Skocz do zawartości

Owady : Szerszeń - prosze o komentarze!! :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 231
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dzienx panowie :)mam juz klawke wiec moge sie wziac do roboty..nieiwem czy cos super zrobie ze scena bo mam malo czasu..w sobote ide na wesele do kuzynki wiec w niedizele samji wiecie.. ;)aaaaaa gdfybym mial jeszcze tydzien :(

-pozdro

Napisano

jak dla mnie to zmien txt na odwloku to moro psuje troche ogolne wrazenie, teraz wygladz jak wziete z sufitu to moro, jakbys zrobil za to koszulke w moro to by bylo git (i wystajace spod niej wlosy na klacie!!!)

o albo zmien txt na odwloku na taka jak na klatce a za to zrob mu plecak wojskowy w moro to bedzie chyba lepsze i podkresli militarny charakter postaci

powodzenia

Napisano

hmmm masz racje z tym morem na odwloku..hmmm moglbym zrobic plecak ale chyba nie bedize go zabardzo widac...a moze koszulke..hmmm dobry to jest pomysl :D:) jak starczy mi czasu to chyba si epokusze..

-pozdro :)

Napisano

:) zeby oderwac sie od szerszenia zabralem sie za scene.. narazie mam tylko ziemie..powiedzcie ktora lepsza :) texturke malowalem w photoShopie.

-pozdro

ziemia.jpg

ziemia2.jpg

Napisano

Wrzucam jeszcze szerszenia.Jutro wrzuce(mam nadzieje) ostateczna scene..a jak nei to w poniedizalek :) teraz ide na wesele do kuzynki:) takze jak tylko wstane jutro to biore sie d oroboty :)

-pozdro

szerszen_tex1.jpg

Napisano

niom.. nie bedize to wygladac tak jak chcialem.. troche mi czasu zabraklo..he jakbym nie jechal na wakacje to bym zdazyl:P ale i tak jestem zadowolony z tego szerszenia.. bardzo duzo ise nauczylem..szkoda tylko ze nie bedize takjak chcialem..

-pozdro:)

Napisano

He masz racje.. troche zabradzo sie skupilem na tle..hmm zastanawiam sie co jeszcze naszybkiego moge dorobic do szerszenia..hmm jutro cos zrobie :) dam duuuze zblizenie na szerszenia areszta dofem :P

-pozdro

Napisano

bede podly..przepraszam...ale dlaczeg zielony mundur na pustyni? niepowinien byc piaskowy? tak sie tylko pytam:)) pozdrawiam! :)

Napisano

Witam.Chyba nie zdaze..komp mi nawalil troche..to ponizej bez dofa z 1 swiatlem renderowalo sie prawie godzine.Ale nawet jak nie skoncze to i tak jestem zadowolony :D bardzo duzo sie nauczylem :)i wiem czego mam unikac :) takze w nastepnej bitwie bedize lepiej:)tym czasem update

hornet1.jpg

Napisano

Wygląda to trochę tak jakbyś nie mógł się zdecydować realizm czy \"cartoon\"- pewnie to ta zmiana w połowie drogi trochę zaszkodziła. Jeśli miałbym się czegoś czepiać to właśnie \"niedowładu koncepcyjnego\"- w efekcie powstał ni to pies ni to wydra- realizm to już nie jest a na stylizacje ciągle jeszcze ma za mało charakteru. Jeśli nie zostawisz tego po bitwie mogą z tego wyjść bardzo fajne rzeczy...

Napisano

he dzienx RK :) jak bede mial jeszcze sile to tego nie zostawie.. teraz to mi niezle komp muli jak otwieram scene z szerszeniem..przydalo by mi sie trovche ramu..he przynahmniej wiem ze nie m co zmieniac koncepcji wsrodku pracy :)

-pozdro

Napisano

:) a moze zrobic go bez sceny? sam owad? ablo w tle tylko jakas flaga i pierdolki? cos na zasadzie zolnierza na tle amerykanskiej flagi? ablo WTC na tle ameryk flagi? he

hornet2.jpg

Napisano

e no Batyl nie przejmuj sie jesli troche pokombinujesz z ustawieniami to i z DOFem bedzie renderowalo sie pol godziny ustaw tylko max sample na 1 i min. sample na -1

i w dofie jeszcze sample na ok 10 albo kolo standardowych 5 nie mniej a co do samej pracki to i tak jest git

Napisano

No to tak :) dalem ogolnie troche ciala :) hehe nie dokonczylem scenki..sam model jest ale bez scenki i czegos w lapach :) niedawno wrocilem i juz nic nie zrobie:)sa rzeczywazniejsze niz komp..a przedewszystrkim moja Karolinka ktora sie opiekuje podczas gdy wraca do zdrowia :) jestem bardzo zadowolony z tego modelu..to moja 2 glowa (1 ze splajnow) 3 postac..bardzo duzpo sie nauczylem podczas tego projektu i ztego jestem najbardizej zadowolony.. nastepna bitwa bedzie dopracowana bo weiem czego unikac :) przed ostatni render jest renderem dla jury

TEXT DLA JURY

Na poczatku chcialem stworzyc fotorealistycznego szerszenia siedzacego na galazce , jednak w polowie pracy zdecydowalem sie na zmienienie koncepcji :) i tak powstal szeregowy szerszen :) zolnierz w armi szerszeni.Zabraklo mi troche czasu i ilosci Ramu ale i tak jestem abrdzo zadowolony.Jest to moja 3 postac jaka zrobilem.Glowa robiona jest ze splain reszta to poly modeling.Textury sa wykonane przezenie w photoshopie 7.0.Pracowalem na 3ds max5.0, renderowalem brazilem a textury robilem w photoshopie 7.

-pozdro :) i bardzo zajebiste dizenx za pomoc :) naprawde jestem zadowolony..mnysle ze jak na 10 miesiecy zabawy z maxem (w tym 2 miesiace kryzysu bez uruchamiania maxa) poradzilem sobie calkiem niezle :)gdyby nie ta bitwa umial bym teraz duzo mniej.Jeszcea raz dzienx :)

Napisano

Masz 100 % racji- życie przede wszystkim. Nie w tej to w następnej bitwie rozwalisz wszystkich. Pozdrów Karolinke.

Napisano

Witam :)zrobilem formata i mamnadziejeze max bedzie mi chodzil szybciej..wszystko bylo by pieknie jakbym wiedzial gdizemamplytke z maxem..:| qrde gdziesm i siezapodziala :( jak ja wkonmcu znajde to dokoncze szerszenia :) mam juzpomysl na koncowa scene :) i nie bedizetonapustyni :) wkoncu nie mamograniczenia w czasie i bede mogl siedo tego przylozyc :)

-pozdro

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności