SWRSC Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 Witam, chciałbym extrudowac obiekt ze spline, ale "extruduje" się on nie po mojej myśli. Czarne tlo ognia ma być wypełnione, a jego biała część pusta. Wychgodzi mi odwrotnie, potrzebuje opcji coś w stylu "flip"? Jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VGT Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 a masz obydwa spline'y jako jeden obiekt i są one domknięte? gdyż powinno dzialać właśnie tak, jak tego chcesz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 3 Październik 2005 Autor Share Napisano 3 Październik 2005 no tak, są jako jeden obiekt i są domknięte. Nie wiem co moze byc nie tak :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VGT Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 z układu stworzonych przez extrude płaszczyzn wynika, jakby zewnętrzny był niedomknięty. na nowym screenie wydaje się, że jeden z tych vertexów na dole nie jest połączony, ale to jest za mała jakość aby stwierdzić "na pewno". tak na wszelki zaznacz wszystkie vertexy i wciśnij weld... (btw. przy zaznaczeniu powinno być 73 vertices selected, jeśli się nie machnąłem przy liczeniu. jak jest więcej to gdzieś nie są zweldowane) jeśli nie pomoże, to może wystaw scenę z tym obiektem, będzie można sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 3 Październik 2005 Autor Share Napisano 3 Październik 2005 macie scene, nie wiem co mam zrobic z tym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 bym pomogl ale zapewne masz maxa7 wiec nici z tego :) jak bys dal jako .3ds to co innego.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VGT Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 jakby dał 3ds to nici z zlokalizowania problemu na poziomie spline'ów ;) a co do problemu to znalazłem: obrazek zaznaczony vertex, a dokładniej jego krzywe beziera zachodzą na kolejny vertex. po przesunieciu go nieco w prawo lub skróceniu krzywych beziera extrude już działa prawidłowo. Pierwszy raz się z tym stykam, więc zgadywanie by się ciągnęło długo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 3 Październik 2005 Autor Share Napisano 3 Październik 2005 heheh, nie wiem jak mam Ci dziękować VGT !!! ja bym na to nie wpadł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi