OverRide Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 Robie Dom no i zrobilem ścianę. Pozniej boxem zbooleonowałem drzwi, a teraz chcę okno. Ale jak chce teraz okno zrobic to znikają mi drzwi. Jak można dwa razy użyć Boolean? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 Nie lubie boolean ... nie lepiej zmodyfikować siatke i wyciąć polygony? Wracając ... obiekt boolean do edit poly i znowu boolean ... nie mam pojęcia czy wyjdzie - sprawdź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OverRide Napisano 2 Październik 2005 Autor Share Napisano 2 Październik 2005 Dzięki! Użyłem raz boolean, a pozniej znowu zamienilem obiekt na edit poly i tak w kolko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimeN Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 Eee, nieee :P mozna prosciej :) po kazdej akcji kliknij na (wcisniety juz) przycisk bolean :) nie trzeba za kazdym razem przerzucac do poly pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 Najprosciej jest tak jak pisal Huter. Najsmutniejsze jest to, iz w kazdej ksiazce o maxie jedna z pierwszych technik omawianych jest wlasnie booleen. Prawda jest taka, ze pozniej tego narzedzia uzywa sie coraz rzadziej, wkoncu z niego rezygnujac... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 Eee, nieee :P mozna prosciej :) po kazdej akcji kliknij na (wcisniety juz) przycisk bolean :) nie trzeba za kazdym razem przerzucac do poly pozdrawiam :) Ja się na booleanie nie znam ... kiedy ja to ostatnio stosowałem? Ale faktem jest to co mówi Ra ... boolean to jedno z pierwszych narzedzi maxa jakie zaczynałem opanowywać dzięki literaturze ... a feee ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatPat Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 Cholerne Booleane, oczywiście maxowe jest do kitu i lepiej tego nie stosować. Popierwze robi burdel w siatce, a po drugie po zamianie z powrotem na E.Poly potrafi dodać pełno nowych krawędzi tam gdzie tego nie chciałeś. Lepiej pociąc siatkę z Cut, Connect i wykasować Polygony. Jeszcze można użyć użyć ShapeMerge. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 MarPat bullshit :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 Dlaczego odrazu ze boolean jest do kitu?! Przeciez duzo osób tego uzywa i nie mają problemu, trzeba tylko wiedziec kiedy tego uzyc, jezeli juz wiesz ze nie bedziesz nic robic z siatką zadne konwertowanie na poly to mozna uzywac dowoli. Jak masz kilka okien w scenie to najpierw połacz ze sobą boxy a poniej daj boolean na scianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 RA i Huter nie kiedy booleam jest szybszy niz modyfikowanie samemu siatki :) ja tam zawsze bylem zakolegoway z booleam nie weim co wy od niego chcecie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 To byloby dobre narzedzie gdyby sie tak czesto nie wywalalo czego dowodem jest ten i wiele innych watkow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 RA i Huter nie kiedy booleam jest szybszy niz modyfikowanie samemu siatki :) ja tam zawsze bylem zakolegoway z booleam nie weim co wy od niego chcecie :D Ja nie mówie, że boolean jest zły ... przydaje się jak mamy robić finalne wycinki ;) ... ale w połowie roboty, albo na początku to raczej ... nie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruczek Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 Jesli juz ktoś chce korzytsac z dobrodziejstw Booleana to polecalbym plugin "PowerBoolean".Również prosty w obsłudze a przy tym nie kaszani siatki jak zwykły Boolean.Ale najlepszym narzędziem dla mnie stało się poly, z Booleana korzystam tylko w ostateczności gdy chce mieć coś na "szybko". Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi