacja na jakiś czas mi kompletnie wystarczy ;D, ale dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Nooo Pain zaczynasz wymiatac ZB. :]. Jak znajde chwilke to tez sie za ZB wezme. Narazie jednak na horyzoncie nie widze ziarnka czasu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi