Napisano 1 Październik 200519 l Da się w maxie symulować oddziaływujące na siebie magnesy ? Nigdy nie robiłem czegoś takiego, ale jest może na to jakiś sposób.
Napisano 1 Październik 200519 l Autor Powiedzmy że mam 2 podłóżne boxy które przyciągają się do siebie albo odpychają w zależności którymi stronami sią do siebie zwrócone. Jak to zrobić ?
Napisano 1 Październik 200519 l Chodzi ci o ich zachowanie? O przyciaganie lub odpychanie? Ja bym spróbował z polem sił.
Napisano 1 Październik 200519 l Możnaby też pokombinować z kontrolerem równań - uwzględnić tutaj kąt pomiędzy boxami, odległość etc.
Napisano 1 Październik 200519 l kontroler równań to dobry pomysł, ale to i inne podobne narzędzia są jednymi z trudniejszych w 3ds maxie. będziesz tego używał w animcji? pozdr
Napisano 1 Październik 200519 l Autor No tak, będzie trudno ale postarm się to wypróbować. Zobacze co mi z tego wyjdzie.
Napisano 1 Październik 200519 l Zgodze się po części z hkropinski'm, aczkolwiek jeśli nie masz problemu z matematyką, to można sobie poradzić :)