SWRSC Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 Witam, mam problem z wyceną projektu: Modelowanie dwóch domków z pliku .dwg, bez textur, oświetlenia - same modele. Bez wnętrza, tylko medel zewnętrznej częśći budynku, oraz skromne otoczenie (jakis plotek, dojscie do posesji) 1. domek jednorodzinny, 1 pietro (parter+pietro) 2. domek jednorodzinny, 1 pietro (parter+pietro) troszke skomplikowany (powiedzialbym willa :) Wiem, że temat wyceny projektow był już poruszany nie raz... Jak wycenić ten projekt? Stawka "ile/h", czy za cały projekt? Rzuccie jakieś przybliżone ceny jak ktoś już takie coś robił. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 od 400 do 1000, zależy na jakich zasadach i jaki klient, czy stały czy na jedno zlecenie i jaki termin. Jak chcesz to podrzuć dla mnie to zrobie to szybko i fachowo (hehe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 17 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2005 jak na rzie to jedno zlecenie (chyba na próbe), do poniedziałku rano. Heh, zrobie to sam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 jest osobny wątek na tego typu sprawy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 Za mały domek możesz wziąść od 300-500zł,a za tą wille przynajmniej z 500 zł. To takie minimum, nie ma co za darmoche robić. I tak pewnie jeszcze będą chcieli z ceny zejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Świerk Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 najglupszy topic ostatnich czasow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 .... a klient z Polski czy zachodni, że tak zapytam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nermal Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 Dlaczego najglupszy? Wszedzie na zachodzie takie rzeczy to norma ktos pyta ktos mowi za ile by to zrobil.Powinnismy rzucac cenami zeby wszyscy wyrobili sobie poczucie ile co jest warte.Bo jak rozpietosc cenowa za wizki bedzie od 10 do 10000 zlotch na rynku to sami sobie grob wykopiemy. POSTULUJE !!! NIE PSUJCIE RYNKU POLSKIM CWANIACTWEM NIE WIESZ ILE WZIAC TO PYTAJ, A TY ODOWIADAJ JAK UMIESZ NAJLEPIEJ. Ja bym bral od 300 do 1000 netto za to co co rzada klient. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 28 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2005 NO wlasnie, i to mi sie podoba Nermal, większość tutaj zamiast odpowiadać na wątek, zaczyna gadać głupoty typu "najglupszy topic..." i niedlugo z tego sie zrobi watek na 7 stron z pierdolami... Bonifatz: klient z Polski Myśle ze wezme za to około 300-400zl, pokazałem już te modele kilku osobom i tak wlasnie w tych granicach mi doradzali. NIe chce tego zamieszczać tutaj na forum, bo klient jest taki "dziwny" - rajcują go rendery niekontrastowe, brzydkie, bez otoczenia itd... Finalna pracka dla niego to jak tutaj pierwszy WIP :) z tąd też ta cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi