Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam problem, nie wiem co wcisnąłem, ale nie moge przesuwać obiektów w Maxie tylko w pionie i tylko w poziomie. Może wcisnąłem jakiś klawisz skrótu czy coś, ale przy przesuwaniu, przekręcaniu obiektów pokazują mi sie strzalki, ale nie moge za nie "złapac" i przesunąć TYLKO wzdłuż osi X - przesuwam od razu w X i Y. To samo tyczy sie obrazania obiektu - nie ma otaczających go "kółek" za które sie pociąga by obrócić, tylko obraca sie jak chce.

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Musisz przeinstalowac 3ds maxa, a najlepiej windowsa. To napewno pomoze !!... Mi pomoglo ;)...

.

.

.

.

.

.

wcisnij "x" i poczytaj dzial faq w subforum 3ds maxa ;) ...

Pozdrawiam

Napisano

to nie jest pytanie to jest szczanie na uzytk forum zeby odp na to samo pytanie po raz 34255332532546547...

Napisano

male zapomniałes o defragmentacji partycji i zmianie systemu plików na ntfs :]

Napisano

W FAQ jest, ale jest też help maxa ... F1! ... tak tak ... mi też kiedyś strzałki uciekły ... w helpie wpisałem "gizmo" i coś jeszcze (nie pamiętam co) ... i wystarczyło ... i się jeszcze dowiedziałem, że można zminieniać wymiary strzałeczek :P ... help to fajna sprawa ... tylko się czasem zapomina o jego istnieniu ...

Napisano

wtedy spakuj maxa do pudełka i odeślij do producenta z notką że taki jak ty nie powinien mieć takich programów. ;)

i błagam nie pytaj co jeśli nie masz pudełka :D

Napisano

z drugiej strony gdyby nie to pytanie i jemu podobne, ile dobrej zabawy by Was ominęło drodzy "użytkownicy forum"? :D

Napisano

nauczyc sie hiszpanskiego potem wloskiego niemieckiego francuskiego i z zadnym programem nie bedzie problemu oo

Napisano
  Bzyku napisał:
nauczyc sie hiszpanskiego potem wloskiego niemieckiego francuskiego i z zadnym programem nie bedzie problemu oo

No to nic dziwnego, że takie pytania lecą na forum :P