Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hmmm...

No i ja postanowilem wziac udzial w bitwie :D

Tematem mojej pracki bedzie owad. Nie bedzie to jakis sprecyzowany gatunek, jednak wykorzysta referencje :D.

Bedzie to owadzi mysliwy, polujacy na swoje zdobycze i poslugujacy sie smiertelnie groznymi (przynajmnij dla owadow) \"mieczami\", ktorymi beda jego przednie koniczyny. Wiadomo kolorystyka jak dla wojownika - odstraszajaca.

Do pracy zabieram sie jush dzis, jedna w przyszla srode wyjezdzam dlatego powaznie za bitwe zabiore sie dopiero w Sierpniu, kiedy jush moj kompik ujzy wymarzona karte grafiki i kolejne 512 ramu :D. Postaram sie jednak cosik pokazac przed wyjazdem i cos zrobic :D

Mam nadzieje ze pomysl sie wam spodobal, i czekam z niecierpliwoscia na konstruktywene opinie.

• Odpowiedzi 86
  • Wyświetleń 6,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Nawet nie wiecie jaka meka dla mnie bylo znalezienie referencji..... Przekopanie sie przez stos zdjec ochynych rabali ble.....

W kocu znalazlem owada ktory da ksztaltyy ogolne mojemu insektowi. Nie bede szczegolowo ich odwzorowywal, a jedynie pomoga mi zaczac. Szczegoly pozostawiam swojej wyobrazni.

Napisano

Przepiekne :)

Boze coraz powazniej mysle aby nie brac udzialu w bitwie gdyz szans nie mam :D

Napisano
  • Autor

Oki. Obiecalem ze cos zrobie no i zamieszczam pierwszy render glowy.

Napisano
  • Autor

Bedzie wypartwal i polatywal i kroil :D

No i jeszcze daje zblizenie glowki :D

Napisano
  • Autor

Maly update :D

Pierwsza wersja nogi (gornej czesci udowej). Wersja beta i bedzie dopracowywana. Prosze oceniejcie bo nikt nic nie pisze a ja nie wiem czy ide w dobrym kierunku :(

Napisano
  • Autor

Maly Update przodu nad tylem ciagle pracuje. To juz wersja pozna beta :D

Napisano

hmm...moze najpierw skoncz glowke dopiero potem sie bierz za nastepne partcie ciala co?? a co do glowy to tak jak Eden powiedzial, wieksze oczy oraz konik polny nie ma takich zebow?! tylko ma tak jak inne owady szczycpe czy cos tam...przyjrzyj sie wlasnym zdjeciom

pozdr

Napisano
  • Autor

Hmmm. Co do glowy oczy powieksze i dorobie blizny, jako ze mial to byc wojownik (takie wokol oczu).

Co do zebow to jest to jedynie poczatek. W tych okolicach powstana kleszczyki.

A co do kolejnosci modelowania to nie mialem pomyslu co do glowy, zabralem sie za reszte - pomysl przyjdzie potem sam.

Czekam na wiecej uwag i postaram sie wrzucic jeszcze dzisiaj update glowy.

Napisano
  • Autor

Ale mi sie pomysl w glowce narodzil .....

Zrobilbym scene wakli Sword Dancera z Cleopatra (taki ciekawy insekt, nie morwoka!!! ) . Scena bylaby mysle dosc spektakularna i postaralbym sie wykonac ja jak najlepiej. Pytanie tylko czy regulamin dopuszcza takie rzeczy?

Napisano

moze najpierw zrob jednego owada , a potem mysl o 2 co?:)

pozdr

Napisano
  • Autor

Ja jush o calym roju mysle :D

A Pablo co do uwagi z zebami, to zaznaczylem juz na poczatku, ze nie jest to normalny owad, tylko jakis \"mutant\" a zdjecie posluza jedynie za przyklad bo bedzie to cosik podobnego. Ale scenka ktora mam w glowie jest niesamowita. jakby mi regulamni pozwolil, moj sprzet by to pociagnal i umiejetnosci i wytrwalosci by mi starczylo to efekt bylby mysle superacki :D

Napisano
  • Autor

Oki na dzisiaj starczy.

Poprawilem glowe ale jest ejszcze nie dokonczona. Jutro kolejne updaty. Czekam na decyzje moderatorow.

Jutro z rana zabieram sie do roboty i czekam na nowe komentrarze :D

Napisano
  • Autor

Regulamin dopuszcza pomysl, o ktorym mowilem [jupi] [jupi] [jupi] takze mam 2 razy wiecej roboty i zabieram sie do niej bardzo szybko :D

A co do pracki:

Przedstawiac ona bedzie walke 2 insektow. Duze latajacego Swords Dancera i Cleopatry. Calosc odbywac sie bedize w ladnej sceneri, np w malym bajorku w jakiej grocie. Zobaczycie sami. Postaram sie zrobic jak najszybciej, jednak ostataecznej wersji nich nikt sie przez 24.08 nie spodziewa. Jako ze w srode wyjezdzam i wracam 2 Sierpnia, nie bedzie updatow przez jakis czas - za tow y mam nnadzieje pokomentujecie troche. Zabieram sie do pracy i za jakies 2 godzinki wrzuce update.

Napisano

hehe, no to jak moesz robic to rob :))..czekam na dalsze rendery...powodzneia

pozdr

Napisano
  • Autor

Maly update glowy. POprawilem oczy i dodalem tylknie wstepne ksztalty. POstaram sie jeszcze zrobic \"blizny\" i \"szczypce\" i dzisiaj wrzucic. A zaraz siadam do odwloku.

Napisano
  • Autor

Mam tylko jeden problem :(

Musze zrobic z niego wojownika i musi miec twarz groznie wygladajaca o ostrych rysach i nie wiem co teraz zrobic :(

Napisano
  • Autor

Oki maly Update. nie patrzcie na proporcje ogolnee tylko te na samej glowie (potem i tak bnede wszystko dopasowywal). Jak zrobie dzisiaj odwlok to zabiore sie za Cleopatre. Pierwszy render moze dzisaj wieczorem.

Napisano
  • Autor

Czas na maly update:

Jesli chodzi o glowe to bylo by to chyba na tyle. Nie mam narazie wiecej pomyslow. MOze wy macie???

Napisano

mojm zdaniem całkiem fajnie tylko co to jest to z tyłu głowy czy czasem zabardzo nie jest kawdratowe niepowino z głowy to wyrastaci bardziej łagodniej :)

Napisano

Mordka fajowa. Tylko te czółki wychodzą tak jakoś bezpośrednio z głowy. Powinno je coś łączyś z głową. I dawaj antyaliasing i lepszą jakość JPG (i umieszczaj obrazki jako na innym serwerze bo Cie Adek dopadnie[killer] :D:D)

Napisano

Mi sie wydaje ze te szczypczyki mają zły kształt i z tyłu głowy za kwadratowo

Napisano
  • Autor

HMmm. A macie moze jakis pomysl na tyl??

W planach bylo oteksturowac odpowiednio,ale jak macie lepszypomysl, to bylbym wdzieczny

Napisano
  • Autor

W miedzy czasie maly update nogi. Jak skoncze noge to zabieram sie za cleoparte. Stwierdzilem ze uzyje kosci do owada, bedzie latwiej. Takze bedzie jeszcze trzeba roggowac i pytanie do was: przed czy po oteksturowaniu??

Napisano
  • Autor

A macie cosik zebyscie sie porzygali troszke :D A tak na serio to to jest przeciwnik mojego Sword Dancera czyli robaczek z ktorym bedzie walczyl.:D

Napisano
  • Autor

To jest:

Animalia arthropoda chilopoda scutigeromorpha scutigeridae scutigera coleoptrata

Ksywka \"Kleopatra\", dla znajomych ;)

Napisano
  • Autor

To teraz wyobrazcie sobie ze to zyje w domach u ludzi w californi. Po 10-20 sztuk na dom. a najlepsze jest to ze tego sie nie da zabic, bo jak jedna upolujesz (powtarzam upolujesz) to nic ci z tego. Jako ze sa to mysliwe owady zywiace sie innymi malymi owadami domowymi maja wprawe :D. A co to gazow, raidow i proszkow to zgadza sie ma sie 1 miesiac spokoj i pewnego dnia znowu wchodzi sie do kuchni a tam na stole ten koles :D. W mojej wersji bedzie pieknie otekturowany i bedzie mial troszke wiecej ttych macek (bo mu dancer odetnie kilka) no i fajna scena bedzie. tylko nie wiem za bardzo jak sie zabrac za modelling odwloku. Ma ktos jakis pomysl???

Napisano
  • Autor

Dobra ostatnia rzecz dzisiaj wrzucam. Na wiecej nie mam sily. Jutro od rana siadam do roboty. A was prosze o wiecej komentrarzy, bo nie mam motywacji :(

Ponzszy rysunej przedstawia wczesna wersje odwlkou Dancera

Napisano

Wiesz, nie musisz aż tak się starać z łączeniem poszczególnych części.... A to dlatego, że jednak owady to stawonogi i są podzielone na większe i mniejsze segmenty. Weź np. takiego rogacza czy skarabeusza z innych topiców - głowa osobno, szyja osobno, odwłok osobno - nawet nie wiadomo jak to to w kupie chodzi. ;)

Napisano
  • Autor

Dobra wrzucam gore, bez ostrzy, bez skrzydel, bez odwoku, bez nog. Narazie wersja wczesna beta. tylko sie nie przerazcie. CO do korpusu wiem ze jest za kwadratowy i juz zaczalem prace nad tym. postaram sie mu dodac troche wiecej owadzich cech no i oczywiscie wloski (modelowanie , nie tekstury), dojda jeszcze skrzydla, odwlok dolny i miecze przedni oraz jakies \"stopy\"/

Napisano
  • Autor

No fakt jesst jeszcze balagan i brakuje kilku elementow kluczowych ...

Napisano

To chyba jakis zart...

a tak serio to za bardzo żucają sie w oczy te extrudy na głowie chyba za proste urozmaić to troche chodziaż zaokrąglij a i zrób lepsze oczodoły

Powodzenia

Napisano

pierwsze. znowu kasolem podwójne, a nawet potrojne wypowiedzi\\

drugie umieszczaj pracki na swoim ftp

trzecie to oworeg gębowy - jak on ma przez to jeść??

czwarte olewasz szczególy a to nie dobrze cialo owada nie jest takie gładki, ma male wloski i wypustki.

Napisano

Hm.. nom spoko.. ale jaka metoda to robisz? Z tego co widze to poly... Nie prosciej by Ci bylo na poczadku to box modelingiem robic? Ja poczadkowo bawilem sie wlasnie boxami a dopiero pozniej poly cwiczylem... tzn. dalej cwicze ;) W maxie siedze dopiero od ok 1.5 miecha ;) Cos ram staram sie skrobac.. poparz natutoriale rozne i bedzie dobrze ;) Nie poddawaj sie tylko :) Trzymaj sie i dalej rob swoją bitwe ;) [piwo]

Napisano

Hum..... hum.....

Potraktowałeś siatkę meshsmoothem jakimś? Jeśli tak, to dobrze byłoby to cofnąć i troche nad nią popracować, bo widzę, że jest tam albo za dużo trójkątów, albo pięcio(i w zwyż)kątów i coś psują ją w niektórych miejscach. Lepiej to zrobić, bo nawet jeśli po oteksturowaniu by tego nie było widać, to gdybyś chciał ten model kiedyś animować, to byłby już problem... ;)

Napisano
  • Autor

Oki sorki pracki juz beda na moim ftp. :D

Hmm co do szczegolow narazie mecze sie z ogolnym ksztaltem (co widac na poprzednim renderze). Prawdopodobnie jutro zrobie ta Celoptre w koncu, a ze ona jest mniejsza i prostsza bedzie miala mnostwo szczegolow. ten jest bardzie zlozony i wiekszy i szczegoly zrobie potem (np. wloski). To cialo wywalilem i zrobie od nowa bo az mi wstyd za siebie jak to zrobilem, :(

Thx MIchaleq za slowa otuchy :D tez w maxie jestem raczej poczatkujacy i tez sie staram jak moge :D Tobie tez zycze powodzenia w bitwie i jak cosik to postaram sie pomoc :D (jak bede umial!!)

A ponizej wrzucam ogolny koncept dancera. Sorry za bazgroli ale nie mam ani talentu, ani czasu, ani tabletu - zostal tylko Deep Paint :D

A co do cialka. Nie wiem czy zajme sie nim, czy cleopartta jutro powinno jush cosik byc,. dzisiaj do lozka zabieram swoje ksiegi ktore w tytule maja \"3d studio max\" (troche tego mam ) i ksiazeczke ze zdjeciami robaczkow :D Jutro update.

1.jpg

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności