Napisano 5 Wrzesień 200519 l Po kilku nieudanych zreszta probach zrobienia aerodynamicznego (thx miwt, za okazana Ci pomoc i zrozumienie :P) pociagu w rhinoceros, przesiadlem sie na max'a, zmienilem bryle i postanowilem, ze zrobie to w poly :) Oto pierwsze rendery: Mam nadzieje, ze pomimo nauki (maturka w tym roku ;]) watek mi nie umrze. pozdrawiam i czekam na spostrzezenia :)
Napisano 5 Wrzesień 200519 l Nigdy nie wiedzialem takiego pociagu, zawsze pokazuja takie z zaokraglonym przodem. :) Ale jest ql. Pokaz cos wiecej. :) pozdrawiam
Napisano 5 Wrzesień 200519 l o kurde.....dzieki:p...i potwierdzam zdanie ra...skad ty taki train dorwałes:D...czekam na dalej...:)
Napisano 5 Wrzesień 200519 l Autor RA & miwt > z google?:P przypadkiem, wiecej zdjec tego modelu nie odnotowalem, to jedyna fota :> mozna powiedziec, ze unikalna... na wage zlota ;] Jutro wieczorkiem powinienem rzucic jakis maly update. Widzicie jakies przeciwskazania do tego, zebym robil to w poly, a nie nurbs?
Napisano 5 Wrzesień 200519 l e tam...pociag to wkoncu tez pojazd zwiazany z transportem...a samochody duzo osob robi w poly wiec..czemu mialbys nie robic:p.....ps juz 2 pociag ktory tu ostatnio widze...chyba nowa moda:D
Napisano 5 Wrzesień 200519 l ten pociąg albo bardzo podobny mijałem kiedyś na trasie... gdzieś w USA to było..jak grałem w Microsoft Train Simulator :) pomysł fajny :P
Napisano 5 Wrzesień 200519 l Ja tam sie na pociagach to nie znam, nie obchodzi mnie czy istnieje taki czy nie grunt ze pracka udana, zmniejszylbym moze troche jednak jasnosc pociagu bo sie troche wyroznia z tla. Pozdrawiam
Napisano 6 Wrzesień 200519 l Autor jmtm00> Eeee... ze niby jak sie wyroznia z tla?:P to fotka :) ale przekaze autorowi, ze nienaturalne zdjecie zrobil :)
Napisano 6 Wrzesień 200519 l Autor Obiecalem, to pokazuje. Mialo byc wiecej, ale cos mi sie zaczelo kaszanic z oknami, a ze malo czasu, to balem sie, ze praca zatrzyma sie po srodku i bedzie gorzej niz jest. Jak siatka jest za slabo widoczna, to dam inne kolorki :) Ale to juz jutro, bo ide spac :P pozdrawiam
Napisano 7 Wrzesień 200519 l nie za gesta ta siatka (ktora pokazales) bo widac lekkie nie rownosci :) ale ogolnie spoko jest;P
Napisano 7 Wrzesień 200519 l Oj coś niedobrego się dzieje tam z siateczką na górze, krzywo się porobiło, do wyklepki :) Pozdrawiam
Napisano 7 Wrzesień 200519 l Autor Tez sie jej przestraszylem, ale tak to jest jak sie walczy z czasem (i ze szkola :D). Wydaje mi sie, ze problem poprawilem. Dzis bedzie (powinien byc) jeszcze jeden update. ------------------------ edit: troche sie meczylem, bo nie mialem pomyslu na zrobienie siatki. Probowalem jakos z poolyboost'em, potem z cylindrami, ale strasznie dlugo sie renderowalo i wpadlem na pomysl, ze tutaj dobrym rozwiazaniem moze byc modyfikator lattice :P ------------------------ edit: zapomnialem dodac, ze to element wentylacji jest :D