Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

stolik.jpg

Wiem ze sciany sa zle i woda :) jak cos ale to jutro zrobie bo sie dlugo renderuje :) a nie mam czasu :) jeszvcxre napiszci mi jak zrobc zeby cien bladu stolika byl jasniejszy bo blad est przecez przezroczysty :) no i co jeszcze zmienic ? :) Z gor dzieki :)

• Odpowiedzi 18
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Bez przesady. Po co w ogóle wrzucać coś takiego? Lepiej oszczędź sobie obciachu. Popracuj troche w maxie, a jak coś zrobisz co przemyślałeś od początku i zrobileś według własnego pomysłu i co wymagało więcej wysiłku wtedy to pokazuj. Teraz szkoda gadać. Delikatny jestem tym razem.

Napisano

Poprostu chcialem sie dowiedziec jak zrobic zeby cien bladu byl jasniejszy :( nie krzycz na mnie ze zadaje pytania ale kto pyta nie bladzi... a poprostu dalem projekt zeby bylo widac o co chodzi. Kurcze forum jest od tego zeby pokazywac chyba co sie zrobilo. A ze jestem poczatkujacy mam kotakt z 3ds maxem od tyg to sie pytam co zle robie co poprawiac. Ciekawy jestem jak Twoj poczatek wygladal.

Napisano

max daj sobie na wstrzymanie z forum i nie wyskakuj z każdym modelem na który poświęciłeś 10minut,

ps: w sumie zawsze mógł to dać do finished works :D - nie ten dział

Napisano

Widziałem taki tutorial ... nawet na max3d jest chyba :P ...

1. Takie rzeczy to chyba do wip'a (ale z tym to chyba podobnie cie przywitają) :]

2. Ja się nie znam ... ale kilka osób nie lubi jak daje się tu prace z tutków bo nie wymagają dużo własnej inicjatywy ... osobiście mi to dynda :P

3. Nie jestem pewny ale jeśli to Scaline to ten render chyba nie daje sobie rade z cieniami przez szkło ... czyli z efektem kaustycznym (jaśniejszy cień nie da dużo :P ) ... ale mental już sobie z tym radzi ... jeśli Scaline też to widocznie nie było mi dane sie o tym dowiedzieć ale z tego co wiem to chyba jego zasada działania wyklucza taką możliwość ... ale na wszelki wypadek nie bić :P

4. Co dodać? Tym pytaniem mnie rozwaliłeś :) ... spytaj swojej fantazji - ona Ci odpowie :] ...

Napisano
Poprostu chcialem sie dowiedziec jak zrobic zeby cien bladu byl jasniejszy :(

użyj mocy tutoriali: http://www.max3d.pl/show.php?id=tut_3dsmax

nie krzycz na mnie ze zadaje pytania ale kto pyta nie bladzi...

błądzisz straszliwie: zamiast najpier przeanalizować program i poszperać w googlech i na forach zasmiecasz forum mentalowym stolikiem rederowanym w scanline

Kurcze forum jest od tego zeby pokazywac chyba co sie zrobilo.

błąd: forum jest do pokazywania ciekawych grafik a nie przezentacji w stylu "patrz zrobiłem boxa i jest cool"

A ze jestem poczatkujacy mam kotakt z 3ds maxem od tyg to sie pytam co zle robie co poprawiac.

ta więc najpierw naucz się poprawnie korzystać z programu i helpa

pzdr.

Napisano

a czy zmiana typu cieni na raytrace nie załatwi sprawy ? dawno nie renderowałem scanlinem a do maxa nie mam teraz dostępu więc pewien nie jestem :)

Pozdrawiam

Napisano
a tweety ma jeszcze:"Aby być wielkim trzeba być kiedyś małym."-buahaha

Owszem mam. I nie sprzeciwiam się temu żeby Mati_3D poszukiwał odpowiedzi na swoje pytania. Chodzi o to żeby pytał z głową! Wprzeciwnym razie już niedługo w FW zaleją nas prace rodem ze speed modellingu. Nie mam racji Tomaszu?

Napisano

dajcie mu spokój :P po to jest forum żęby mógł sobie wrzucać prace - skoro ma szukać z głową to gdzie miał tego szukać jak nie ma na forum ? ty tak tweety wszystko wiedziałes na początku - całe życie człowiek sie uczy.

Napisano

no!:) peace-ja nie mam nic przeciw szkoleniu i samemu szukania odpowiedzi-jednak kto nie zna uczucia niemoznosci podzielenia sie z kimkolwiek swoimi pierwszymi krokami?mowicie niektozy zasmiecanie forum-ale po co kilkanascie wypowiedzi typu zmykaj smarku-to tez zasmiecanie:)moze to rosnie ktos na miare T. Baginskiego a my znaczy forum zrazimy go zamiast zachecic:) tak na serio to nie wszystko tu mowie na serio ale pomyslcie czy warto tak najezdzac prosze-hejka!

Napisano

zdecydowanie popieram linie obrony matiego, ale z drugiej strony ja tez robilem tego tutka bo bawie sie maxem dopiero 3 dzien i jakos wszystko mi wyszlo....

Napisano
zdecydowanie popieram linie obrony matiego, ale z drugiej strony ja tez robilem tego tutka bo bawie sie maxem dopiero 3 dzien i jakos wszystko mi wyszlo....

gratuluje umiejetnosci...

Mysle ze dalsza dyskusja w tym watku nie ma sensu. Kazdy ma prawo wrzucac prace z ktorych jest dumny lub jesl potrzebuje pomocy innych. W tym celu to forum dziala. Wazne jest tylko wybranie stosownego dzialu... dla prac 10 minutowych speed modeling, jesli pokaujesz prace bo nie wiesz jak ja oswietlic ( jak uzyskac odpowiedni cien) Texturing & Lighting, dla prac w fazie "produkcji" WIP itd....

Napisano

No dzieki ze chociaz kilku mnie rozumie :) a Tobie moze wyszedl tutorial ale ja innego swiatla uzylem :) tylko stolik i miske s tutoriala bralem :) i dlatego sobie nie radze z nim :)

Napisano
No dzieki ze chociaz kilku mnie rozumie :) a Tobie moze wyszedl tutorial ale ja innego swiatla uzylem :) tylko stolik i miske s tutoriala bralem :) i dlatego sobie nie radze z nim :)

Jeśli w tutku są nowości które właśnie poznajesz ... błędem jest według mnie własna inicjatywa ... zrobić tutek jak autor radzi ... a potem ponowić go samodzielnie i się zabawić :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności