Skocz do zawartości

Zakup karty graficznej - pomocy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niedługo zamierzam kupić nowego kompa, ale zanim to nastapi potrzebuje dokupić do swojego "grata" nową kartę graficzną (samą).

Problem w tym że mam starą płytę główną, która ma złącze agp x4, a nowe karty sa na x8 (of kors).

Więc moje pytanie brzmi - czy mi się to opłaca???

Później oczywiście używałbym tej karty w nowym sprzęcie...

Pozdrawiam i proszę o jakąś podpowiedź :)

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

na nowym sprzęcie raczej nie będziesz używał karty agpx4.... lepiej na razie nic nie kupować bo agpx4 na nowym kompie do byłby ogromny błąd, lepiej poczekaj. karty z agpx4 na nowym sprzęcie nie są za bardzo wydajne

Napisano

no fakt, też tak myślę...

poczekam sobie i kupie odrazu całego kompa...

thx i pozdro

Napisano

Hkropinski, co ty pitolisz ?? Karty dzialaja praktycznie identycznie zarowno pod agp 4x jak i pod 8x nie ma zadnych znaczacych skokow wydajnosci...

obo: Jezeli juz to nie kupuj karty g. narazie, ale jak bedziesz skladal nowy komputer to wybierz karte pod PCI express...

Pozdrawiam

Napisano

zgadzam się z malefatal'em - nie warto już pchać się na AGP. Co prawda wydajność tych kart jest podobna do PCIex, ale PCI są zdecydowanie "na przyszłość".

pozdr

Napisano

tak jak wyzej - lepiej odloz kase i pozniej kupisz lepsza z kompem(bo stanieja jeszcze). poza tym co do agp - to sa kompatybilne w dol formaty i 8x bedzie pracowala z plyta 4x i vice versa.

Napisano

podpisuje sie pod przedmowcami tenduje raczej do PCI ex. GRiPi ma racje odlozyc troche wiecej kasy i kupic sprzet"na przyszlosc"