Napisano 14 Marzec 200619 l proponuje nauke mapowania i texturowania od podstaw bo w takich porojektach modelowanie gra bardo niewielka role natomiast wszystko opiera sie na texturkach ustawieniach swiatla itp.
Napisano 17 Marzec 200619 l Autor Hehe :P , wcale nie są gumowe te płytki , tylko mocno spracowane od chodzenia po nich:) Chyba dorobie krawężnik , to dobry pomysł myśle;)
Napisano 17 Marzec 200619 l koncentrujesz się na texturach i pierdołkach a nie pracujesz nad cała formą pracy. a jest ona... mdła i jednostajna. żadnego ciekawego efektu kolorytycznego. pozwoliłem sobie na drobną korekcję w PSie. imo w tą stronę powinieneś dążyć: pozdrawiam
Napisano 19 Marzec 200619 l Autor WOW , Wielkie dzięki, juz sie zabieram do pracy. Tweety dziekuje za konstruktywną odpowiedz, nawet poświęciłeś dla mne troche pracy. Czuje sie zaszczycony:P
Napisano 19 Marzec 200619 l Autor Jeszcze jak by ktoś mógł to niech powie , jak uzyskać taki efekt? W V-Ray? Za pomocą czego? Z góry dzięki;)
Napisano 19 Marzec 200619 l odpowiednio ustawić kilka świateł, nie tylko jedno, przy czym możesz im dawać falloff, lekko zróżnicowane kolory, itp.
Napisano 19 Maj 200618 l Autor Dopracowalem troche ale po renderze (1,5h) zornientowalem sie ze mapy na krawezniku i smietniku sie rozciagnely. Mniejsza z tym , wazny jest efekt koncowy :) Prosze o ocene Aha i sorki za mala rozdzielczość ;) Nie miałem juz czasu.
Napisano 19 Maj 200618 l Ok, to i ja dorzucę swoje trzy grosze. Chodnik jest za wąski (jak ominąc śmietnik) i za wysoki. Zrobiłbym równy z jezdnią a do domu schody. Futryny drzwi i okna się nie tynkuje, zrób drewniane. Cegły zbyt czyste a tynk przy nich wyglada jak opalony papier. W oknie przeważnie jest szyba, może być okno otwarte (podniesione). W tutkach (tutaj albo na 3dtotal.com) jest podobna scena z opisem. Śmietnik i butelka ok. Pozdr.
Napisano 19 Maj 200618 l Nom na pierwszy rzut oka dużo lepiej. Ale później te texturki troche dziwne. NIestety dalej pusto no i.... przydałoby się coś jeszcze bo narazie najbardziej podobają mi się te 2 butelki ;]
Napisano 19 Maj 200618 l Autor Heh , dzieki za komenty. Jutro w przerwach pracy nad prezentacją maturalną zabiorę się do roboty:P :)
Napisano 22 Maj 200618 l Wiesz co zrob jeszcze rynne gdzies i moze troche wodny z niej wylatujacej Mozesz tez zrobic taki splyw na scieki :) taka kratke. A skoro kosz i butelki roztrzaskane to moze pare smieci albo jakas stara gazeta. Mozesz tez nad drzwiami albo obok taki stary okragly klosz zrobic oczywiscie chodzi o lampe albo jakis plakat na scianie rozwieszony moze jakis reklamujacy cyrk :). Dobra koniec pomyslow bo bredze powoli