Napisano 12 Wrzesień 200519 l To jest moja pierwsza katana mam nadzieje że sie podoba :-> Jak narazie zastanawiam sie czy ten smok na rękojeści dobrze wygląda więc jak by były jakieś zastrzeżenia do czegoś to piszcie komentarze mile widziane.
Napisano 12 Wrzesień 200519 l model może być - popracuj jeszcze troszkę nad materiałami. zrób jakieś tło czy coś i będzie OK :)
Napisano 12 Wrzesień 200519 l Jakto ktoś tu na forum już powiedział :dorób do tego taki mały detal jak ( w tym wypadku postać ) i wtedy będzie ok :D
Napisano 12 Wrzesień 200519 l Szenszi -> zapoznaj się z regulaminem http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 i zmień temat wątku.
Napisano 12 Wrzesień 200519 l OMG, pierwszy post na forum i już się w moda bawi RiTiKi - jeśli masz coś do powiedzienia na temat tej pracy, to zrób to, a nie udawaj kogoś kim nie jesteś
Napisano 12 Wrzesień 200519 l Autor Nad postacia pracuje to mój drugi wątek :-] ale na szybkie ukończenie tej pracki nie ma co liczyć. Jeżeli chodzi o tą katane to zrobiłem ją by udowodnić wertowi że trzeba sie przykladac do pracy :-> planóje zmienić materiały ale akurat w tej kwesti nie znam się za dobrze :-( Planuje jeszcze dodać na pochwie na miecz wzdłuż niej też takiego smoka i może nadać ostżu efekt glow co o tym sądzicie??? załanczam siteczke przyznam ta katana to normalnie rzeżnia dla procka :-(
Napisano 12 Wrzesień 200519 l Szenszi -> zapoznaj się z regulaminem http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 i zmień temat wątku. hehe... co do pracki, popraw render
Napisano 12 Wrzesień 200519 l Szenszi zmieniłbyś kolor tsuba z złotego na jakiś ciekawszy, troche on nie pasuje.
Napisano 12 Wrzesień 200519 l Autor Myśle by użyć v- raya ale jescze go nigdy nie używałem więc zobaczyny :-> co sądzicie o wycięciu w katanie???? Bo niewiem czy je sobie darować czy nie :-( Ps co to Fuchi :->
Napisano 12 Wrzesień 200519 l Fuchi powiadasz, hm... robisz katane i nieznasz jej elementów, nieładnie :P
Napisano 12 Wrzesień 200519 l Autor Moja wina hlip hlip ale robiłem ja bez referek itd poprostu miałem ja w głowie :-> lubie katany ale o ich budowie nic nie wiem :-> No to co to jest to Fuchi
Napisano 12 Wrzesień 200519 l Nie będę ci tego wszystkiego tłumaczył, powiem ci jedno, brakuje ci wielu stałych elementów katany.
Napisano 12 Wrzesień 200519 l RiTikl, wszyscy doceniamy jaki jestes super i jak wiesz wszystko o katanach, ale jak nie chcesz pomoc, to po co sie w ogole odzywasz ? Stwierdzenia typu, Nie będę ci tego wszystkiego tłumaczył, powiem ci jedno, brakuje ci wielu stałych elementów katany. sa raczej dziecinne, cos w rodzaju "wiem, ale ci nie powiem". Podsumowujac, jesli wiesz wiecej na jakis temat, to pomoz jesli mozesz, daj jakies linki, po to jest m.in. to forum, a nie po to, abys mogl sie chwalic.
Napisano 12 Wrzesień 200519 l Szenszi chciałeś wiedzieć co to jest Fuchi, później ci wyśle cały opis katany, a narazie dopracuj, a jak chcesz jakieś materiały to wejdź na http://repliki.pl/
Napisano 12 Wrzesień 200519 l Wiem że po to jest forum, musiałem tylko zaznaczyć mu na rysunku, bo tak jest szybciej i wygodnie, a podrażnić zawsze mozna. A jak widze katany to się nie mogę opanować :P Sorki :P
Napisano 12 Wrzesień 200519 l Zapomniałbym, na alegro masz katnki, a jak nie masz materiałów to załatw sobie 3D Total Textrures, tam jest ich pełno. Są też teksturki do ostrza.
Napisano 12 Wrzesień 200519 l Autor A w której cześci Total tex :-> bo mam już ich pare i jeszcze nie widziałem ostrza :-( A jeżeli chodzi o opis katany to mam jeden ale tam nie było Fuchi więc nie wiedzialem co to jest :-(
Napisano 12 Wrzesień 200519 l hm... nie pamietam juz dokładnie w której cześci to było, ale chyba 14 :P
Napisano 12 Wrzesień 200519 l Jak naprawie skaner to ci puszcze dokładny opis katany :P Jak nie znajdziesz tekstury ostrza, to wyśle ci później na poczte, ale nie odpisuj na tamto konto, bo nie jest moje :P
Napisano 13 Wrzesień 200519 l ja sie na katanach nie znam ale mi sie podoba szczegolnie jak zrobiles ten sznureczek nie rekojesci(i mam to gdzies jak to sie na prawde nazywa :P) popraw tylko materialy, dorob do niej jakiegos samuraja i bedzie git ;] RiTikl -> jest taka opcja edytuj, korzystaj z niej a nie walisz post pod postem
Napisano 13 Wrzesień 200519 l 1. Nie chodzi mi o nazwy poszczególnych części katany, tylko o to żeby nie brakowało ich. 2. A co do edycji postów, to wiem o tym, że tak można :P
Napisano 13 Wrzesień 200519 l Autor Fajnie mój wątek zamienił sie w pole bitwy :-( Padnij granat leci :-> A propo materiałów znalazłem fajny materiał na ostrze teraz tylko mósze się pomeczyć by go dopasować bo katana jest wygięta więc musze jakoś wygiąć też mapke :-( zrobie to Unwarpem ale pierw musze jakiegoś tutka przeczytać o teksturowaniu jak pisałem do tej pory nie bawiłem sie w teksturowanie używałem materiałów maxa i twożyłem ruzne inne materiały pochodne a teksturkami nie bawiłem się :-
Napisano 15 Wrzesień 200519 l Po pierwsze Szenszi gratulacje z okazji zaczęcia modelu katany(mam nadzieje że wkąńcu jakiś skończysz :P ). po drugie gratuluje że ci to idzie całkiem nieźle. Smoczek teraz wygląda niesamowicie w 3D. Co do materiałów to popraw je szybcikiem i sypni na foruma. P.S. Może to nie dotyczy tego wątku ale Szenszi wymyśliłem broń dla mojej laski. Taakiego blejda ma że chej sokoły :P.(w sumie to z robiłem sobie koncept do mojej nowego charaktra NOGHRI'ego z Stars Wars - trylogia Tymotiego Zana) ale podpasuje do laski.(chyba). Zkątaktuj sie w sprawie animki bo ja cie złapać na GG niemoge. No i wogule ustalmy czy napewno bedziędziemy ją robić. Bo ja niewiem. No to czym sie i napisz mi mejla :P [email protected] P.S. 2 Sorka że na forum załatwiam swoje priv sprawy!! :)) (MI SKUZI)