SWRSC Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Cos ostatnio chyba moda na kuchnie na tym forum ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 za kuchnią pod schodami jest przestrzeń gdzie nie da sie wejść? ps: ładne kolory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Ładnie, tylko czy aby te lampy nie są z nisko?? Jakiś refleks przy talerzu coś mi nie pasuje. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arthi76 Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Bardzo fajne, ładne kolorki, możnaby doswieltlić te szafki na bliższym planie, bo takie szare się robią, a ewntualnie zmieniłbym ten fotel na bardziej kuchniowy :). Po bliższym przyjżeniu strasznie dużo tych uchwyów na dolnych szafkach, pewnie po jednym na czoło by wystarczyło. Ogólnie podoba mi się. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 mam wrażenie, że jest to oświetlenie nocne a przecież tło coś innego mówi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 14 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Jedna uwaga: jeśli o zmierzchu, lub zaciemnionym mijscu (mówię o tle, dokładnie widać to po drzewie ktore jest calkiem w cieniu/w ciemnym miejscu) światło wpada do pomieszczenia to jest ono dosyć słabe. W momęcie kiedy zapalimy kilka świateł w pomieszczeniu, energia tego światła (sztucznego) jest silniejsza od tego co wpada przez okno i wszystko przejmuje kolory od halogenów. Obserwowałem już dużo zjawisk ze światłem sztucznym i wydaje mi sie że scena jest poprawna, tym bardziej, ze kolor swiatłe brałem z palety temperatury koloru, gdzie kolor swiatła był podpisany jako Sky overcast indoor (3200k) jest to model dla oświtlenia poprawnie fizycznego (szkoda, ze to vRay, bo na Mentalku by bylo jeszcze dokładniej). IMHO wiele rzeczy, ktore widzimy na codzień umyka nam w podświadomości, ale jak zobaczymy to na grafice 3D (fotoreal) i wiemy, ze to jest grafika staramy się szukać błędów poprawności fizycznej. Kiedy na prawdziwym zdjęciu zobaczymy coś dziwnego to i tak wiemy, ze "tak musi być" bo przecież to zdjęcie i nie zastanawiamy się nawet dlaczego powstał dany efekt (no czasem się zastanawiamy jak to zrobić w maxie :). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi