Łukasz Misztela Napisano 31 Sierpień 2005 Share Napisano 31 Sierpień 2005 Czołem, wlaśnie dostałem zleconko na malowanie obrazu J.E.Millet-a Kobiety zbierające kłosy. format dowolyn, ale bede go chyba malowal na formacie A3 olejami oczywiscie! Mam tak samo do was prozbe:-) Potrzebuje jak najwiekszej i jak najbardziej dokladnej reprodukci. Ja narazie posiadam taka sobie -> oto ona. jak by ktos mial jakies zblizenia albo lepsza wersje prosil bym o przeslanie na emaila [email protected] z gory dziekuje:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 31 Sierpień 2005 Share Napisano 31 Sierpień 2005 załatw sobie jakaś ksiażke z histroii sztuki - lub czasopismo wielcy malarze - tam były świetne reprosukcje :) Ta również pozdr giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 31 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2005 no mam te gazetki ostatno wychaczylem ponad 100 numerow za flaszeczke weselnej:-) ale tam jest strasznie zielona bardzo ciemne kolory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 31 Sierpień 2005 Share Napisano 31 Sierpień 2005 przemontuj w psie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 14 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2005 no to ja od dzisjaj zaczynam pracke nad tym obrazkiem:-) mam nadzieje ze chociasz troszeczke mi podobny wyjdzie:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sagittaire Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 15 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2005 no to pierwszy podmalunek:-) dziekuje sagittaire-owi za przeslanie reprodukcii fajniejszke kolorki a ta zamieszczona w watku tak dla zasady mam zamiar zrobic kopie podobna mila dla oka bo zrobienie kopii kropka w kropke to moze za kilkanascie lat:] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 16 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2005 kolejna odslona:-) mile widziane opinie pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 mam wrażenie graniczące z pewnoscią, że kobiety mają inne proporcje w orginale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 16 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2005 mozliwe ze tak:-)bo szkic robilem pod rozmiar plotna wiec moze byc inaczej! tak jak juz wczesniej pisalem ma byc to kopia mila dla oka a nie kopja kropka w kropke:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPK Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 Uwazasz ze J.E.Millet namalowal obraz nie mily dla oka? Proponuje robic kopie w miare mozliwosci najblize oryginalowi albo wcale ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Pa6L0- Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 kropka w kropke to moze nie kopij bo od tego to jest aparat taki cyfrowy co się nim robi pstryk i masz cacy kropeczki...ale nie rób z tego też własnej jakiejś interpretacji...jak będziesz starał się zrobić taki sam efekt jak orginalny autor to wiele się nauczysz....i z mojego doświadczenia, troche poznasz samego autora po przez robienie tego samoego co on;) (..miałem takie uczucie gdy robiłem kopie monallisy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2005 Pozdrowionka no to chyba by bylo na tyle:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 dla mnie proporcje postaci są niewłaściwe - zobqcz sobie chociaż na kobietę z prawej no i sam światłocień niewłaściwy - postaci są sztuczne, nie wspominając o konturach. Zobacz jak pierwszy plan wybija się od dalekiego tła - u Ciebie nie ma takiego efektu. Pozdr giorgione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPK Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 to nie jest mile dla oka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 to nie jest mile dla oka czemu nie, prawie jak Gauguin ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPK Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 "prawie" robi duza roznice :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 22 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2005 Wiedzialem ze mnie zjecie:p wiec wczoraj juz robilem poprawki! wiec niedlugo zaszczepie nowe wersje;/ dlaczego to nie jest mile dla oka??na zywca lepiej to wyglada przez takie komenty az sie chce wszystko pie.... ale to nie dlamnie buhahahah:-) PPK malowales kiedys olejami?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPK Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 PPK malowales kiedys olejami?? si si pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość nikonel Napisano 20 Październik 2007 Share Napisano 20 Październik 2007 zastanawiałem się nad namalowaniem tego obrazu i przez przypadek natrafiłem na to forum. Łukasz liczę że niedługo zobaczymy ostateczną wersję twojego dzieła. Mam pytanie. Czy masz inne obrazy na koncie a jeżeli tak to gdzie można je zobaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 20 Październik 2007 Share Napisano 20 Październik 2007 Ja zabrałbym się do tego całkiem inaczej. Malujesz wszystko na raz a to nie jest dobre. Tzn. Malując olejem zaczyna się od najdalszych planów i zbliżasz się do pierwszego. Systematyka pracy jest ważna. Lepiej dopracować najpierw tył/tło/dalszy plan a dopiero później zabrać się za postacie. Zrobiłem ze 30 kopii obrazów i taką systematykę zawsze zachowywałem. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 20 Październik 2007 Autor Share Napisano 20 Październik 2007 hey obraz już gdzieś powędrował :) hmm to był może mój 10 olej:), może po sesji na ASP zapodam obrazki które teraz tam mecze, martwe, martwe i jeszcze raz martwe:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 20 Październik 2007 Share Napisano 20 Październik 2007 Witam, Jeśli robisz kopię, to myślę, że pokazanie obok reprodukcji oryginału byłoby wskazane. Bo przy takej robocie trzeba się odnosić jedynie do tego. Edit: Sorka, nie odpalił mi się ten obraz oryginału. :D Technika olejna jest u mnie podstawowym medium. Wiele lat doświadczenia. Digital art stoi na planie drugim i jestem w nim jeszcze leszczem. Olej prowadzę od prawie 20 lat. Więc, co do warsztatu, to mógłbym Ci wiele podpowiedzieć. Teraz sobie to odpuszczę, bo to temat rzeka. Nie na jeden post. Jedynie teraz radzę poprawić jeszcze rysunek postaci i zacząć nakładać laserunki. :) Myślę, że powinieneś tą kopię jeszcze pociągnąć. Pozdrawiam i służę radą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi