darkelf Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 hmm no fajnie fajnie to wyglada, nie powiem :)).
Barył Napisano 28 Sierpień 2003 Autor Napisano 28 Sierpień 2003 Dzienx panowie :)mam juz klawke wiec moge sie wziac do roboty..nieiwem czy cos super zrobie ze scena bo mam malo czasu..w sobote ide na wesele do kuzynki wiec w niedizele samji wiecie.. ;)aaaaaa gdfybym mial jeszcze tydzien :( -pozdro
Barył Napisano 28 Sierpień 2003 Autor Napisano 28 Sierpień 2003 update :) co myslicie? zmienic tex odwloku czy zostawic moro?z gory dienx za szybka odpowiedz.. -pozdro :)
RenholdeR Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 jak dla mnie to zmien txt na odwloku to moro psuje troche ogolne wrazenie, teraz wygladz jak wziete z sufitu to moro, jakbys zrobil za to koszulke w moro to by bylo git (i wystajace spod niej wlosy na klacie!!!) o albo zmien txt na odwloku na taka jak na klatce a za to zrob mu plecak wojskowy w moro to bedzie chyba lepsze i podkresli militarny charakter postaci powodzenia
Barył Napisano 28 Sierpień 2003 Autor Napisano 28 Sierpień 2003 hmmm masz racje z tym morem na odwloku..hmmm moglbym zrobic plecak ale chyba nie bedize go zabardzo widac...a moze koszulke..hmmm dobry to jest pomysl :D:) jak starczy mi czasu to chyba si epokusze.. -pozdro :)
Barył Napisano 28 Sierpień 2003 Autor Napisano 28 Sierpień 2003 :) zeby oderwac sie od szerszenia zabralem sie za scene.. narazie mam tylko ziemie..powiedzcie ktora lepsza :) texturke malowalem w photoShopie. -pozdro
Pablo Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 hmm...chyba ta druga jest the st...tylko dodałbym jescze na niej kilka(naście) kamyków :)) pozdr
felav Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 Zielony namiot na pustyni? Może daj ten materiał w taką pustyną panterkę, będzie się mniej wyróżniał
Barył Napisano 29 Sierpień 2003 Autor Napisano 29 Sierpień 2003 Maly update.Co myslicie?moze wrzucic zamiast nieba wielki wybuch? jutro wrzuce taki render :) :P dizenx za koment -pozdro
Barył Napisano 30 Sierpień 2003 Autor Napisano 30 Sierpień 2003 Witam:) a oto render z wielkim wybuchem w tle :) hehe ale chyba glupio to wyglada...wrzuce jakis maly nad gorami jedynie:) czekam na koment
RenholdeR Napisano 30 Sierpień 2003 Napisano 30 Sierpień 2003 nooo.... skup sie moze bardziej na przedstawieniu swojego owada a tlo? i tak pewno dasz DoFa takze nie przykladalbym zbyt duzej wagi do tego ale i tak mi sie podoba
Barył Napisano 30 Sierpień 2003 Autor Napisano 30 Sierpień 2003 Wrzucam jeszcze szerszenia.Jutro wrzuce(mam nadzieje) ostateczna scene..a jak nei to w poniedizalek :) teraz ide na wesele do kuzynki:) takze jak tylko wstane jutro to biore sie d oroboty :) -pozdro
RenholdeR Napisano 30 Sierpień 2003 Napisano 30 Sierpień 2003 chodzi o to ze tlo bedzie pewno zamazane a glownym tematem ma byc przeca owad
Barył Napisano 30 Sierpień 2003 Autor Napisano 30 Sierpień 2003 niom.. nie bedize to wygladac tak jak chcialem.. troche mi czasu zabraklo..he jakbym nie jechal na wakacje to bym zdazyl:P ale i tak jestem zadowolony z tego szerszenia.. bardzo duzo ise nauczylem..szkoda tylko ze nie bedize takjak chcialem.. -pozdro:)
Barył Napisano 30 Sierpień 2003 Autor Napisano 30 Sierpień 2003 He masz racje.. troche zabradzo sie skupilem na tle..hmm zastanawiam sie co jeszcze naszybkiego moge dorobic do szerszenia..hmm jutro cos zrobie :) dam duuuze zblizenie na szerszenia areszta dofem :P -pozdro
RenholdeR Napisano 31 Sierpień 2003 Napisano 31 Sierpień 2003 tak jak mowilem PLECAK wojskowy taka typowa \"kostka\" i bedzie klimat!!! pozdro
Gość Deler Napisano 31 Sierpień 2003 Napisano 31 Sierpień 2003 bede podly..przepraszam...ale dlaczeg zielony mundur na pustyni? niepowinien byc piaskowy? tak sie tylko pytam:)) pozdrawiam! :)
Barył Napisano 1 Wrzesień 2003 Autor Napisano 1 Wrzesień 2003 Witam.Chyba nie zdaze..komp mi nawalil troche..to ponizej bez dofa z 1 swiatlem renderowalo sie prawie godzine.Ale nawet jak nie skoncze to i tak jestem zadowolony :D bardzo duzo sie nauczylem :)i wiem czego mam unikac :) takze w nastepnej bitwie bedize lepiej:)tym czasem update
RK Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 Wygląda to trochę tak jakbyś nie mógł się zdecydować realizm czy \"cartoon\"- pewnie to ta zmiana w połowie drogi trochę zaszkodziła. Jeśli miałbym się czegoś czepiać to właśnie \"niedowładu koncepcyjnego\"- w efekcie powstał ni to pies ni to wydra- realizm to już nie jest a na stylizacje ciągle jeszcze ma za mało charakteru. Jeśli nie zostawisz tego po bitwie mogą z tego wyjść bardzo fajne rzeczy...
Barył Napisano 1 Wrzesień 2003 Autor Napisano 1 Wrzesień 2003 he dzienx RK :) jak bede mial jeszcze sile to tego nie zostawie.. teraz to mi niezle komp muli jak otwieram scene z szerszeniem..przydalo by mi sie trovche ramu..he przynahmniej wiem ze nie m co zmieniac koncepcji wsrodku pracy :) -pozdro
Barył Napisano 1 Wrzesień 2003 Autor Napisano 1 Wrzesień 2003 :) a moze zrobic go bez sceny? sam owad? ablo w tle tylko jakas flaga i pierdolki? cos na zasadzie zolnierza na tle amerykanskiej flagi? ablo WTC na tle ameryk flagi? he
RenholdeR Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 e no Batyl nie przejmuj sie jesli troche pokombinujesz z ustawieniami to i z DOFem bedzie renderowalo sie pol godziny ustaw tylko max sample na 1 i min. sample na -1 i w dofie jeszcze sample na ok 10 albo kolo standardowych 5 nie mniej a co do samej pracki to i tak jest git
dawid Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 mozesz mu flage w łape dać, bedzie super, szerszeń jest świetny! :)
Barył Napisano 1 Wrzesień 2003 Autor Napisano 1 Wrzesień 2003 No to tak :) dalem ogolnie troche ciala :) hehe nie dokonczylem scenki..sam model jest ale bez scenki i czegos w lapach :) niedawno wrocilem i juz nic nie zrobie:)sa rzeczywazniejsze niz komp..a przedewszystrkim moja Karolinka ktora sie opiekuje podczas gdy wraca do zdrowia :) jestem bardzo zadowolony z tego modelu..to moja 2 glowa (1 ze splajnow) 3 postac..bardzo duzpo sie nauczylem podczas tego projektu i ztego jestem najbardizej zadowolony.. nastepna bitwa bedzie dopracowana bo weiem czego unikac :) przed ostatni render jest renderem dla jury TEXT DLA JURY Na poczatku chcialem stworzyc fotorealistycznego szerszenia siedzacego na galazce , jednak w polowie pracy zdecydowalem sie na zmienienie koncepcji :) i tak powstal szeregowy szerszen :) zolnierz w armi szerszeni.Zabraklo mi troche czasu i ilosci Ramu ale i tak jestem abrdzo zadowolony.Jest to moja 3 postac jaka zrobilem.Glowa robiona jest ze splain reszta to poly modeling.Textury sa wykonane przezenie w photoshopie 7.0.Pracowalem na 3ds max5.0, renderowalem brazilem a textury robilem w photoshopie 7. -pozdro :) i bardzo zajebiste dizenx za pomoc :) naprawde jestem zadowolony..mnysle ze jak na 10 miesiecy zabawy z maxem (w tym 2 miesiace kryzysu bez uruchamiania maxa) poradzilem sobie calkiem niezle :)gdyby nie ta bitwa umial bym teraz duzo mniej.Jeszcea raz dzienx :)
RK Napisano 2 Wrzesień 2003 Napisano 2 Wrzesień 2003 Masz 100 % racji- życie przede wszystkim. Nie w tej to w następnej bitwie rozwalisz wszystkich. Pozdrów Karolinke.
Barył Napisano 7 Wrzesień 2003 Autor Napisano 7 Wrzesień 2003 Witam :)zrobilem formata i mamnadziejeze max bedzie mi chodzil szybciej..wszystko bylo by pieknie jakbym wiedzial gdizemamplytke z maxem..:| qrde gdziesm i siezapodziala :( jak ja wkonmcu znajde to dokoncze szerszenia :) mam juzpomysl na koncowa scene :) i nie bedizetonapustyni :) wkoncu nie mamograniczenia w czasie i bede mogl siedo tego przylozyc :) -pozdro
Krzysztof Kucharz Napisano 7 Wrzesień 2003 Napisano 7 Wrzesień 2003 Skończ go! Wiem, jak trudno wrócić do niedokończonych prac, ale gdy przełamie się kryzys, zostaje satysfakcja i często nowe umiejętności. Przynajmniej ja tak miałem w tej bitwie... Powodzenia w kolejnej bitwie!
Rekomendowane odpowiedzi