Napisano 18 Wrzesień 200519 l render kuchni wygląda mega "plastikowo"... prosze o konstruktywne podpowiedzi.
Napisano 18 Wrzesień 200519 l Myślę, iż na początek powinienieś posiedzieć nad materiałami - wydaje mi się, że pozostawiają wiele do życzenia.
Napisano 18 Wrzesień 200519 l Włącz Sec. bounce i spróbuj zmienić Color mapping na Exponental albo HSV Exponental. Od tego bym zaczął. Na powstawanie takich mocnociemnych obszarów jak np. pod okapem pomaga zwiększenie Dark multiplier też w Color mapping. Może też być kwestia mocno jednolitych kolorów, które psują końcowy efekt. Jest tu na forum taki fajny topic o oświetlaniu scenek wewnętrznych i zewnętrznych... popatrz i pokombinuj ze swoimi ustawieniami http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=10885
Napisano 18 Wrzesień 200519 l zagadzam sie z mintrillem - pobaw sie material editorem, dodaj jakis reflect na materiały
Napisano 19 Wrzesień 200519 l Autor Tymek. mam pytanie. gdzie dokładnie jest ten topic dotyczący oświetlania scen wewnętrznych i zewnęcznych?