Napisano 4 Październik 200519 l Witajcie! Niedawno zainstalowalem sobie słynnego vray'a jednak jako poczatkujacy grafik mam troche problemów z jego ustawieniem tzn zmienilem domysly render na Vray i niestety nic mi nie renderuje. W VFB widac jedynie czarne tło.Probowalem dodac jakies swiatlo ale tez nic.pomozcie!!!
Napisano 4 Październik 200519 l Autor to już próbowałem nie raz niestety nic nie pomaga nie wiadomo dlaczego renderuje mi czarne tło zupełnie pomijając obiekty w scenie
Napisano 5 Październik 200519 l a czy wogóle mozesz zmieniac ustawienia w tym vray`u? czy jest tam cos napisane z licenją?
Napisano 5 Październik 200519 l przerzuć się na mentala :D tweety, ty jakąś w jakiejś sekcie mentala? ;) tak zachęcasz i zachęcasz...:p
Napisano 5 Październik 200519 l pewnie dlatego, że jest w komplecie z maxem i daje naprawdę ładne rendery :D
Napisano 6 Październik 200519 l Raczej tak. Wspominałem, że mam 'darmową' wersję? :D Bo to chyba o to chodzi...
Napisano 7 Październik 200519 l a czy w zakładce Rendering/Common/Assign render jest ustawiony jako domyślny renderer Vray ? bo cos mi się zdaje że nie :)