Eden-3d Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 witam tą prace robie z glowy dlatgeo moze dziwnie wyglada i nie przypomina naszej planety ale taki klimat wlasnie chce stworzyc,niekture obiekty sa dopiero napoczęte, mam nadzieje ze uda mi sie ukonczyc tą pracke poniewaz dopiero ucze sie rysowac i moge nie wytrzymac do konca ,niedlugo wrzuce kolejny render..pozdrawiam http://img101.imageshack.us/img101/6041/456ig.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 hmm... Widać że rysujesz już jakiś czas ale musisz popracować nad perspektywą tego obrazka. Nie zrozum mnie źle, nie mówie że to totalna katastrofa, ale gdyby obrazek nabrał troche głębi to znacznie lepiej wyglądało. I zwóć uwage na palny, spróbuj je jakoś zróżnicować bo narazie wychodzi na to że są niemal identycznie ustawione. Spróbuj zmienić kąt panmy tak aby wydawało się że one tam rosną naturalnie. To była knstuktywna krytyka teraz pchwała: podoba mi się ten wodospad, ładnie ci wyszedł. I jeszzce jedno widze że dbasz o szczegóły... chwaliś sie to u artystów... Po za tym chce zobaczyć co to będzie za machina/budowla tam po lewej stronie obrazka. Pracuj tak dalej a za niedługo będziesz leprzy od niektórych na forum. Strzałka i pozdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 1 Październik 2005 Autor Share Napisano 1 Październik 2005 dzieki o to mi chodzilo ,sam nie jestem w stanie wypatrzec wszytskich bledow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 1 Październik 2005 Autor Share Napisano 1 Październik 2005 z tylu bede robic gory moze to doda pracy glebi ,ale najpierw zajme sie pierwszym planem..http://img223.imageshack.us/img223/198/481al.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 No no, widze ze robisz postepy :) tak trzymac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jastina Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 Pracka mi sie bardzo podoba. Czekam z niecierpliwościa aż ją skończysz. Narazie śledze postepy i mysle ze efekt końcowy bedzie super :]. Pracuj tak dalej a będą tego efekty...:* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 11 Październik 2005 Autor Share Napisano 11 Październik 2005 witam po malej przerwie,chcialem sprawic zeby pracka byla bardziej przestrzenna ,zeby maial glebie i wyszlo na to ze zmienilem wszystko teraz to bedzie wygladac miej-wiecej tak..http://img416.imageshack.us/img416/3184/694oi.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jastina Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 Faktycznie pracka przebudowana całkowicie. Ale zapowiada sie bardzo interesująco. Czekam na kolejne odsłony postępów :* Nie poddawaj się i twórz... Efekt końcowy na pewno bedzie super :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 12 Październik 2005 Autor Share Napisano 12 Październik 2005 update:http://img412.imageshack.us/img412/5470/748hq.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 12 Październik 2005 Autor Share Napisano 12 Październik 2005 prosze o jakies komentarze,wskazówki czemu nikt nic nie pisze ,chce sie czegos nauczyc.http://img423.imageshack.us/img423/8813/799ub.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 13 Październik 2005 Autor Share Napisano 13 Październik 2005 ehh..http://img404.imageshack.us/img404/1544/808pt.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 13 Październik 2005 Share Napisano 13 Październik 2005 No no widze że szybko sie uczysz. Naprawde 360 stopni orocik. Masz talent tylko brak ci jeszcze troche warsztatu. W pracy podoba mi sie góra. Jest nieżła naprawde. Jak wszystko bedzie na poziomie szzcegółów jak na górze to obrazek bedzie świetny. Pozdrowienia. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 14 Październik 2005 Autor Share Napisano 14 Październik 2005 dzieki za komentarz czuje sie o wiele lepiej...mam pytanko do was chodzi o tablet czy oplaca sie to kupowac przydatne to jest?....http://img238.imageshack.us/img238/287/830uu.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 to co ty, myszką do końca życia chcesz malować!!! Jak bym nie musiał kupić nowego monitora :( to leciał bym odrazu kupawać tableta. Pozdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 czemu te góry takie kontrastowe, wydają się bliższe od pierwszego planu :| "zamglij" je nieco osobiscie widzialbym tu odbicia slonca (od wody) na ciemnych skalach zrób coś z żółtą bryłą, więcej zieleni po brzegach obrazu czekam na update :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 14 Październik 2005 Autor Share Napisano 14 Październik 2005 tez mi cos z ta gora nie pasowalo moze dam ja bardziej na 3 plan ,a teraz zajme sie wodą bo nie moge na nia patrzec postaram dac update wieczorem..pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 15 Październik 2005 Autor Share Napisano 15 Październik 2005 update..http://img408.imageshack.us/img408/8197/949ur.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 noo znacznie lepiej! postaraj się jednak, żeby detale - np. te małe palmy - komponowały się z otoczeniem (gładkie krawędzie, kolor zbliżony do "okolicy") w przypadku drzew na pierwszym planie więcej kontrastów, pień igły itp. świetna woda powodzenia Eden ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 16 Październik 2005 Autor Share Napisano 16 Październik 2005 dzieki za podpowiedzi detale zrobie jak najbardziej bo jesli o to chodzi to jestem pedantem, wiekszosc obiektow w tej scenie jest napoczeta ..nastempne update dopiero za pare dni:( strasznie mie wciagnelo to rysowanie ..pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 kontrasty, nie detale :> (mam na mysli jednolity kolor drzew) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 16 Październik 2005 Autor Share Napisano 16 Październik 2005 soryy ja nie kontaktuje dzis jestem w szkole po nieprzespanej nocy:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dreamdealer Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 taki collage kolaż Ci wyszedł :) miales na początku jakis szkic, obraz całości, rozmieszczenie obietków itp? potem bywa trudno o spójność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 16 Październik 2005 Autor Share Napisano 16 Październik 2005 jaki kolaz? pracke z glowy wale rysuje od 3 miesiacy dopiero , jescze malo wiem dlatego prosze o jak najwiecej wskazowek.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 chodzi koledze o roznice w kolorach i detalach, poszczegolnych czesci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dreamdealer Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 chodzi koledze o roznice w kolorach i detalach, poszczegolnych czesci siii :) jaki kolaz? pracke z glowy wale rysuje od 3 miesiacy dopiero , jescze malo wiem dlatego prosze o jak najwiecej wskazowek.. Zle mnie odebrałeś, nie chciałem Cie rozgniewać heh :) Co ja moglbym podpowiedziec, drzewka na pierwszym planie proszą się o podcieniowanie i myślę, że obiekty w oddali narysowane są zbyt szczegółowo, tam już kazdy liść na drzewku nie jest potrzebny. Chodzilem kiedys na rysunek do doktora inżyniera architekta, który skrytykował gościa za to, że rysując scenę deski z gwoździem narysował te wyrytą fakturę na łebku tego gwoździa. Czasem zwykła plama lepiej oddaje rzeczywistość niż misterna dłubanina. Ponadto spróbuj przykryć te góry w tle jaką mało kryjącą warstwą szarości lub innego koloru (blue like the sky?), nadałoby to głębi w sferze koloru. Powodzenia, DD ps. teraz spojrzałem raz jeszcze i widzę, że obiekty nie rzucają cieni. Tak więc przydałoby się je podcieniować oraz rozłożyć ich cienie na glebie, wględem tego światła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 16 Październik 2005 Autor Share Napisano 16 Październik 2005 ja sie nie gniewam bron boze wrecz przeciwnie dzieki za wskazowki cenne dla mie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 16 Październik 2005 Autor Share Napisano 16 Październik 2005 update..http://img398.imageshack.us/img398/4395/976ib.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 przemyśl jeszcze raz porady dreamdealera przede wszystkim poszukaj zdjęć z "mist" w tytule ;) spróbuję jeszcze inaczej - z przodu wszystko się zlewa, za to w tle masz znacznie "szczegółowiej"... a powinno być na odwrót. polecam robić jednolite cieniowanie, drzewa są oświetlone zupełnie inaczej i mniej ostro niż tło ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 18 Październik 2005 Autor Share Napisano 18 Październik 2005 oczywiscie ze przemyslalem wasze porady i postaram sie tak wlasnie zrobic zaczolem od 2 planu z tymi gorami zeby tak nie odstawaly od reszty i postaram sie zrobci ten efekt powietrza..http://img375.imageshack.us/img375/5340/1014xf.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 19 Październik 2005 Autor Share Napisano 19 Październik 2005 .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 lepiej, choć po prawej za ciemno i drzewko na srodku jeziora jakies plaskie dziwnie sie chmury z szarą górą zlewają, ładna "łąka" w oddali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 19 Październik 2005 Autor Share Napisano 19 Październik 2005 chyba juz nie mam sil na tą pracke eh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 skoro pierwsza, to mozesz potraktowac ja jako miejsce na eksperymenty, a nuz sie ladnie uda ;] sprobuj dodac jakas efektowna pogode, ostre cienie, poprobuj z kontrastem i kolorami... nie wszystko co ladne, musi udawac zdjecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 20 Październik 2005 Autor Share Napisano 20 Październik 2005 zrobie se pare dni przerwy od tej pracki ,jak za par dni na nia spojrze to napewno zauwaze wiecej bledow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi