Napisano 28 Wrzesień 200519 l To scena mojego pokoiku. Mam 16 lat ale prosze o profesjonalna opinie :) PS: rozdzielczość sie troche popsuła
Napisano 28 Wrzesień 200519 l Włącz AA :) Szafu na drugim renderku o wiele za niskie:) przyjrzyj się u siebie w pokoju ile wystaja nad okna...te żabki bez firanek dziwnie wyglądaja :P Pytanie: Czym to renderowales bo jeśli ScaneLinem to nawet nieźle - ale przeżuć się na V-ray'a :) Poprwa błedy a bedzie good ;]
Napisano 28 Wrzesień 200519 l Wygląda nieźle :) Tak jak mój poprzednik pisał włącz AA, popracuj nad proporcjami (szafy) i moim zdaniem podłoga ma za dużego refleksa. A tak to bardzo ładnie :)
Napisano 28 Wrzesień 200519 l Autor sorki ale co to jest AA? To jest renderowane v-reyem tylko ze nie mam jeszcze pojecia zbytnio o tym - ale czekam na wszelka pomoc. A firanki sa nie dokonczone bo to jest projekt w toku. Dzieki pozdr ps dodaje jeden jpg
Napisano 28 Wrzesień 200519 l no nie wiem czy te cienie sa odpowiednie, niby wygladzone ale jakos to nienaturalnie wyglada, popracuj jeszcze nad tym
Napisano 29 Wrzesień 200519 l jak na poczatek to bardzo ladnie wyglada wszystko:)moi poprzednicy powiedzieli juz dosc duzo,a ja dodam jeszcze tylko ze scene moznaby troche bardziej rozjasnic.co do vraya to polecam tutoriale oczywiscie(gdzie szukac to chyba wiesz---->google:D:)pracuj,pracuj a efekty same przyjda:)powodzenia:D
Napisano 29 Wrzesień 200519 l i texturki troche slabej rozdzielczosci masz , reszta w miare gites jak dla mnie:D
Napisano 2 Październik 200519 l Autor To poprawiona scenka. Jest jeszcze kilka rzeczy ktore chce zmienic, ale jest generalnie porawiona. :)
Napisano 2 Październik 200519 l kiepskie textury i nadodatek te "ostre" krawedzie, i jakos cienie ?...jakie cinie no wlasnie:P
Napisano 5 Październik 200519 l Autor Witam,dzieki za komentarze. Krawedzie sa juz poprawione, cienie tez sa juz zmienione lekko - zwykly shadow. A co do texturek to nie mam pomysłu moze podrzucicie stronke?? Pozdr.
Napisano 5 Październik 200519 l Poszukaj na googlach... Choć, nie wiem, czy to dobry pomysł... 1-Najpierw naucz sie renderowac w vrayu, albo mentalu i ustawiać oświtlenie w scenie... 2-text. do bani... 3-na drugim obrazku sufit nie łączy sie z podłogą... 4-Popraw kompa i naucz sie dobrze texturować...(ja sie teraz uczę:P) Jak to będziesz umiał to wyjdzie gites :) Pozdrawiam i życzę powodzenia ;)
Napisano 5 Październik 200519 l 1-Najpierw naucz sie renderowac w vrayu, albo mentalu i ustawiać oświtlenie w scenie... dlaczego w mentalu albo vrayu? przeciez wyszło tyle renderów ze w kazdym moze sobie naprawde cos fajnego zmontować, a jezeli nie masz vraya, mentala, maxella, brazila lub inny to męcz render w standartowym renderze maxa. Na max3d w dziale tutorial jest fajny kurs dotyczący własnie tego renderu i chyba tez oświetlenia, poszukaj. A tak ogólnie to za duze rozmycie na podłodze, obrazek troszke dziwny, textury mebli i krzesła drewnianego słabe.
Napisano 6 Październik 200519 l No zgoda JunioR, ale przyznasz, że lepiej to będzie w vrayu wyglądało, niż w normalnym renderze... Pozdro i powodzenia ;)
Napisano 9 Październik 200519 l Autor Dzieki za komentarze. Dodałem firanke i zmilem szafe i pokobinowałem troche z oswietleniem. Prosiłbym serdecznie o jakis bardzo dobry tutorialek do v-reya bo nie wiem jak parametry ustawiac i jak ustawic swiatlo v-rey (bo mi nie dziala)