PAKO Napisano 1 Październik 2005 Napisano 1 Październik 2005 Da się w maxie symulować oddziaływujące na siebie magnesy ? Nigdy nie robiłem czegoś takiego, ale jest może na to jakiś sposób.
PAKO Napisano 1 Październik 2005 Autor Napisano 1 Październik 2005 Powiedzmy że mam 2 podłóżne boxy które przyciągają się do siebie albo odpychają w zależności którymi stronami sią do siebie zwrócone. Jak to zrobić ?
Shogun 3D Napisano 1 Październik 2005 Napisano 1 Październik 2005 Chodzi ci o ich zachowanie? O przyciaganie lub odpychanie? Ja bym spróbował z polem sił.
piotrek Napisano 1 Październik 2005 Napisano 1 Październik 2005 Możnaby też pokombinować z kontrolerem równań - uwzględnić tutaj kąt pomiędzy boxami, odległość etc.
hkropinski Napisano 1 Październik 2005 Napisano 1 Październik 2005 kontroler równań to dobry pomysł, ale to i inne podobne narzędzia są jednymi z trudniejszych w 3ds maxie. będziesz tego używał w animcji? pozdr
PAKO Napisano 1 Październik 2005 Autor Napisano 1 Październik 2005 No tak, będzie trudno ale postarm się to wypróbować. Zobacze co mi z tego wyjdzie.
piotrek Napisano 1 Październik 2005 Napisano 1 Październik 2005 Zgodze się po części z hkropinski'm, aczkolwiek jeśli nie masz problemu z matematyką, to można sobie poradzić :)
Rekomendowane odpowiedzi