Napisano 30 Wrzesień 200519 l Zapodaje nową pracę tym razem szkic. Jak zwykle czekam na oceny. Czysty szkic i trochę kombinacji w PS Pozdrawiam
Napisano 30 Wrzesień 200519 l albo rysujesz albo rozcierasz...kombinacja tych dwóch technik ci nie wyszła i żadko wychodzi więc radze się zdecydowac przy jednym rysunku na jeden styl
Napisano 30 Wrzesień 200519 l do mnie nie przemawia...slaba kreska jesli tu mozna mowic o kresce..bo duzo rozmazan jest...ale pracuj:)
Napisano 30 Wrzesień 200519 l Mi ta praca nie podchodzi... Nie wiem, może z powodu tych przesadzonych rozmyć jak napisali poprzednicy. Ale walcz dalej ;)
Napisano 30 Wrzesień 200519 l cos około 6/10 ale ciężko powiedzieć - troche skopane niektóre elementy.
Napisano 30 Wrzesień 200519 l Cala sztuka w bazgraniu olowkiem, to to aby zrobic efekt rozmazania palcem za pomoca olowka. pozdrawiam
Napisano 4 Październik 200519 l albo rysujesz albo rozcierasz...kombinacja tych dwóch technik ci nie wyszła i żadko wychodzi więc radze się zdecydowac przy jednym rysunku na jeden styl no, czyli rysować, a nie rozcierać, bo to są kaszankowate mazy gdzie pooomarańczoowy jest metaforą (trudne słowo), a zieeelony alegorią....
Napisano 4 Październik 200519 l w niektórych miejscach jak na przykład na brzuchu, mostku, czy w okolicach piersi cieńjest tak położony że całkiem zniekształca postać, noi jeszcze rozcieranie, "nie rozcieraj paluchem" wszędzie ci tak powiedzom...pracój pracój pozdrawiam:)
Napisano 4 Październik 200519 l niepodoba mi sie ;/ erotic to chyba tylko dlatego ze jest bez ubrania bo to z erotyką niema za dużo
Napisano 5 Październik 200519 l Autor Dzięki za komentarze. Wynika z nich tyle że sknociłem sprawę. Co do erotic art to każdy ma chyba swoją definicję tego pojęcia i o tym się nie dyskutuje. Z tego co widze to sknociłem sprawę. Zgadzam się z większością. Fakt rozcieranie to zły pomysł. Jak na pierwszą pracę przedstawiającą postać w ołówku to i tak uważam że nie najgorze mi poszło. Już robię następną. Mam nadzieje że tym razem uda mi się was nie zawieść. Cel bynajmniej został osiągnięty bo wytkneliście mi błędy a ja sie uczę. I za to właśnie lubie to forum. A tak na marginesie znacie jakieś dobre strony o szkicu i technikach rysunku ołówkiem. Znalazłem ich mało. Może jest coś wartego uwagi??
Napisano 5 Październik 200519 l Najlepiej wyksztalcisz swoja "technike rysunku olowkiem" cwiczac. Cwicz figury geometryczne, cieniuj je. Bierz pod uwage rozne katy padania swiatla. Potem jakas martwa natura i tak dalej. :) pozdrawiam
Napisano 6 Październik 200519 l hmm....dobra metoda w rysunku jest wychodzenie z zalozenia ze wszytko mozna zamknac w figure geometryczna za pomoca lini pomocniczych..wydaje mi sie ze to moglo by ci pomoc:)
Napisano 6 Październik 200519 l Ty nie nas masz nie zawieść, tylko modelki masz nie zawieść. Ja bym swojej modelce takiego czegoś nie pokazał, bo by pazury poszły w ruch...
Napisano 6 Październik 200519 l Autor tylko ze ja nie miałem modelki bo mnie nie stac :D A jak bede miał już jakas to bede juz umiał (mam nadzieje) hehehe. A pazury powyrywam przed szkicem i nie bede miał obaw.