oxygenn Napisano 7 Lipiec 2003 Napisano 7 Lipiec 2003 A oto moja szklanka... wszystkie komentarze (poza tymi ze ksztalt nie jest \"szklankowy\") mile widziane... :D
Pablo Napisano 7 Lipiec 2003 Napisano 7 Lipiec 2003 wedlug mnie mogles sie lepiej postarac...pracka taka...ehh...:/ Jaki czas renderingu? pzodr
rebuzz Napisano 7 Lipiec 2003 Napisano 7 Lipiec 2003 szklanka jak szklanka..........hmm daj moze jakies tlo i inne oswietlenie...... POZDRO :]:]
Misic Napisano 7 Lipiec 2003 Napisano 7 Lipiec 2003 Ta szklanka wygląda jak popielniczka i jest \"trochę\" za niska... ale ogółem OK. [rotfl2]
rebuzz Napisano 7 Lipiec 2003 Napisano 7 Lipiec 2003 bo to jest specjalna szklanka do metaxy....:P:P co nie ??? :D POZDRO :]:]
comix Napisano 8 Lipiec 2003 Napisano 8 Lipiec 2003 szklanka słabiutka ;/ szkło, tlo, oświetlenie ;/ ale kwiatek za to zajebisty :D pozdroo[piwo]
oxygenn Napisano 8 Lipiec 2003 Autor Napisano 8 Lipiec 2003 ... liczyla sie 2,5 godziny... na 1,2GHz.... ale jeszcze popracuje... ostro poracuje... ;)
Misic Napisano 8 Lipiec 2003 Napisano 8 Lipiec 2003 A czemu cieni nie włączyłeś? Od razu by inaczej wyglądało... [rotfl2]
oxygenn Napisano 8 Lipiec 2003 Autor Napisano 8 Lipiec 2003 cien jest, tylko nie wiem czemu go nie widac... a zreszta.. juz to troche inaczej wyglada... :D tylko nie mam jak na razie przeniesc bo robe na innym kompie... :D moze jutro bedzie update...
Kris_R Napisano 8 Lipiec 2003 Napisano 8 Lipiec 2003 Nie wiem, czy to Cię dobije, czy nie, ale jeśli liczyło się to 2,5h to możesz mi wierzyć - używając tylko scanline\'a uzyskasz lepszy efekt w jakieś 20s :) No ale spoko... metodą prób i błędów najlepiej dojść do celu, tak więc nie poddawaj się i eksperymentuj dalej. A tak nawiasem, to postaw sobie szklanice przed nos, bo u mnie wszystkie rzucają cienie :) pozdro Oki... cienie już są, ale sam wiesz :) eksperymentuj dalej
rebuzz Napisano 9 Lipiec 2003 Napisano 9 Lipiec 2003 no ok.....lepsza wersja od tej pierwszej.....ale to jeszcze nie to..... POZDRO :]:]
Misic Napisano 9 Lipiec 2003 Napisano 9 Lipiec 2003 Hmmm... to jest cień? Trochę za sztucznie... użyłeś do tego projektora? Pytam, bo tak to wygląda. Ale rzeczywiście, postępy widać :)
Laser Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 No i dawaj mniejszy render, i oddal kamere bo jak mi caly ekran szklanka zajmuje to zle z kompozycją jest troche.
oxygenn Napisano 10 Lipiec 2003 Autor Napisano 10 Lipiec 2003 no i mam cos nowego... :D siostrze sie podoba.. :D:D:D
Pablo Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 no juz lepiej...ale jak dla mnie troche za ciemno w srodkowej czesci szklanki... pozdr P.S. jaki czas renderu?
Kris_R Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 Jest cool... ale przydałoby się coś w kanale reflections.... bo szkalnka bez odbić, to jak facet bez .... :D pozdro
Misic Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 Hehehe, Ty Kris to jak coś powiesz :) Co do szklanki to jest cooool, tylko cosik mi ten cień ciągle nie pasuje... co to za kropki na nim się zrobiły? I daj większe rozmycie i przynniejsze przejście od środka światła na zewnątrz... po prostu zmiekcz trochę cień i... zlikwiduj te kropki :P... a będzie OK ;) [rotfl2]
oxygenn Napisano 12 Lipiec 2003 Autor Napisano 12 Lipiec 2003 Te kropki to kaustyka... a odbicie JEST!!! to takie cos z prawej strony na dole szklanki... taka elipsa.... :D a szklanak na razie w odstawke, bo BITWA!!! :D:D:D pozdrawiam wszystkich- pawelek
Gabrys Napisano 12 Lipiec 2003 Napisano 12 Lipiec 2003 zaryzykuje stwierdzenie ze ta kaustyka wyglada tak kiepsko (co tu duzo ukrywac - szklanka jest niby gładka a kaustyka - nie), bo masz totalnie niezgodnie ze skalą zrobioną tą szklanke. Popraw jej wymiary zeby były zgodne z rzeczywistościa (w cm. czy calach, jak kto woli)
oxygenn Napisano 12 Lipiec 2003 Autor Napisano 12 Lipiec 2003 ja sadze ze po prostu sie za bardzo pobawilem (a moze za malo... :D) parametrami.. stawialem na razie na wyglad szkla i szklanki... kaustyka bedzie pozniej... jak podgonie bitwe... :D:D:D
Misic Napisano 12 Lipiec 2003 Napisano 12 Lipiec 2003 A mnie się zawsze zdawało, że kaustyka jest wtedy jak jest woda, a ja tam ni kropelki wody nie widzę :) Ale może to atrament sympatyczny jest :D
Misic Napisano 12 Lipiec 2003 Napisano 12 Lipiec 2003 Gabrys, a może to jest szklanka do soku? :P [rotfl2]
Ghost REAKTYWACJA Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 Oczywiście najlepsza wersja tej szklanki ale troche zaciemno:cool:
Rekomendowane odpowiedzi