Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Siemka

no wiec ostatnio pracowalem nad strona parafialna . Ogolna idea koncepcji zalozen byla taka (sam ja wymyslilem :D) zeby stworzyc pewien klimat -taki ztonowany...Stronka jak widac wykonana w starym stylu. No coz pozostawiam wam do oceny

http://www.parafianmp.prv.pl

pozdro

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmm... ciekawe co na to eax jak zobaczy swój kościół na stronie kościelnej ;)

a na serio jest spoko ale banner:

home_r3_c4.jpg

można było jakoś ciekawiej zaprojektować.

ogólnie 4+/6

Pozdrawiam

Napisano

heheh nie procesu nie bedzie

eax to moj brat ;] dostalem pozwolenie od niego , tym bardziej ze to ja pracowalem przy teksturkach w kosciele. Niedlugo powstanie watek w dziale animacja ,ale powoli powoli....

Napisano

uuu... eax nigdzie nie napisał że pomagałes mu przy teksturach do kościoła! na stos z nim!!! ;) :D

Napisano

Ja jak zwykle muszę pomarudzić :]

- Pod Operą się krzaczy

- szeryfowa czcionka

- przepyyych, hehe :]

- niespójne graficznie, cała oprawa całkiem ładna a już nagłówki poszczególnych działów koszmarne, np. "dla dzieci" (tweety, widziałeś ? :])

albo "drogowskaz", no koszmar poprostu...

- za mocne kontury

- typografia w części tekstowej ogólnie (czcionka w menu jest ok, pasuje do klimatu :) )

- przyciski "play" i "stop" do wymiany :)

- dał bym niej czerni

Generalnie brakuje nieco spójności w całej strone, gł. jeśli chodzi o kolory i czcionki, można jeszcze nad tym popracować, może zrobić prościej...

Pozdrawiam

Napisano

a wy to byscie tylko palili i procesowali :P Caspik mi pomagal przy teksturach to fakt, nie tylko zreszta tutaj ale przy kamienicy tez. Mi to idzie znacznie wolniej niz jemu, ja jako ze modeling juz nie jest u mnie tragiczny bede sie bral za PostProdukcje i animacje... no chyba dzisiaj zalozymy watek w dziale animacja...

Napisano

Nie bede juz stronki poprawial uwazam ja za skonczona. Dam se siana z tym, za duzo roboty. Bez sensu robic od nowa bo jak za 0,5 roku Layout sie znowu zmieni .Bardziej postaram sie przy nastepnym. Teraz postaram poswiecic sie wiecej czasu na animke o ktorej pisal powyzej eax .

pozdro

Napisano

ale przynajmniej tą czcionkę zmień na verdanę :) jeżeli masz css to tylko kilka kliknięć :) jeżeli nie masz to też warto się trochę pobawić bo tych szeryfów w połączeniu z tłem nie da się czytać...

Pozdrawiam

Napisano

ostatecznie jak znajde czas to zmienie ;] narazie mi sie nie chce (leniuch ze mnie) .

Dzieki za uwagi Vorek , na przyszlosc bede pamietal . Hehe no tak , tak se pomyslalem zeby wrzucic jednego z forumowiczow na stronke i umiescilem tweety'ego w dziale dla Dziecie :P

pozdro

Napisano

To tak jeszcze napiszę że jak będziesz zmieniał tą czcionkę to poeksperymentuj z georgią, czcionka szeryfowa ale projektowana pod wyświetlanie na monitorze i powinna lepiej pasować do klimatu stronki niż verdana :)

Pozdrawiam

Napisano

ok poeksperymentuje ale jak juz mowilem -jak znajde czas bo teraz zalatany jestem :(

Napisano

bezboznik :P

Napisano

No mi się nie podoba pare drobiazgów np brak tekstury na tle, ta czerń dobija :) Druga rzecz to ramka wbudowana lub tabelka bo nie wiem co zastosowałeś (nie chce mi się przyglądać głębiej) jest na 1/3 tego co powinno być bo nad nią i pod nią jest wolne miejsce w której powinna rozciągać się ramka a ja tu widze tylko dziure :P A tak ogólnie to wszystko ok :)

Napisano

no wlasnie z ta ramka wbudowana jest maly PROBLEM. Nie moge dobrac odpowiednich parametrow wielkosci tej ramki wiec po prostu dalem 100%x100% i jak widac jest problem ktory trzeba naprawic, pobawie sie z tym , bo akurat przy tym nie bedzie za duzo roboty.

pozdro

Napisano

a ja zadam inne pytanie: dlaczego nie Flash? IMHO ładniej i efektowniej by wyglądała taka stronka.

PS: nie bezbożnik tylko ateista z wyboru :P

Pozdrawiam

Napisano

no w sumie to masz racje mozna bylo rowniez we Flashu robic. Jednak przyzwyczailem sie do robienia zwyczajnymi metodami ;]. We flashu bylo by duzo roboty -jak dla mnie bo pro to ja nie jestem. Wszystko by mi szlo 20x wolniej od innych hhe. Nie mialem zbyt wiele czasu musialem zrobic stronke w 2 dni. Wiec bardzo sie spieszylem wiec stronke uwazam juz za zamknieta. Ale nastepna raczej zrobie we Flashu , pewnie rzeczywiscie bedzie efektowniejsza ;]

Napisano

za ługo sie otwiera!!!!! nie wiem czy wina serwera na którym siedzi czy grafiki, ale mógłbyś troche odchudzić albo zmienic serwer;) poza tym troche naćkana;)