paimei Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 Witajcie! Niedawno zainstalowalem sobie słynnego vray'a jednak jako poczatkujacy grafik mam troche problemów z jego ustawieniem tzn zmienilem domysly render na Vray i niestety nic mi nie renderuje. W VFB widac jedynie czarne tło.Probowalem dodac jakies swiatlo ale tez nic.pomozcie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 zresetuj maxa i sproboj jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paimei Napisano 4 Październik 2005 Autor Share Napisano 4 Październik 2005 to już próbowałem nie raz niestety nic nie pomaga nie wiadomo dlaczego renderuje mi czarne tło zupełnie pomijając obiekty w scenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 a bez vfb próbowałeś renderować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 a jaka wersja vraya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 z orginalnym vrayem nie miał byś tyle problemów :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 a czy wogóle mozesz zmieniac ustawienia w tym vray`u? czy jest tam cos napisane z licenją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 przerzuć się na mentala :D albo spróbuj zarejestrować kopię Vraya :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 przerzuć się na mentala :D tweety, ty jakąś w jakiejś sekcie mentala? ;) tak zachęcasz i zachęcasz...:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 pewnie dlatego, że jest w komplecie z maxem i daje naprawdę ładne rendery :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 hehehe bardzo prawdopodobne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 Mam ten sam problem :\ Wersja VRay'a - 1.46.10... ktoś może pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 a serwer z licencją ci chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 Hmm własnie nie :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 ...to go włącz :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 No włączam, ale i tak nie działa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 nazwę hosta masz dobrze wprowadzoną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 Raczej tak. Wspominałem, że mam 'darmową' wersję? :D Bo to chyba o to chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 a czy w zakładce Rendering/Common/Assign render jest ustawiony jako domyślny renderer Vray ? bo cos mi się zdaje że nie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi