Napisano 31 Sierpień 200519 l witam :-) zamieszczalem jakies dwa dni temu speeda, ktorego postanowilem troszke upgradowac:) i powstało takie coś, czas pracy realnej, to około 6,7 h ( dużo poprawiałem takich drobnych buraczków, które zajeły mi dużo czasu ). rysowane ze zdjęcia ale nie chciałem, by to wyglądało tak samo, zmieniłem troche tonacje na bardziej chłodną, i powiedziałbym jesienna ;) proszę o komentarze i pozdrawiam. kolejne etapy pracy: etap 1 etap 2 etap 3
Napisano 31 Sierpień 200519 l wiesz ja bym zrobil coz z ta czernia, bo teraz ta twaz jakos tak jestpo kontuze oderznieta.. mam nadzeje ze wiesz o co mi chodzi. pozatym troszke te usta sa takie nakleone, wypomatkowane..
Napisano 31 Sierpień 200519 l faktycznie - zgadzam się z przedmówcą co do czeni tła - ale oczka i usta piękne - ogólny zarys twarzy też - mi sie podoba :) pozdr giorgione
Napisano 31 Sierpień 200519 l ...całkiem fajnie wyszło, ale moim zdaniem dziwnie zacząłeś... zamiast robić prace globalnie to jakoś tak - najpierw usta, nos... potem oczy ...odrazu detal. Malujac tak masz małe możliwości ocenienia czy napewno wszystko jest tak jak powinno we wczesnych etapach pracy. Myśle, że jeśli w tle byłby inny kolor niż czerń - lepiej by to wyglądało, ale teraz byłoby to bardzo trudno zmienić tak, żeby wszystko było do końca wporządku.
Napisano 31 Sierpień 200519 l to teraz cos ja napisze:-) Pracka jak dlamnie booombowa:-) oczka poprostu wypas na maxa:-)super brakuje mi tylko blikow swietlnych na ustach i troszke gorna warga powinna byc jasniejsza oraz cien po jej prawej stronie nosa troszke mocniejszy! Natomiast tlo jest fajne mozesz troszke dodac ziemistego brazu i bedzie wygladac jak praca Ilya Repina:-) Pozdro
Napisano 31 Sierpień 200519 l Autor karolw: hm, chciałem zachować ten element z referki i go niemodyfikować, bo wzasadzie to mi sie bardzo podobalo w tym zdjeciu :) marduk: zaczałem tak bo to miał byc szybciutki speed ;] i dalej jakso tak wyszlo :) choc zgadzam sie ze metoda 'od ogolo do szczegolu' zapewnia wieksze pole do manewru. a z czernia to chcialem zeby bylo tak mrrrrocznie :> x[ thx za wszystkie komentarze, bardzo budujace :) ciekawe czy kiedys dostane rekomendacje :D [ tak licze skrycie przy kazdej pracy, zeby moc sie pochwalic rodzinie ^^ ]
Napisano 1 Wrzesień 200519 l między kolorem ust powinno być jakieś przejście..przyjżyj się swoim brzegom ust....brode jej wyciołeś tą czernią..dość dziwną..i przejście koloru z prawego policzka do odcienia skóry nad ustami jest bardzo sterylne...jak wycięte, przez co wygląda troche ona jak jedna szympansica z planety małp
Napisano 4 Wrzesień 200519 l Ja bym z niej zrobił ognista ruda pieknosc :) Mi tam sie podoba, no moze oprócz wystajacych okolic ust, bo to jej troche nadaje taki jakis "malpi" charakter, ale ogolnie super....i to asymetryczne spojrzenie, mniam :)
Napisano 4 Wrzesień 200519 l Ekstra praca, ale IMHO można by jeszcze dopracować od oczu w dół (bo w góre jest po prostu perfekt). Z takich drobnych sugestii: można by troche wygładzić skórę na policzkach (troche wyglada jakby miała jakieś uczulenie). Usta i nos są trochę za daleko od oczu, przez co podbródek wychodzi dziwnie krótki. Można by się też pokusić o pokazanie szyi i włosów (narazie widać tylko grzywkę). Pozdrawiam
Napisano 4 Wrzesień 200519 l przedewszystkim fajne oczy i ew. usta, w stosunku do reszy wygladają jakby były wklejone. Nos zepsuty, kulfoniasty, za dużo na nim się dzieje, za jaskrawe odcienie, które powodują, że nos zbyt się uwypukla i odróżnia od reszty. Na polikach za małe przejścia między blurami, co zaowocowało plamami. No i po prawej stronie na poliku ta gryząca krawędź światła, powodująca to, że szczęko-usta się uwypuklają i wyglądają niemal jak małpie . Rozumiem, że rys z foto, na którym w całej kompozycji padał tam cień, jednak na tym wycinku, gdzie nie widać reszty(albo reszty aury) dlatego z braku niekonsekwencji w rzuceniu światła na twoim rysunku nie wyszło to zbyt dobrze, ale oczy z włosami fajne;).