Napisano 1 Wrzesień 200519 l Niedługo zamierzam kupić nowego kompa, ale zanim to nastapi potrzebuje dokupić do swojego "grata" nową kartę graficzną (samą). Problem w tym że mam starą płytę główną, która ma złącze agp x4, a nowe karty sa na x8 (of kors). Więc moje pytanie brzmi - czy mi się to opłaca??? Później oczywiście używałbym tej karty w nowym sprzęcie... Pozdrawiam i proszę o jakąś podpowiedź :)
Napisano 1 Wrzesień 200519 l na nowym sprzęcie raczej nie będziesz używał karty agpx4.... lepiej na razie nic nie kupować bo agpx4 na nowym kompie do byłby ogromny błąd, lepiej poczekaj. karty z agpx4 na nowym sprzęcie nie są za bardzo wydajne
Napisano 1 Wrzesień 200519 l no fakt, też tak myślę... poczekam sobie i kupie odrazu całego kompa... thx i pozdro
Napisano 1 Wrzesień 200519 l Hkropinski, co ty pitolisz ?? Karty dzialaja praktycznie identycznie zarowno pod agp 4x jak i pod 8x nie ma zadnych znaczacych skokow wydajnosci... obo: Jezeli juz to nie kupuj karty g. narazie, ale jak bedziesz skladal nowy komputer to wybierz karte pod PCI express... Pozdrawiam
Napisano 1 Wrzesień 200519 l zgadzam się z malefatal'em - nie warto już pchać się na AGP. Co prawda wydajność tych kart jest podobna do PCIex, ale PCI są zdecydowanie "na przyszłość". pozdr
Napisano 1 Wrzesień 200519 l tak jak wyzej - lepiej odloz kase i pozniej kupisz lepsza z kompem(bo stanieja jeszcze). poza tym co do agp - to sa kompatybilne w dol formaty i 8x bedzie pracowala z plyta 4x i vice versa.
Napisano 2 Wrzesień 200519 l podpisuje sie pod przedmowcami tenduje raczej do PCI ex. GRiPi ma racje odlozyc troche wiecej kasy i kupic sprzet"na przyszlosc"