Posted October 4, 200519 yr Wymodelowałem aparat cyfrowy. Może nie jest to jakiś super model, ale starałem się. Jak zwykle, stanąłem na materiałach. Chciałbym się nauczyć tworzenia w miarę realistycznych materiałów, bo chyba tylko tego brakuje temu modelowi. Oto i on: Jak się nauczyć tych materiałów?
October 4, 200519 yr bo chyba tylko tego brakuje temu modelowi pokaz siatke, to Ci powiem czy tylko materialow w nim brakuje;)
October 4, 200519 yr Author Oto siatka: No, jest trochę błędów ale skoro ich nie widać na renderze...
October 4, 200519 yr eee uu spoko jest:) ale co ja tam wiem... przeciez CDA czytam:D:D btw. jaki to aparat?:>
October 4, 200519 yr Author No właśnie... wzorowałem się trochę na Konica Minolta DiMage E500 (klapka baterii, flesz, kółeczko i przycisk od góry). Resztę wymyśliłem.
October 6, 200519 yr Author Oto moje materiały dla tego aparatu. Wiem, wiem wyglądają bardzo kipesko. Co mam w nich zmienić, żeby były dobre?
October 8, 200519 yr Author Robię materiał chromu ( no, może niekoniecznie, chcę żeby wyglądało się trochę odbijało) i powstają mi dziwne odbicia. Oto ustawienia (vray):
October 8, 200519 yr Chrom... w diff. daj kolor czarny. IOR z wartoscia ok. 15. Reflect bialy. I zwieksz wartosc sibdivs. dla reflecta. Jakies 20 powinno styknac. pozdrawiam
October 9, 200519 yr bo po pierwsze troszke lowpoly ten cycek a po drogie to nie ma co ci sie w nim odbijac