stehn-fahn Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 Miało być wesoło i kolorowo. Zrobione w całości w 3dsmax6, renderowane w mental ray`u. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 welcum na forum -jakoś wydaje mi się pusto -dobry render jak na mentala:) -mały render 7/100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 z**ste rendery :) napisz cos wiecej na temat pracy, o co chodzi i takie tam swietny klimat miniatur, iscie jak z sasiadow :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 ten pierwszy render bardzo fajny, i klimacik tez niczego sobie jak zresztą zauważył kome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 bardzo ladne i mile dla oka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 No kolorowo to jest nawet bardzo a co do wesłosci do troszke nie wiem dlaczego tam ;] robocik fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 stehn-fahn -> zapoznaj się z regulaminem i zmień temat wątku http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43. Stosuj listę rozwijaną umieszczoną na stronie przy zakładaniu wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 dobry render jak na mentala:)... 7/100chyba 70/100 ;) - - - - Pierwszy render ładny, ale: - niepotrzebnie zostawiłeś tą wiszącą półkę, która tylko przeszkadza (nie powinno być jej wcale widać, albo zdecydowanie więcej ;) ), to samo ze stolikiem z prawej strony. - zwiększ (jak możesz) rozdzielczość mapy diffuse dla bocznego oparcia kanapy - powierzchnia kanapy jest 'zbyt płaska'- widać to szczególnie na bocznym oparciu (chodzi mi o włókna); dobrze by to wyglądało, gdybyś rozwiązał to z poziomu siatki ;) ...przyjemna praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 przyjemnie i ciekawie choć mało szczegółowe i złożone, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 Niezly. Taki normalny , przeciętny pokoik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stehn-fahn Napisano 25 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2005 Wysyłam większe rendery, bo na poprzednich rzeczywiście niewiele widać. Scenkę zacząłem od modelu starego keyboardu, by po jakims czasie stwierdzic, ze fajnie to mogloby wygladac na jakiejs scenie i moze dlatego szczegołowość obrazka maleje od prawej do lewej :) Oswietlenie to trzy spoty dokładnie tam gdzie widać, czyli w żyrandolu. Ustawiłem światła z bardzo niskim multiplier`em, z tym, że w opcjach dałem im dość wysoką energię, co sprawia, po zwiększeniu jasności w photoshopie, że kolor podłogi i mebli ciekawie rozlewa się na białej ścianie. Chciałem w ten sposób osiągnąć taki "ciepły" nastrój. Robocik za to, to niesamowicie prosty model do animacji, który nie ma pojęcia co to tekstura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 :OO Bardzo ladne rendery, jestem jak najbardziej na plus. Bardzo realistyczny efekt. W niektorych miejscach lekko niedopracowane, jak na pierwszym ujeciu mapowanie :) ale jest na prawde dobrze. Jestem na plus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stehn-fahn Napisano 25 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2005 Dziękuję za słowa życzliwej krytyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 -dobry render jak na mentala:) nie wiem co Autor mial na mysli:) naprawde daje do myslenia pracka-bardzo fajna stylistyka, naturalna, nie "wymeczona"-milo sie patrzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 nie łatwo taki render uzyskać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 piekna praca:)moze zrobisz tutka do tej pracy:Ppozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stehn-fahn Napisano 26 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2005 piekna praca:)moze zrobisz tutka do tej pracy:Ppozdrawiam Tutorial wydaje mi się zbyt czasochłonny, ale na wszystkie pytania z chęcią odpowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 nie łatwo taki render uzyskać a juz myslalem ze to "prowokacja":) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_ak_s Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 najbardziej podoba mi sie ten rzut na caly pokoj :). super klimacik, tylko czekac az wejdzie tam jeden z "sasiadow" hehe. ps: wlasciciel pokoju lubi chyba miec po kilka egzemplarzy tej samej ksiazki, moze to jakas mala biblioteka ;). pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi