Napisano 7 Październik 200519 l Hej oto iny z moich modelow.. Robiony byl i wymyslanie w tym samym czasie dlatego niektore szczeguly urzadzoka sa sparentowane z glownym modelem.. czy lepiej je polaczyc w jedna calosc ? czy mi sie wydaje czy parentowanie ostro zwalnia ? Aha jestem strasznie lwey jesli chodiz o materialy i z tymi pomugl mi kolega.. specular color ustawiony itp. i jak widac duzo zalezy od Enviromet.. on nadaje jakby modelowi nasycenie.. Nie do konca to rozumiem.. Czy moglby mi ktos cos polecic z ustawieniemi swiatla ?
Napisano 7 Październik 200519 l Wedlug mnie zbyt szklano wyglada poszycie owego mecha. Co do oswietlenia to najlepiej byloby wymodelowac scene gdzie sporo byloby elementow typu rury, siatka ogrodzenia jakiejs bazy, i takich innych jakie moglyby rzucac skaplikowany cien na maszyne, ona sama zreszta tez moglaby miec wlaczane reflektory. Calosc bym utrzymal w konwencji polmroku, tak by tylko niektore elementy ladnie bylyby oswietlone.
Napisano 7 Październik 200519 l jesli to mental to powienieneś zmienić cienie na raytraced shadows. zaś w envirnoment daj HDRI i już lepiej będzie to wyglądać. Pozdrawiam
Napisano 8 Październik 200519 l Co do oświetlenia i reszty do zgadzam sie zupełnie z Konrasem.... Poza tym bardzo ładnie Ci ten modelik wyszedł... Życzę powodzenia w dalszej pracy ;)
Napisano 21 Październik 200519 l Autor dzeki za rady :) zrobilem go od poczadku z glowy :) mialem taki zamysl zeby mugl normalnie lazic i robic takie jkaby wyskoki jak pchla i aatakowac spadajac na dul.. :) narazie pracuje nad innym modelem ale jak go skoncze ot poprawie ten...