Napisano 24 Wrzesień 200519 l Miało być wesoło i kolorowo. Zrobione w całości w 3dsmax6, renderowane w mental ray`u.
Napisano 24 Wrzesień 200519 l welcum na forum -jakoś wydaje mi się pusto -dobry render jak na mentala:) -mały render 7/100
Napisano 24 Wrzesień 200519 l z**ste rendery :) napisz cos wiecej na temat pracy, o co chodzi i takie tam swietny klimat miniatur, iscie jak z sasiadow :D
Napisano 24 Wrzesień 200519 l ten pierwszy render bardzo fajny, i klimacik tez niczego sobie jak zresztą zauważył kome
Napisano 24 Wrzesień 200519 l No kolorowo to jest nawet bardzo a co do wesłosci do troszke nie wiem dlaczego tam ;] robocik fajny
Napisano 24 Wrzesień 200519 l stehn-fahn -> zapoznaj się z regulaminem i zmień temat wątku http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43. Stosuj listę rozwijaną umieszczoną na stronie przy zakładaniu wątku.
Napisano 24 Wrzesień 200519 l dobry render jak na mentala:)... 7/100chyba 70/100 ;) - - - - Pierwszy render ładny, ale: - niepotrzebnie zostawiłeś tą wiszącą półkę, która tylko przeszkadza (nie powinno być jej wcale widać, albo zdecydowanie więcej ;) ), to samo ze stolikiem z prawej strony. - zwiększ (jak możesz) rozdzielczość mapy diffuse dla bocznego oparcia kanapy - powierzchnia kanapy jest 'zbyt płaska'- widać to szczególnie na bocznym oparciu (chodzi mi o włókna); dobrze by to wyglądało, gdybyś rozwiązał to z poziomu siatki ;) ...przyjemna praca.
Napisano 25 Wrzesień 200519 l Autor Wysyłam większe rendery, bo na poprzednich rzeczywiście niewiele widać. Scenkę zacząłem od modelu starego keyboardu, by po jakims czasie stwierdzic, ze fajnie to mogloby wygladac na jakiejs scenie i moze dlatego szczegołowość obrazka maleje od prawej do lewej :) Oswietlenie to trzy spoty dokładnie tam gdzie widać, czyli w żyrandolu. Ustawiłem światła z bardzo niskim multiplier`em, z tym, że w opcjach dałem im dość wysoką energię, co sprawia, po zwiększeniu jasności w photoshopie, że kolor podłogi i mebli ciekawie rozlewa się na białej ścianie. Chciałem w ten sposób osiągnąć taki "ciepły" nastrój. Robocik za to, to niesamowicie prosty model do animacji, który nie ma pojęcia co to tekstura.
Napisano 25 Wrzesień 200519 l :OO Bardzo ladne rendery, jestem jak najbardziej na plus. Bardzo realistyczny efekt. W niektorych miejscach lekko niedopracowane, jak na pierwszym ujeciu mapowanie :) ale jest na prawde dobrze. Jestem na plus.
Napisano 25 Wrzesień 200519 l -dobry render jak na mentala:) nie wiem co Autor mial na mysli:) naprawde daje do myslenia pracka-bardzo fajna stylistyka, naturalna, nie "wymeczona"-milo sie patrzy
Napisano 26 Wrzesień 200519 l Autor piekna praca:)moze zrobisz tutka do tej pracy:Ppozdrawiam Tutorial wydaje mi się zbyt czasochłonny, ale na wszystkie pytania z chęcią odpowiem.
Napisano 26 Wrzesień 200519 l najbardziej podoba mi sie ten rzut na caly pokoj :). super klimacik, tylko czekac az wejdzie tam jeden z "sasiadow" hehe. ps: wlasciciel pokoju lubi chyba miec po kilka egzemplarzy tej samej ksiazki, moze to jakas mala biblioteka ;). pozdro