Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam! Mam takie pytanie. Jestem szczęśliwym posiadaczem 3Ds max'a 7. Dotychczas kożystałem z prog. BLENDER wiec w max'ie jestem poczatkujacy. Mianowicie chciał bym się dowiedzieć czy owa książka "3ds max 5 Projekty i rozwiązania" "pasuje" do 3ds max 7 ponieważ chcę ją zakupić. Pytam bo w przypadku blendera w nowych wersjach zmieniono interface i starsze wersje instrukcji dla poczatkujacych były nie jasne. Czy wersję 5.0 i 7.0 różnie cos jeszcze oprócz nowych możliwości? Czy bez problemu poznam podstawy 3ds max 7.0 z tej książki? Mam 3dz max 7.0 bible po ang. lecz niestety w pdf co mi nie pasuje ponieważ czytać 1200 stron z monitora może zmęczyć, a wersje książkowa bym musiał zamawiać za większe pieniądze. JEŻELI JEST NA TO ODPOWIEDZ NA FORUM TO BARDZO, BARDZO PRZEPRASZAM ZA TEGO POSTA ! ! !

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ksiazki szkoda kasy:)...zwlaszcza jak masz neta:P...

nie wiem jak z ksiazkami do blendera ale do maxa sa cieniutkie:|

pozdro

Napisano

Racja, w Polsce dobrej książki o 3ds max nie uświadczysz, wyjątek może stanowić "max 6 - skuteczne rozwiązania" (czy jakoś tak, chodzi o "killer tips" :) ) Ale w nauce raczej tylko częściowo pomocna.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

do blendera były niezłe. W pdf 1300 stron wiedzy od poruszania myszką do zaawansowanej animacji. hehe BLENDER to jest coś, skąplikowany, ale warto się miesiącami go uczyć. 3Ds max jest podobno najlepszy w klasie więc się nie moge doczekać pierwszych renderingów :]

Napisano

W/g mnie, ksiazka o ktorej mowisz to najlepsza pozycja do maxa dostepna po polsku. mozna kupowac w ciemno, a co do tutoriali z netu to na poczatek sa nie najlepszym wyborem, bo ucza jak cos zrobic, ale tylko tego, nie tlumacza jak dziala program i takie tam.

Pozdrawiam

Napisano
Mianowicie chciał bym się dowiedzieć czy owa książka "3ds max 5 Projekty i rozwiązania" "pasuje" do 3ds max 7 ponieważ chcę ją zakupić.

TAK.

Napisano
  • Autor

OK wielkie dzięki ! Czyli kupuje tę książke :] W blenderze wszystko szło odruchowo, a po włączeniu 3ds max'a nie wiedziałem jak się przesówa i obraca model :P Oj potrzeba mi dokładnego opisu co i jak i to od samiutkich podstaw. Wiele komend jest znajomych tylko nie wiem gdzie i co kliknąć. Czas na pierwsze zapoznanie. WIELKIE DZIĘKI ZA POMOC !!! BARDZO MNIE CIESZY ŻE MOGŁEM DOŁĄCZYĆ DO TAK WSPANIAŁYCH UŻYTKOWNIKÓW ZNAKOMITEGO PROGRAMU, KTÓRYM NIEWĄTPLIWIE JEST 3Ds MAX :D

Napisano
  • Autor

Kupie "3ds max 5 Projekty i rozwiązania", reszte doucze się z 3Ds MAX 7 bible (eng), którą mam w pdf'ie, a dalej tutorial'e. Tak się uczyłem blendera

Napisano

wiem co to znaczy przesiadka z blendera na max;D

zupelnie nie ten klimat:)

ale max jest bardzo wygodny:)

Napisano
  • Autor

głupie pytanie, ale moze mi ktoś powiedzieć czy z tej strony idzie jakoś zassać animacje, ponieważ przeglądając galerie w opisach widziałem tylko screen'y Np. 1 MAY - Daniel Zduńczyk >>> The Cathedral - Tomek Bagiński

Napisano

Ja sam jestem szczęśliwym posiadaczem "3ds max 5 Projekty i rozwiązania". Uważam, że jak ktoś jest zielony w maxie, to to jest podstawa. Później można się douczać z tutków w necie i rad na tym forum i podobnych mu forach.

Co do interfejsu to dużych różnic nie ma. Ja się przesiadłem z 5 na 7 bez absolutnie żadnego bólu. :)

Pozdrawiam.