lipton Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 Mam problem, nie wiem co wcisnąłem, ale nie moge przesuwać obiektów w Maxie tylko w pionie i tylko w poziomie. Może wcisnąłem jakiś klawisz skrótu czy coś, ale przy przesuwaniu, przekręcaniu obiektów pokazują mi sie strzalki, ale nie moge za nie "złapac" i przesunąć TYLKO wzdłuż osi X - przesuwam od razu w X i Y. To samo tyczy sie obrazania obiektu - nie ma otaczających go "kółek" za które sie pociąga by obrócić, tylko obraca sie jak chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 Musisz przeinstalowac 3ds maxa, a najlepiej windowsa. To napewno pomoze !!... Mi pomoglo ;)... . . . . . . wcisnij "x" i poczytaj dzial faq w subforum 3ds maxa ;) ... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 to nie jest pytanie to jest szczanie na uzytk forum zeby odp na to samo pytanie po raz 34255332532546547... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 male zapomniałes o defragmentacji partycji i zmianie systemu plików na ntfs :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 za to pytanie powinien byc ban ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 W FAQ jest, ale jest też help maxa ... F1! ... tak tak ... mi też kiedyś strzałki uciekły ... w helpie wpisałem "gizmo" i coś jeszcze (nie pamiętam co) ... i wystarczyło ... i się jeszcze dowiedziałem, że można zminieniać wymiary strzałeczek :P ... help to fajna sprawa ... tylko się czasem zapomina o jego istnieniu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 założe się że zaraz padnie pytanie: a co jesli nie mam helpa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 właśnie ! a co jeśli on nie ma helpa ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 wtedy spakuj maxa do pudełka i odeślij do producenta z notką że taki jak ty nie powinien mieć takich programów. ;) i błagam nie pytaj co jeśli nie masz pudełka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 z drugiej strony gdyby nie to pytanie i jemu podobne, ile dobrej zabawy by Was ominęło drodzy "użytkownicy forum"? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 a co jeśli help jest po hiszpańsku??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 nauczyc sie hiszpanskiego potem wloskiego niemieckiego francuskiego i z zadnym programem nie bedzie problemu oo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 nauczyc sie hiszpanskiego potem wloskiego niemieckiego francuskiego i z zadnym programem nie bedzie problemu oo No to nic dziwnego, że takie pytania lecą na forum :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi