SimeN Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 Po kilku nieudanych zreszta probach zrobienia aerodynamicznego (thx miwt, za okazana Ci pomoc i zrozumienie :P) pociagu w rhinoceros, przesiadlem sie na max'a, zmienilem bryle i postanowilem, ze zrobie to w poly :) Oto pierwsze rendery: Mam nadzieje, ze pomimo nauki (maturka w tym roku ;]) watek mi nie umrze. pozdrawiam i czekam na spostrzezenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 Nigdy nie wiedzialem takiego pociagu, zawsze pokazuja takie z zaokraglonym przodem. :) Ale jest ql. Pokaz cos wiecej. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 o kurde.....dzieki:p...i potwierdzam zdanie ra...skad ty taki train dorwałes:D...czekam na dalej...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimeN Napisano 5 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2005 RA & miwt > z google?:P przypadkiem, wiecej zdjec tego modelu nie odnotowalem, to jedyna fota :> mozna powiedziec, ze unikalna... na wage zlota ;] Jutro wieczorkiem powinienem rzucic jakis maly update. Widzicie jakies przeciwskazania do tego, zebym robil to w poly, a nie nurbs? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 e tam...pociag to wkoncu tez pojazd zwiazany z transportem...a samochody duzo osob robi w poly wiec..czemu mialbys nie robic:p.....ps juz 2 pociag ktory tu ostatnio widze...chyba nowa moda:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcisz Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 ten pociąg albo bardzo podobny mijałem kiedyś na trasie... gdzieś w USA to było..jak grałem w Microsoft Train Simulator :) pomysł fajny :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 Ja tam sie na pociagach to nie znam, nie obchodzi mnie czy istnieje taki czy nie grunt ze pracka udana, zmniejszylbym moze troche jednak jasnosc pociagu bo sie troche wyroznia z tla. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimeN Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2005 jmtm00> Eeee... ze niby jak sie wyroznia z tla?:P to fotka :) ale przekaze autorowi, ze nienaturalne zdjecie zrobil :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimeN Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Obiecalem, to pokazuje. Mialo byc wiecej, ale cos mi sie zaczelo kaszanic z oknami, a ze malo czasu, to balem sie, ze praca zatrzyma sie po srodku i bedzie gorzej niz jest. Jak siatka jest za slabo widoczna, to dam inne kolorki :) Ale to juz jutro, bo ide spac :P pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secator Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 Super pociag! :] Respect :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 nie za gesta ta siatka (ktora pokazales) bo widac lekkie nie rownosci :) ale ogolnie spoko jest;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 Oj coś niedobrego się dzieje tam z siateczką na górze, krzywo się porobiło, do wyklepki :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimeN Napisano 7 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2005 Tez sie jej przestraszylem, ale tak to jest jak sie walczy z czasem (i ze szkola :D). Wydaje mi sie, ze problem poprawilem. Dzis bedzie (powinien byc) jeszcze jeden update. ------------------------ edit: troche sie meczylem, bo nie mialem pomyslu na zrobienie siatki. Probowalem jakos z poolyboost'em, potem z cylindrami, ale strasznie dlugo sie renderowalo i wpadlem na pomysl, ze tutaj dobrym rozwiazaniem moze byc modyfikator lattice :P ------------------------ edit: zapomnialem dodac, ze to element wentylacji jest :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi